• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    PATRICIE_: Me neprijde ze se hadame :) Mam spis pocit,ze si nerozumime :D

    Ad zviratka. Kocka je selma ciste masozrava. Pes je vsezravej a za urcitejch okolnosti bez masa muze zit. Nektere slechtene druhy by s tim nemely mit problemy.

    Ad granule: Schvalne se podivam na baleni doma, ale mel jsem za to,ze se taky vyrabej z masa, nebo teda nejakejch zivocisnejch odpadku nejspis..
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    BLOODRAT:
    BARRACUS:

    Nehádejte se, vždyť máte oba dva pravdu a říkáte totéž.
    Člověk je od přírody všežravec a v dnešní době má volbu výběru, co bude a nebude žrát.
    Pes a kočka nejsou všežravci - spadají do šelem nebo čeho a maso ke svému životu potřebují - musí ho mít (ať mi nikdo netvrdí, že jeho čokl žije na mrkvičce - dostane ode mě přes hubu za týrání zvířat)

    BTW: co je za problém živit psa nebo kočku vyváženýma granulema? S tím mají vegoši také problém?

    znám takovou jednu říkanku:
    "Kočka leze dírou, pes oknem, pes oknem, budou-li žrát maso, nechcípnem, budou-li žrát maso, nechcípnem"
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Rozdil mezi ulovi si sam, nebo dostane od cloveka je dle meho celkem nezanedbatelny. Zejmena u kocky. Ale to ted neresime.
    Z toho, jak chapu veg*ny a jejich motivaci k tomu maso nejist jde vetsinou o to,ze nechteji ublizovat zviratum. Jenze pokud maji doma kocku, tak v tom ublizovani pokracuji dal. A to u tech vnimavejsich zpusobuje tu provinilost. Samozrejme logickou uvahou dojdou k tomu,ze zvire maji radi a nenechaji ho prece chcipnout hlady. Ale treba se rozhodnou,ze dalsiho psa/kocku uz mit nechteji.
    Ale nejdulezitejsi na tom, co rikam je ona moralni nadrazenost ve vztahu k masozroutum, kterou pokud veg*an ma a zaroven ma doma masozrave zvire, tak je absolutne smesna. Nic jineho neresim :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: Jaký je rozdíl pro planetu v tom, jestli pes to jídlo dostane od vegana, masožravce nebo si ho uloví sám? Proč by kvůli tomu měl cítit vegan provinile? On svůj díl "práce" za lepší zítřky odvádí a zvíře žrát musí. To mi přijde jako rozumné a dospělé jednání, kterému dávám přednost před konzistentním, v jehož rámci jsou lidé schopni nechat zahynout kočku na podvýživu ve snaze naučit jí na salát.
    Nejsem vegan, btw, ze striktních veganů mám spíš srandu a ti militantní mě vyloženě serou.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Nekdo rika: Jist maso je nemoralni. Ty ses nemoralni, protoze jist maso.. A potom tenhle clovek prijde domu a vykydne kus kravy psovi do misky. To ti prijde jako konzistentni uvazovani? Me ne.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: A jak ten souvisí s vlastnictvím psa a jeho krmení masem? Dle mě je vše ok, pokud si jede někdo svou víru sám na sebe a necpe do psa zrní / křečka vepřový.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: rozumej, tady nejde o psa, ale o ten pocit moralni nadrazenosti, ktery je tolika veg*num vlastni.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: Spadlo ti to, Máchale, asi to chce větší zátěž. Co člověk, který má rád zvířata tak, že pracuje v útulku a rozhodne se stát se veganem? Jak velkou roli hraje samotné vlastnictví psa v tak řečeném pokryteckém přístupu?
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Nic. nech si psa. Je mi jasne,ze ho mas rad a nechces ho dat utratit. Ale aspon se potom netvar, ze zachranujes planetu a ze kazdej masozrout je amoralni kreten.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: Oky. Tak si mentálně zacvič, zatím naložíme málo a s asistencí. Mám doma tříletého psa. Rozhodnu se stát se veganem. Co teď se psem?
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Jo, koukam,ze logikou moc neoplyvas. vskutku, pokud hlasam,ze jsem "ten lepsi, protoze neublizuju zviratkum" a pritom mam doma masozraveho milacka, tak me to prijde pokrytecke.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Logika jak debil, fakt: ) Nejlepší když se to otočí. Jsem vegan a rozhodnu se jíst jen maso. Mám doma křečka, ale protože mám rád zabíjení, budu ho futrovat vepřovým a bůčkem. Sem tam mu milostivě nasypu zrní, ale pokud z toho nemám vnitřní konflikt, pravděpodobně budu pokrytec.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BLOODRAT: Tak je to logický, poté co narve nemasožrout svou stravu a ideologii do partnera a dětí, ocitá se na bodu, kdy pes, kočka a spol jsou dalšími vhodnými adepty k aplikaci víry, kteří se mohou bránit jen tím, že zdechnou hlady.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    BLOODRAT: Vzdy me potesi, kdyz nekdo dokaze argumentovat na urovni ;) Tak si uvedom,ze se tim hovno meni. Kor v situaci, kdyz se bude vyhrazovat jako ten moralne na vysi, protoze netyra zviratka, ale doma ma psa, kteryho krmi masem. co jineho, nez pokrytectvi to je? Cest vyjimkam, ktere s tim samozrejme maji vnitrni konflikt.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BARRACUS: Tak si mentálně zacvič a uvědom si, že pes žije třeba patnáct let i déle. Fakt, takový vegan, co se pět let po pořízení štěněte rozhodne jíst listí, psovi dál kupuje maso a stará se o něj je nejhorší pokrytec, že se zvířete rovnou nezbavil, když sám z morálních důvodů maso nejí.
    A pak až si takhle mentálně zacvičíš, cvič prosím raději mentálně pravidelně. A pak si kup průkazku někam do mentální posilovny. Jez hodně mentálních doplňků.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    SVETLUSKA222: Samozrejme neznam tve zname, ale dost casto plati,ze veg*ni maso nejedi kvuli moralnim duvodum a v tom pripade mit masozraveho mazlika je dost pokrytecke, nezda se ti? Prosim, nevztahuj to na sve zname, mysleno je to obecne a spis jako mentalni cviceni.
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    SVETLUSKA222: Já to beru, ale není pravda, že žádnému zvířeti nic nevnucovali (hospodářská zvířata)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Pár přátel jsou vegani a nikdy neměli problém jít, a koupit maso pro svoje mazlíky. Nikdy nikomu nic nevnucovali, a jelikož to bylo jejich vlastní rozhodnutí, nevnucovali do toho i svoje chlupáče.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    KOCHANSKIT: Ten clanek me moc nepresvedcil teda. Na jedne strane jsou vyjmenovane nevyhody, zejmena mozne zdravotni komplikace a take nutna zvysena pece o zvire. Na druhe je vicemene nepodlozeny argument o zlepseni zdravi zalozeny na dojmech chovatelu (veg*nu, cili je tam jasny bias). Na jedne strane je studie ukazujici,ze kvalita tech vege strav neni optimalniho slozeni (studii jsem necetl, jeji kvalitu neznam) a proti tomu stoji tvrzeni,ze se nejspis testoval nejaky spatny vzorek. lol. jako u obou dvou ruznych jidel zrovna dostali spatny vzorek..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam