• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EKG: můžeš si převařit větší objem vody, klidně ji nechat vychladnout a na požadovaný stupeň už ji ohřívat třeba v mikrovlnce.
    EKG
    EKG --- ---
    1MALALISTICKA: Jala neti je super vec. Podle odborniku staci vodu zahrat na neco pres 40°C, aby to vetsina malych potvor vzdala (coz by mela splnovat i horka voda z kohoutku), opatrni jedinci prevaruji, paranoici destiluji. Co je v souladu s tematem klubu je uvarit vodu a vychytat tu chvili, kdy vychladne na prijatelnou teplotu a nezapomenout na ni. Protoze prolevat dutiny studenou vodou prekvapive neni uplne zdrave, ani uplne horkou bych nedaval. Prekvapive castou chybou pak byva redeni prevarene horke vody studenou z kohoutku, taky ne. Nejlepsi v hitparade je pak vyplachnout zanet a jit se vesele nadychat mraziveho zimniho povetri.

(BTW jedna cajova lzicka odpovida 9g soli, coz odpovida 1l fyziologickeho roztoku. A to je taky jedina koncentrace, ktera nestipe v nose. Kdo ma konvicku pullitrovou, muze si pri odmerovani pripadat jako alchymista. A pri aplikaci taky, protoze alchymie, to jsou predevsim roky pokusu a omylu.)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    ALEXIS: Pokud nejsi masochista, tak není:D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    1MALALISTICKA:
    MAR_TINA: probírala jsem to s doktorkou na ORL a neviděla na tom (používání vody z řadu) nic nebezpečného. Každopádně to nikomu nevnucuju. Vincentka je určitě funkční náhrada. :)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    ALEXIS: Na zanet dutin si vážně nenaleju “nečistou” ve smyslu méně než převařenou vodu. Neudělala bych to teda ani u vody z řádu, natož u vody z vrtu, kdy kvalita může být řekněme proměnlivá. Kontaminovat si GIT pitím nepřevařené vody asi přežiju, kontaminovat si lebeční dutiny ale fakt nechci.
    FAT
    FAT --- ---
    ALEXIS: Taky tak.
    :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALEXIS: a kolonizujes si dutiny bakteriema, které ještě nemáš. Hodně velký error, to fakt nedělej. Jestli tam jednou bude legionela, tak to bude moc zlý.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    1MALALISTICKA: není nutné vodu se solí převařovat, prostě si naberu teplou vodu z umyvadla a zamíchám do toho sůl. 🤷🏻‍♀️
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    SUMIE_DH: upeč prosím hodně nádivky. ; )
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: A pod to kousek šunky či salámu, máslo lze nahradit pomazánkovým nebo lučinou, na čerstvější rohlík i pár kapek oliváče. A navrch jakékoliv oblíbené koření, u nás vede grilovací. ☺️
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUMIE_DH: rohliky, ktery jsou tvrdy, ale jeste jdou rozkrojit, jde resuscitovat tak, ze je namazes maslem, zasypes spoustou strouhaneho syra (pripadne posypes syr paprikou nebo jinym oblibeny.korenim) a zapeces, idealne pod grilem. Jist zatepla, jinak mas akorat tvrdy rohlik s zuzlavym syrem :-)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Po letech přemlouvání jsem si koupila konvičku na výplach nosu. Přátele, pokud jste líní jako já i na převaření vody se solí, tak na to serte. Lepší jak nahradit vodu se solí vincentkou, protože ta je perlivá… Jestli jste si někdy důkladně propláchli dutiny chlorovanou vodou v bazénu, tak to je proti tomuhle pohoda. Au.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    SUMIE_DH: Jojo, takhle jsem jednou koupila 10 kilo brambor. Mívali tam brambory po kusech, a najednou balení po kile. Kdyžtak z rohlíků jsou super bakerolls:-)
    A vtipná historka z olympiády v Koreji, kdy norská výprava objednala místo 1500 kusů vajec 15000 kusů vajec je taky fajn:-) Přišli na to tak, že Korejci se omlouvali, že dodají jen 8000 kusů a zbytek později, že tolik vajec najednou nemají.
    Olympiáda 2018 - Komický problém Norů: Dostali omylem 15 tisíc vajíček | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/85039/norska-olympijska-vyprava-ma-komicky-problem-dostala-omylem-15-tisic-vajicek.html#
    SUMIE_DH
    SUMIE_DH --- ---
    Rohlikova apokalypsa. Armagedon! Koupila jsem pres Foodoru 10 rohliku a nevsimla si ze jsou v baleni po peti. Jsem odsouzena k urohlikovani se k smrti ;]
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Před chvílí jsem koukla na hodiny, čtu: rok 2043. Vlastně mě to vůbec nepřekvapilo.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MAR_TINA: jen tak btw. tyhle kalendáře bývají často z bank, kde jsou AI tvořené obrázky. Vůbec bych se nedivil, kdyby všechny na tom náhledu byly AI-generated
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: čtyři jsou docela častý u školních kalendářů, že jsou od září jednoho roku do prosince druhýho.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILTU: tak před obrázkovou částí byl jeden list s pateticky malými 4 měsíčnimi kalendárii na jedné stránce, bez obrázku. Eh...
    ILTU
    ILTU --- ---
    MAR_TINA: Obvykle přidávají dva měsíce - leden a únor dalšího roku, čtyři jsem ještě neviděla. ☺️
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam