• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    Jeee a co jis, kdyz nejis maso? Jeee a co jis ty? Jenom maso? Zamysleme se trochu, proc jime maso? Mozna zvyk, mozna zastaraly nazor, (dnes jiz doktory bez ega vyvracen) ze je zdravy a dokonce potrebny, mozna domnenka, ze nam chutna samo o sobe, mozna nemame moc na vyber, kdyz prijdeme do restaurace, kde z dvou stovek jidel, jsou tri vegetariansky a mezi nimi je salat s kurecim masem, nebo smazeny file. Mozna mame v hlave ulozeno ze to je bezny od praveku a proto je to spravny. Mozna od mala nam je nuceno(diky zastaralemu nazoru) vic nez jakekoliv jine jidlo.... viz "aspon to masicko snez, brambory a zeleninu muzes nechat" mozna protoze je levnejsi nez syr nebo zelenina a mozna ......??? Myslim ze je na case v roce 2013(rok transformace, nebo velkych zmen) prehodnotit, nebo uz konecne aspon vyhodnotit situaci a zamyslet se nad skutecnym vyznamem masa a predevsim na zpusobu jakym to maso ziskavame a hlavne jestli nam vic "dava" nebo "bere". Jestli je pestrejsi strava typu: "maso na milion zpusobu" nebo "milion kombinaci a zpusobu pripravy veskere rostlinne stravy" atd.
    rozbalit záhlaví
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ALUCARD153: Ty jis zeleninu, ktera umrela starim????
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    ATOMOUSEK: Jak sem to poslal, tak mi hned došlo, že to měla být třeba ta mrkev, aby jsme se neplácali v takové ptákovině. Tak tedy ještě jednou. Zastřelení koně a snědení mrkve. A wtf "opravdovou smrt"? Ty jíš věci co sejdou na stáří?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ALUCARD153: Ale vidim. Jenze utrzeni jablka nezabije strom. To je jako vypiti mleka. Bavim se o rozdilu mezi vytrzenim mrkve ze zeme a bezprostrednim snezenim jeste ziveho tvora (ktery by presazeni mohl klidne prezit) a zabitm prasete, tedy vyckanim na jeho opravdovou smrt, a naslednym zpracovanim mrtveho tela.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    ATOMOUSEK: Ke? Opravdu nevidíš rozdíl mezi střelením psa do hlavy a utrhnutím jablka?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA+FIONOR: Jenze bondage by ve tvem podani, odpovidajici debate o mase, znela asi takto : Mlatim zeny. Me dite ucim, jak mlatit zeny, az z toho bude mit rozum, samo ze muze rozhodnout, zda bude zeny mlatit, nebo ne.
    :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FIONOR: a co třeba dejme tomu rodiny praktikujících věřících? Tam se přece taky dětem vštěpuje nějaký světonázor...

    ATOMOUSEK: je mi líto, ale tobě odpovídat nebudu, protože tvé výkřiky poněkud zabíjí seriózní diskusi.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA: Proc takovy utek? Bavime se naprosto korektne - konecne se oddelila ta dve temata (zdravi a nemoralnost zabijeni zvirat). Ted se muzeme konecne dozvedet, co je na mase tak neetickeho...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ECLECTICA: upřímně - takovým diskusím se cíleně vyhýbám a považuji je za nechutné (a pokud vím, tak to ti lidé nevnucují svým dětem)
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    LILY: Ta studie celkove me zajima, tak kdyby slo me pridat do nejakeho jejiho obezniku nebo eventuelne ten kontakt..
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LILY: Jak jsem napsal níže, ono je pojídání masa a pojídání masa. Asi tolik k tomu, nakolik ty výsledky budou průkazné :)
    LILY
    LILY --- ---
    BARRACUS: mně je to s prominutím u zadku, měn se ta studie nijak netýká, ale pokud tě to zajímá, dám ti na ni kontakt a můžeš to s ní probrat.
    GAF
    GAF --- ---
    MANFRED: To byl vtip ty vole :) Tak sorry no... omlouvám se.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA: Ale muzu polozit otazku treba takto: jak souvisi nervova soustava zivocichu s mrtvym masem? Co te vede k myslence, ze zabit tvora s nervovou soustavou je vice barbarske nez zabit tvora bez nervove soustavy? Co to, podle tebe, znamena 'uvedomit si sam sebe'?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ATOMOUSEK: už jsem pochopila, jsem buď troll, nebo debil, a další diskusí s tebou nehodlám ztrácet čas.


    FIONOR: provozování bondage je ze statictického hlediska taky deviace, a přesto diskuse o tom, zda se svazovat či nikoli nevznikají a lidi tak nějak uznávají, že to je věc gusta dotyčného.
    LILY
    LILY --- ---
    KONZUM23: znám to opačně. Když jsem nejedla maso, tak se z toho mohli jedlíci masa posrat, jak mi to vymlouvali..
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    LILY: Takze mezi masozrouty a ruznymi dietami, ktere muzou mit neni zadnej rozdil? proto jsou taky mnohdy ty vedecky prace k hovnu, protoze zjednodusujou..
    LILY
    LILY --- ---
    MANFRED: já věděla už při jejím vzniku, proč tudle diskuzi nemít ve sledovaných a opět jsem si to potvrdila.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GAF: Ne, to byl jen návod jak se pomocí zde nasbíraný slovní zásoby má optat býložravec potomka, jestli se chce svobodně rozhodnout jíst maso.
    Já sám jsem masožravec typu predátor-vrah, krvežíznivé monstrum a vidlák.
    ATOMOUSEK: No, mohl bych, ale jsem krásnej a ynteligeňý, skromnej a nejlepší tak už další zjedinečnění nepotřebuju.
    LILY: Tak já to taky zastávám, ten Tvuj postup, jak vidno z mýho předchozího psaní, ale ono jestli je teda normální maso nejíst a je třeba ho dětem nedávat, jak jsem se tady dozvěděl, tohle byl pro lidi s timhle názorem vhodnej návod jak se ptát potomka na jeho názor a nechat ho svobodně nezmanipulovaně rozhodnout. Bez nebezpečí že se rozhodne jinak než záhodno.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ECLECTICA: protože jakákoliv deviace od tisíciletí fungující normy (a dobře a kvalitně fungující, nutno dodat) je divná a vzbuzuje zájem.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA: Ty jsi v peti letech vedela, ze mrkev nema nervovou soustavu a dubez ano? Ja ne. Takze ja jsem se v peti letech zaprisahl, ze nebudu jist zeleninu, protoze jist neco ziveho tim zpusobem, ze to vyrvu z domecku a nenecham tomu ani poradne umrit, zatimco to prezvykuji, je odporne...

    Jestli ti pripada pojidani masa mene barbarske, nez pojidalni prave utrzene zeleniny jen proto, ze to ma nervovou soustavu, pak vez, ze jsi mne hluboce zklamala...

    Doufam,z e doma prestanete jist brzy zeleninu!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam