• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CASTROLMozkové errory renewed
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    MARKYSHA: jo tos byla ty v tom videu na instaci! :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MONIOUS: to mi připomnělo, jak jsem se vydala se psem k veterináři, ale až po udivených pohledech v ordinaci jsem zjistila, že jsem jaksi bez toho psa :-))
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    tak sem dneska overila, ze kdyz clovek jede do ikea vratit koberec, je dobry vzit ho s sebou :D
    VIDA
    VIDA --- ---
    Stojim v kavárně u pultu, myslim na milion věcí, objednávám si dnešní první kafe a bezmyšlenkovitě jim odklikám dialog, co tam měli na takovym bočnim panelu. Až se přestanu stydět, pudu se podívat, jestli se aktualizace systému zdařila.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    No... to mě vždycky napadne, že mají v okolí super vkus v rádiu... :D A panikařím dál.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Vite, jak spolehlive poznate, ze jste si nenechali mobil v samosce na druhem konci Prahy a neni tedy treba panikarit? Ze vam porad ve sluchatkach hrajou pisnicky.
    EKG
    EKG --- ---
    MEJLA77: Hlavne at se o tom nedozvi uncle Roger...
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    EKG: Jaký je problém s mikrovlnkou? Jestli mikrovlny, tak ty jsou všude kolem nás a říká se mu reliktní záření - kosmické mikrovlnné pozadí - vesmír je vlastně jedna obrovská "mikrovlnka" :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Ja prevarim vodu z lahve, lzicku na litr soli. A to jen proto, ze nemam destilacni kolonu a nechce se mi to stavet kvuli konvicce.
    EKG
    EKG --- ---
    KATIA: Jj. Me to bylo jasny, hned jak jsem slysel "vetsina" patogenu.

MAR_TINA: Mikrovlnka? To by mi ucle Roger neodpustil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADELHAIDA: jenže ty mícháš fyziologický roztok, ve kterém vesele bydlí všechny bakterie žijící uvnitř živočichů
    KATIA
    KATIA --- ---
    EKG: okolo 40 to má legionella nejradši 😍 to se nejlépe množí.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAR_TINA: Nezabije bakterie ta sůl? Mně by teda nenapadlo si vodu nepřevařit, byl o tom i jeden díl Dr. House, ale čekala bych, že ve slané vodě dost těch sladkovodních pochcípá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EKG: můžeš si převařit větší objem vody, klidně ji nechat vychladnout a na požadovaný stupeň už ji ohřívat třeba v mikrovlnce.
    EKG
    EKG --- ---
    1MALALISTICKA: Jala neti je super vec. Podle odborniku staci vodu zahrat na neco pres 40°C, aby to vetsina malych potvor vzdala (coz by mela splnovat i horka voda z kohoutku), opatrni jedinci prevaruji, paranoici destiluji. Co je v souladu s tematem klubu je uvarit vodu a vychytat tu chvili, kdy vychladne na prijatelnou teplotu a nezapomenout na ni. Protoze prolevat dutiny studenou vodou prekvapive neni uplne zdrave, ani uplne horkou bych nedaval. Prekvapive castou chybou pak byva redeni prevarene horke vody studenou z kohoutku, taky ne. Nejlepsi v hitparade je pak vyplachnout zanet a jit se vesele nadychat mraziveho zimniho povetri.

(BTW jedna cajova lzicka odpovida 9g soli, coz odpovida 1l fyziologickeho roztoku. A to je taky jedina koncentrace, ktera nestipe v nose. Kdo ma konvicku pullitrovou, muze si pri odmerovani pripadat jako alchymista. A pri aplikaci taky, protoze alchymie, to jsou predevsim roky pokusu a omylu.)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    ALEXIS: Pokud nejsi masochista, tak není:D
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    1MALALISTICKA:
    MAR_TINA: probírala jsem to s doktorkou na ORL a neviděla na tom (používání vody z řadu) nic nebezpečného. Každopádně to nikomu nevnucuju. Vincentka je určitě funkční náhrada. :)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    ALEXIS: Na zanet dutin si vážně nenaleju “nečistou” ve smyslu méně než převařenou vodu. Neudělala bych to teda ani u vody z řádu, natož u vody z vrtu, kdy kvalita může být řekněme proměnlivá. Kontaminovat si GIT pitím nepřevařené vody asi přežiju, kontaminovat si lebeční dutiny ale fakt nechci.
    FAT
    FAT --- ---
    ALEXIS: Taky tak.
    :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALEXIS: a kolonizujes si dutiny bakteriema, které ještě nemáš. Hodně velký error, to fakt nedělej. Jestli tam jednou bude legionela, tak to bude moc zlý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam