• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ILTU: Mně se povedlo dát celou dávku soli na půlku dávky těsta buchty. Vanilkový cukr navíc a trocha skořice to docela zachránily.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: trochu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: a přiznala ses? :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Koukám samá kuchyně.
    Já včera šla osladit zelí, na lince stál hrnek s kafe, na kamnech hrnec se zelím. Nesu pixlu cukru, naberu větší půlku odměrky (asi 15 g) a místo do zelí to šoupnu do kafe.
    Jenže jsem ten fail hned zapomněla. Za chvíli si muž stěžuje, že si vzal kafe, asi ho osladil omylem podruhý (dává si tak 1-2 g cukru) a bylo šíleně sladký :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DANYSEK: jako, čokoládovej salám máme rádi, ale zas až tak moc ne :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Lidl mi posílá notifikaci "AKCE NA VŠECHEN SORTIMENT FERONA"?! Jako, že by teď prodávali i kovový profily? Tak ne, nějaký cukroví Favorina...
    ILTU
    ILTU --- ---
    Jj, matička moje milované, dej jí Pánbu věcnou slávu, takhle dělala vinné klobásy z poloviny dávky (z 5 kg masa místo 10 kg), ale soli dala celou.
    No, naštěstí nás napadlo to zkusit hodit na pánev už asi v polovině plnění (a ne až po zamrazení porcí).
    Takže vše zase ze střev vytlačit, vyšašit někde dalších 5 kg masa a hurá další kolo ;-)

Ale nakonec byly výborné, to zas jo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TRISSIE: zdesetinasobis i zbytek ingredienci... to jeste zachranis! :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: aspoň to bylo použitelný!
    já v hlavě zaměnila jednotky a 4dkg holandského kakaa jsem si přeložila jako 400g.
    už ten první 200g sáček jsem do směsi vmíchala horko-těžko, místo měkkýho těsta spíš drobenka, ale ten druhej... to už bylo absolutní fiasko :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALEA: To je ještě dobrý, já dodnes vzpomínám na jednu várku lineckého cukroví (nedělala jsem ho poprvé!) kdy jsem v receptu 1 1/4 hrnku mouky plynule přečetla jako "jedna čtvrtina hrnku" a bez zaváhání pokračovala v procesu... byly linecké lívance :D
    ALEA
    ALEA --- ---
    TRISSIE: že bych byla vlastně tajně geniální? To zní mnohem líp než že neumím počítat do pěti :-D
    Děkuju!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEA: protože po 10 minutách bude jednak lepší a druhak si o ni nespálíš jazyk, přeci! :-)
    ALEA
    ALEA --- ---
    Nevím, jestli jsem si vzpomněla na Burianovu větu "No jedno vejce nebo dvě vejce jsou dohromady tři vejce..." nebo proč...

V návod na kaši se píše: Zalijte 150ml vroucí vody. Důkladně rozmíchejte. Nechte 3-5 minut odstát.

Dala jsem víc vody, ok... Ale vysvětlí mi někdo, proč jsem si časovač v hodinkách nastavila na 10 minut?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    GIRAFFKA 20:27:47 29.11.2024
    Jak Giraffka bali autobusaky PID? Duvtipnym small talkem!
    A: ...tak to bude za pade.
    G: ale ja mam Opencard!
    A: Opencard? To vymyslel Bem, ten uz je doufam zavrenej.
    G: no vidite, a to jsem si to chystala.
    A matla kartou po automatu, kterej ji nenacita: jste si jista, ze vam ta karta funguje?
    G: celkem jo, jezdim na ni do prace. To bude pomsta za tu Opencard.
    A: to se stava, uz se tochytlo, takze tricet korun.
    G: nojo, je videt, ze jsem stara, kolik ruznejch nazvu legitek si pamatuju.
    A: nejste stara.
    G: byste se divil
    A: nahodou vam to slusi
    G: mumly mumly a rve se s objenym zavazadlem dale do vozu.
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    ...ochota a chuť dál se učit a rozvíjet své dovednosti, radioaktivní přístup.
    při druhém čtení se ukázalo, že přístup stačí proaktivní.
    STRAZCEMAJAKU
    STRAZCEMAJAKU --- ---
    “Všichni žraloci potvrdili pravomocné odložení případu … “
    Cože???
    Jo aha.
    “Vrchní žalobci potvrdili … “
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NELLAS: Obdobně mi reklama dnes nabídla "luxusní bydlení v Brně se službami pětihvězdičkového bordelu." Říkám si, no to je mi teda nějaká specifická klientela, a ono to bylo "hotelu."
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ... s vyhřívaným bazénem. Vrátím se, kde se u práce objevil vyhřívaný bazén. Tak prý kluziště... to ale nedává smysl!
    Protože je s vyhřívaným barem.
    ALEA
    ALEA --- ---
    SHARKIE: chápu tě.
    Připomnělo mi to teda vlastní zážitek.
    Já pomáhala s pečením snad od dřív než jsem uměla chodit a vím, že kynout těsto jsme dávali do rodičů postele, protože jejich ložnice byla výrazně teplejší než pokojíček.
    Tam byl ale jiný problém, i když si do toho snad nikdy nikdo nelehl.
    "Mami! Už zase uteklo těsto až do tvé postele a rozlilo se okolo, co s tím mám dělat?"
    ILTU
    ILTU --- ---
    SHARKIE: Jak já ti rozumím. 😊
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam