SKRU: a tak jasně, že vypěstovat rajčata je jednodušší, než si vychovat Pepíka nebo Pipinky. O tom se s tebou přít nebudu. (I když maso se dá jíst celoročně a ovoce+zelenina je dost o sezóně a možnostech skladování, ale to už jsme řešili - broskve v lednu atd.).
Jasně že ne každej má možnost si vyprodukovat jídlo vlastními způsoby. Když ale myslí na blaho zvířat z centra Prahy, tak by měl myslet i na blaho zeměkoule a dobře si vybírat, kde co nakupuje a jakou cenu to fakt má.
Zužitkovatelností vepře jsem nastínila, že je velký rozdíl v tom proč zvíře umře. Pokud je to pro potravu, pak je jen málo věcí, které se zužitkovat nedají. Rozhodně nejsem příznivcem zabíjení zvířat z jakéhokoli jiného důvodu - o tom jsem psala a proto jsem to zmiňovala. Nikdy nepochopím, proč se po českých lesích válejí mrtví jeleni bez paroží a proč jsou silnice plné mrtvol zvířat a myslivci a ...
A k poslední větě - ber to jako můj názor (nic nikomu nevnucuju), ale tak jako rostlina pro mě není náhražkou za maso, ani maso není náhražkou za rostlinu. To jsou prostě dvě různé věci a já na svém talíři nejraději vidím obojí dohromady.