• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    OTZ: nicméně ten důvod především náboženský a finanční - neměl s preferencí pampeliškožroutské stravy nic společného (a mimochodem - kuba, popř. ryba či jiný masitý pokrm)
    jestlipak víš, co se jedlo na boží hod? A na sv. Štěpána?
    OTZ
    OTZ --- ---
    KONZUM23: ne e, troll za masozrouty zde stale vezi;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ja se tesim, az jednou nekde na nyxu dostanu -50, to budu mit teprv vanoce :))

    btw, kapra nebo rizky? vite, ze jeste nekdy pred stoletim byl zaklad stedrovecerni vecere (i beznyho jidelnicku pres rok) docela vegetarianskej?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    OTZ: az ty k necemu budes tak se vrat :D
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: říká se "howgh", ale to je "fuck"...
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    OTZ: Prosimtě to co ti právě nastříkalo do trenek není náhražka masa!

    OTZ
    OTZ --- ---
    PATRICIE_: no, ale ja nic spatne nedelam a vase nazory na muj projev tady mam takrikajic fpici. stejne jako vase zcestny a detinsky a famoidni argumenty a do zrcadla se muzu podivat s ledovym klidem a jeste u toho na sebe vyplazovat jazyk, jakej sem genius, ze jsem na sebe strhnul tolik pozornosti, coz mi dela moc dobre, jako!

    jenze bohuzel tim nijak nepomuzu jedinymu zviratku, protoze vy jste banda naprosto tupejch zabednenejch idiotu zavisla na mase, schopna si to svoje zlocinny konani ospravedlnit cimkoliv, jak je videt, takze to vzdavam a seru na vas, nejste k nicemu, hauk.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    OTZ: No tvl, by mě zajímalo, jestli máš při každým svým sebeukláječským hemzu erekci a při kolikátý odpovědi dojdeš k vyvrcholení :D !
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: Zrcadlo, to je taková věc - většinou placatá a plochá, na kterou když se podíváš ve správném úhlu - tedy přímo, tak tam čeveče vidíš sám sebe. Proto se podle téhle šikovné věcičky v psychologii připodobnila metoda "nastavit zrcadlo". To není o ukazování prsem, ani srovnávání ani to není o povyšování se. To je prostě retrospektiva jak kráva. Je dobře, že ti nechybí sebevědomí, ale všechno to taky není - chce to taky špetku slušnosti, nadhledu a třeba nohy v teple = dosaď si sám, když jsi tak chytrej.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KONZUM23: neumim tak dobre trollit jako ty, tak to apson zkousim ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    PATRICIE_: no koukam, ze ty taky veris kazdy blbosti;) mozna maluju, ale funguje to dobre.

    vsak zrcadlo mi uz nastavujete vy tady, o diky za osvetu. takovejch hlupaku pohromade jsem jeste nevidel, a jeste se tim chlubi! :)) bad for me by bylo, kdybych si vas mel brat za priklad, nebo vas vubec poslouchat. nastesti, konfrontace se slabsim jedincem cloveku vzdycky nejak pripomene, ze na tom jeste neni tak zle..

    vsak mi never, kdyz nechces, tvoje volba cemu veris, ja z toho neziju. staci mi, ze si verim sam a podle toho jednam;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    pokrok nezastavis:)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Tak jsem ten článek dočetl a dost mě ten závěr vyděsil. Doporučuji zejména pasáž Beyond Meat, kde padly ultrakonzervativní a několikrát vyvrácené argumenty na podporu výroby a prodeje náhražek skutečných potravin. Celé to na mě dělá dojem, že ony potravinářské giganty už nemají kam růst s prodejem zbytných pseudopotravin jako jsou cereálie, deriváty kukuřice a soji a teď stůj co stůj potřebují prorazit s vypěstovaným masem (výrobkem) - ať už vyrobeným ze zeleniny a obilnin nebo pěstovaným v laboratoři.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ICEMAN8241: nope! smrt zvířete je součástí procesu - bez ní ta chuť nemůže být dokonalá... přirozený proces se nedá obejít!
    Tohle mi připadalo nechutné už v povídce Božský pokrm od A. C. Clarka
    morální součástí konzumace masa je vědomí té zvířecí oběti (a její plné přijetí) - tohle je špatně na tolika různých úrovních! fuj!
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Zajímavý článek, který ještě nemám dočtený.

    Your meat addiction is destroying the planet | The Verge
    http://www.theverge.com/...13/4605528/your-meat-addiction-is-destroying-the-planet-but-we-can-fix-it
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    pro připomínku ta legendární hláška mírumilovného tvora OTZ:

    OTZ --- --- 21:04:41 21.10.2013 2 odpovědi (-4)

    bezcitnym netvorum, jez jsou ochotni a schopni podporovat muceni a vrazdy milionu zvirecich spoluobyvatel, nijaky soucit nenalezi, budiz vam tedy skareda nemoc a bolestiva smrt dobrym pritelem.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    OTZ: jak maluješ z různých částí a částeček teorií fakta už jsme měli všichni možnost vidět. Nakonec jsi to neunesl a přál jsi všem zdejším masožroutům bolestivou smrt (btw. to byla ultra perlička tvého projevu).

    A pokud tomu všemu opravdu tak moc věříš a zavíráš oči před jinými skutečnostmi (které dle tebe dozajista pravdou nejsou), pak jsi ne nemocnej, nýbrž omezenej.

    Mluvit o tom, že si masožrouti nechtějí přiznat pravdu a tak jsou teda vlastně slaboši - chlapče, někdo by ti měl nastavit zrcadlo. S takovou to daleko totiž nedotáhneš :c( Bad for You.
    Rozhlídni se - každý křičí, že má pravdu - věříš to všem? Proč bychom to měli věřit tobě?

    A omlouvám se, za naprosté OT, ke kterému jsem se výjimečně nechala vyprovokovat.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KONZUM23: tahle diskuse není o veganství, tahat do toho vegany je tutíž bezpředmětné.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    KONZUM23: každej ne, ale značná část ano
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KONZUM23: ale prosím tebe. Stravovací návyky, které buď podporují nebo podkopávají zdraví, nestojí a nepadají s masem. Na zástupy "zdravých" masojedů se můžeš jít podívat na kteroukoli metabolickou kliniku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam