• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA: Je zajimave, ze mi nechces odpovidat...

    Kdybys to trochu prehodnotila a zkusila vysvetlit ten rozdil mezi tvory s nervovou soustavou a bez ni, byl bych rad. Povazoval bych to za vstricny krok k dobre diskusi.
    Tech otazek totiz vyvstava daleko vice, nez by se zdalo. A ja si myslim, ze kdyz uz jsi tu takove tema nahodila, mela bys to upresnit.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ALUCARD153: Jak, co bude s konem? Jestlize pestuji mrkev na jidlo nebo chovam kone na jidlo, nevidim v tom zasadni rozdil. Kun je asi lepsi, protoze te pred tim muze nekam svezt a muzes ho zabit kdykoli, kdezto mrkev muzes vytrhnout jen ve velmi uzkem casovem obdobi.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ECLECTICA: lze... ale tady už je to OT
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FIONOR: dítě nicméně nelze vychovávat neutrálně. Vždycky mu vštěpuješ to, co sám považuješ za správné, détě se s tím může jen ztotožnit, nebo to může odmítnout. Jediné, co můžeš udělat, je vést ho k tomu, aby se naučilo samostatně uvažovat a rozhodovat za sebe.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    ATOMOUSEK: Nejím, ale použil jsem nějaký pojem opravdové smrti? A co teda, co bude s tím koněm?
    Co je to uvědomění sama sebe? A co vesmír? A má bůh koule?
    Už to zabal kámo.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ECLECTICA: ani to nepodporuji a to jsem sám věřící (ale došel jsem k tomu sám)
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ALUCARD153: Ty jis zeleninu, ktera umrela starim????
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    A abyste to porad nebrali tak utocne: byl zde zminen rozdil v tom, ze existuje nervova soustava. Jenze, co to znamena, nervova soustava? Ganglia se taky pocitaji? Nebo muzeme jist sneky, protoze si neuvedomuji sami sebe?

    Ta otazka proste neni tak jednoducha, jak je zde prezentovano. Ta otazka je velmi slozita a odborna, ale pojem nervova soustava a uvedomneni si sam sebe zde byl zasadne zneuzit - nebo nebyl, ale pak bych rad vedel, jak to bylo mysleno.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    ATOMOUSEK: Jak sem to poslal, tak mi hned došlo, že to měla být třeba ta mrkev, aby jsme se neplácali v takové ptákovině. Tak tedy ještě jednou. Zastřelení koně a snědení mrkve. A wtf "opravdovou smrt"? Ty jíš věci co sejdou na stáří?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ALUCARD153: Ale vidim. Jenze utrzeni jablka nezabije strom. To je jako vypiti mleka. Bavim se o rozdilu mezi vytrzenim mrkve ze zeme a bezprostrednim snezenim jeste ziveho tvora (ktery by presazeni mohl klidne prezit) a zabitm prasete, tedy vyckanim na jeho opravdovou smrt, a naslednym zpracovanim mrtveho tela.
    ALUCARD153
    ALUCARD153 --- ---
    ATOMOUSEK: Ke? Opravdu nevidíš rozdíl mezi střelením psa do hlavy a utrhnutím jablka?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA+FIONOR: Jenze bondage by ve tvem podani, odpovidajici debate o mase, znela asi takto : Mlatim zeny. Me dite ucim, jak mlatit zeny, az z toho bude mit rozum, samo ze muze rozhodnout, zda bude zeny mlatit, nebo ne.
    :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FIONOR: a co třeba dejme tomu rodiny praktikujících věřících? Tam se přece taky dětem vštěpuje nějaký světonázor...

    ATOMOUSEK: je mi líto, ale tobě odpovídat nebudu, protože tvé výkřiky poněkud zabíjí seriózní diskusi.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA: Proc takovy utek? Bavime se naprosto korektne - konecne se oddelila ta dve temata (zdravi a nemoralnost zabijeni zvirat). Ted se muzeme konecne dozvedet, co je na mase tak neetickeho...
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    ECLECTICA: upřímně - takovým diskusím se cíleně vyhýbám a považuji je za nechutné (a pokud vím, tak to ti lidé nevnucují svým dětem)
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    LILY: Ta studie celkove me zajima, tak kdyby slo me pridat do nejakeho jejiho obezniku nebo eventuelne ten kontakt..
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LILY: Jak jsem napsal níže, ono je pojídání masa a pojídání masa. Asi tolik k tomu, nakolik ty výsledky budou průkazné :)
    LILY
    LILY --- ---
    BARRACUS: mně je to s prominutím u zadku, měn se ta studie nijak netýká, ale pokud tě to zajímá, dám ti na ni kontakt a můžeš to s ní probrat.
    GAF
    GAF --- ---
    MANFRED: To byl vtip ty vole :) Tak sorry no... omlouvám se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam