• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    LILY
    LILY --- ---
    BLOODRAT: mám to opačně. Poté, co jsem přestala jíst maso, jsem přestala být nemocná (ne úplně, ale dost se to zlepšilo).
    Obecně mám pocit, že jsou lidi, kterým konzumace masa vyloženě prospívá a lidi, kteří to mají přesně naopak.
    Na náhražky masa každopádně moc nehraju. Tj. když vařím rajskou, tak nemám výčitky z toho, že k ní neservíruju nějakou sojovou či rostlinně-bílkovinou flákotu.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Ještě k dotazu položeném v samotném názvu diskuse - ano, se syrovým masem nemám problém. Většinou, když připravuju steaky dokonce neodolám a odříznu si špalík jen tak na žvejkání s chlebem, jen ho lehce osolím a opepřím (což se za úpravu tedy považovat dá, ale dal bych to i bez té soli a pepře).
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Maso žeru proto, že mi a) chutná a b) mi jeho vynechání z jídelníčku přineslo zdravotní problémy a psychickou nepohodu: jasně, že teď se ozve několik vegemagorů s přesvědčením, co jsem dělal špatně a co mi zaručeně chybělo za šmakouny a brukve v jídelníčku - kašlu jim na to, zkoušel jsem to doplňovat zleva zprava za pomoci různých chytráků a milionu tabulek a dospěl k jedinému- maso prostě nenahradíš.
    Jako člověku s krevní skupinou 0 mi maso dává vitalitu a energii, na čemž nehodlám nic měnit, ale pro uklidnění svědomí si maso z 60-80% pěstuju sám (králíci, drůbež), hovězí či vepřové ve formě půlkrávy či půlvepře do mrazáku od místních zemědělců. Zvířátka se mají lépe než majitelé.

    Každej člověk je jinej a po mě tady vyletí názory "Veganství mi naprosto srovnalo auru a má sedmá čakra je otevřená jako nikdy spolu s řitním věnečkem po nadmutí luštěninami" až po "Mě maso vlastně ani moc nechutná, já prostě jen rád zabíjím zvířátka". Co je vlastně cílem téhle diskuse, když na otázku položenou v záhlaví si normálně uvažující jedinec odpoví sám?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam