• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    LILY
    LILY --- ---
    MANFRED: chápu, že to mělo být jakože vtipné...ale proč by se měla ptát? Ať si na to přijde sám, až bude z toho mít rozum.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ATOMOUSEK: ona jiná živočišná strava než maso neexistuje?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    MANFRED: zaloz si auditko proti pojidani ryb :)


    ECLECTICA: Rozdil mezi tim, zda diteti nedavas "maso" a "mangold" je stejny, jako "nedavam diteti kureci z velkochovu a nedavam diteti rostlinnou stravu"
    Jestli to nechapes, tak se nikdo neopira do Manfreda, ze neji ryby.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ATOMOUSEK: co s tím má společného mé dítě? Každý se narodí do nějakých podmínek, a jelikož své dítě neohrožuju na životě ani na zdraví (jak mi bylo potvrzeno na specializovaném pracovišti, po důkladném rozboru jídelníčku, porovnání vývojových křivek atd.), můžu ho vychovávat, jak naznám za vhodné. Nebo mi to chceš upírat?


    A ještě k tomu pokrytectví: mně zase připadá pokrytecké, jak se kdekdo rozhořčuje nad zuboženým štěnětem, ale třeba utrpení slepic v klecích mu je šumák.
    GAF
    GAF --- ---
    MANFRED: Tohle bys svejm blízkejm ale říkat neměl hele... to je blbý... já proti jezení masa nic nemám, když je dotyčnej člověk v pohodě. Myslim, že bys udělal líp, kdybys maso jedl a choval se normálně.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ECLECTICA: Byvali bychom si to vysvetlili, kdyby jsi cetla, co pisu a nedoplnovala si do toho svoje zajete predstavy. Zvirata, ktera jim ziji na pastvinach. Celorocne. Takze naopak podporuji existenci a zivot tech zvirat do jejich smrti a ne jejich zabijeni behem zemedelskych procesu.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    BARRACUS: tak přece nebudeš živit zvířata jen proto aby v klidu dožila a pokojně zemřela... to nedává smysl
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KONZUM23: A to Ti jako masožroutovi nějak nevim proč vadí mě, nevim jestli proto že jsem byl akvarista nebo jsem viděl ožďubaný utopence (eště jsme si dělali srandu že kapr má takový pysky aby vycuc voko jedna dvě) ale prostě ryby nežeru, halt nějakej blok.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    FIONOR: Masova genocida :) To je fakt no,ale je to neprijemnej uhel pohledu.

    ATOMOUSEK: Presne tak, ale to je holt pod rozlisovaci schopnosti. Ja platim za maso 2-3 nasobek ceny v obchodaku.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ATOMOUSEK: ty dáváš dítěti jíst všechno, co nelze považovat za nezdravé? Jistě ne. Kdybych napsala, že dítěti nedávám proso, mangold nebo tofu, tak by to sotva vyvolalo nějaké reakce, akorát u toho masa se lidi můžou zvencnout.

    BARRACUS: myslela jsem, že tohle jsme si už vysvětlili. Pokud k produkci rostlinné stravy stačí méně půdy, logicky těch zvířat zemře méně, než když té půdy použiju x-krát tolik pro pícniny a navdavkem k tomu ještě sním zvíře, které to spáslo.

    KONZUM23: vadí mi to, a co to jako má dokazovat?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA: A co jis?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    BARRACUS: Jde o to, ze se tady pletou takove veci, jako je velkovyroba drubeziho masa a pojidani masa. Psal jsem to tu o neco nize, ale tyto dve veci by se mely oddelit...


    ECLECTICA: A co s tim ma spolecneho tve dite? Myslis, ze pokud mu das maso, pak bude spoluzodpovedne za masove vrazdy nevinnych zviratek?
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ECLECTICA: v tom případě doporučuji hledat košer/halal maso - tam je zakázán jakýkoliv náznak utrpení zvířete při porážce i chovu
    mně je to třeba jedno, jak zvíře trpí, ale pokud je tohle tvoje motivace, pak je tohle asi nejcitlivější možné nakládání se zvířetem a masem obecně. A co se trýče samotné smrti... za tím účelem je zvíře krmeno a opečováváno. Nebýt tohoto cíle, tak by se ani nenarodilo.
    Dalo by se dokonce říct, že kdyby světová populace začala ze dne na den odmítat maso, behem pár let dojde k masové genocidě v zemědělství - když nemá zvíře účel, nevyplatí se ho živit nebo množit.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ECLECTICA: Ne, me sere to pokrytectvi. Ja nejim maso ergo nezabijim zviratka... neni to pravda.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BARRACUS: prostě nechci jíst žádné zvíře, ani to, co bylo zavřené v kleci, ani to, co si běhalo po louce. Nepřestává mě překvapovat, kolik lidí z toho div nemá újmu.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ECLECTICA: Uz jenom to opakovani: " trápení a následnou smrt nějakého tvora" fakt k popukani. Protoze pri velkovyrobe jineho jidla k nicemu takovemu nedochazi,ze? A co kdyz si fakt clovek priplati a nakupuje maso (ano, zvire skutecne umre) ktere si behalo volne po prirode a behem zivota netrpelo? A ten detail,ze moje penize vlastne umoznuji tomu tvoru vubec prijit na tento svet?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA: A ja ve svem prispevku pisu identickou informaci: ty nezakazujes diteti nezdrave jidlo, ale jidlo, s jehoz vyrobou ses nevyrovnala. Proto je argument s cokoladou zcestny. Ja jsem se se zabijenim zvirat vyrovnal, a kdyz vidim, ze to maso chce, tak ji ho dopreju v e forme, o ktere predpokladam, ze je nejzdravejsi.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ATOMOUSEK: a já jsem snad někde argumentovala tím, že je to nezdravé? Nikoli. Celou dobu zastávám stanovisko, že zdraví prospěšný může být jídelníček jak vegetariánský, tak nevegetariánský, přičemž pokud mám na výběr, volím tu variantu, která neznamená trápení a následnou smrt nějakého tvora. Klidně tomu říkej blok, to je mi fuk.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA: Nikoli... jde o to, zda lze necim zdravym doplnit stravu tak, aby ty lentilky somrovalo mene. O to slo v mem pribehu.
    A promin, uvedom si, ze ty zakazujes (dle tvych prispevku) diteti maso proto, ze mas nejaky psychicky blok ohledne zabijeni drubeze z peti let - nikoli proto, ze je nezdrave.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ATOMOUSEK: jasně, a jiné dítě somruje lentilky, protože mu chybí čokoláda. Tomu říkám brilantní logika.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam