• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PROFOR: spíš dej nějaký kurzy :):):) což?
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    PROFOR: Já bych chtěl :-D
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    GLACIER: A chces nejakou na pokusy?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PROFOR: zatím mám bohužel jenom jednu :-|
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    NANUQ: jste prostě borci :)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    GLACIER: No tak prostě mě se ztupila po ani ne půl roce používání - každopádně pokud ti to vyhovuje posílat na broušení, klidně posílej - já počítám že s tímto způsobem mu tu břitvu pošlu tak snad za pět let, nebo možná vůbec. :)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    GLACIER: Taky u nej partu svych britev mam - ale pokud ctes forum, tak vis, ze dost lidi odtamtud opravdu brousi. BTW - udelal jsem to tak, ze jsem to Petrovi poslal, mezitim si brousim sam a az mi prijdou (BTW ted je to zhruba rok a pul) tak si je vezmu, nafotim zvetseny a porovnam s tim, kam jsem se pri brouseni dostal.
    A zkouset to na starych britvach, na kterych si muzes zkouset i pripadne renovace, tak mas o zabavu postarano. :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    NANUQ: :))) stačí jednou za rok...
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    GLACIER: Posílat to Smékalovi každého půl roku se mi fakt nechtělo, přišlo mi to hrozně na dlouhé lokte. A protože tento způsob doporučuje i Thiers Issard, říkal jsem si, že je to akceptovatelná alternativa.
    Samozřejmě vás budu informovat v případě, že by jsem si náhodou svou břitvu zkurivl :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    FIONOR: jasný, ale břitvy nestály jako ta moje čtyři litry...ale pár korun
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    NANUQ: ano, ale zároveň se tam dočteš, že to raději NIKDO nedělá a pošlou to raději na nabroušení Petrovi Smékalovi, protože se bojí, že to zkurví...
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    NANUQ: Presne :) No - jinak na tohle jsem taky koukal a jsem rad, ze to nekdo, kdo je dostupnej, vyzkousel a ma kladnou referenci. :) To byl dobry pocin :) Az to zkusim, tak budou i fotky pro Glaciera (akorat mam mikroskop bez elektronek, neb je plne mechanicky a EMP se tudiz nebojim...)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    PROFOR: Na tom břitevnickém fóru jsem si právě o tom broušení hodně přečetl; většinou doporučují broušení na kameni, ale to mi přišlo hodně drahé. Tuhle variantu tam nikdo moc nepoužívá, ale doporučuje ji Thiers Issard a navíc jsem byl schopen to udělat sám na koleni. A jako - spokojenost, takže můžu doporučit, pokud by se do toho někomu chtělo; proto jsem to sem taky dával.
    BTW dneska mi ještě došel paznechtový olej na kůži, takže už to mám v cajku komplet ;-)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    NANUQ: Toho si nevsimej, to byl asi nejaky ulet. Jsou dve zkousky ostrosti: preriznutim vlhkeho a volne drzeneho vlasu a potom oholeni.
    Na britevnickem foru se sice muzes docist o pouziti mikroskopu (tak kolem 600x), ale to neni dobre ani tak pro vlastni kontrolu ostri pri brouseni, ale pro to, kdyz je nekdo zvedavy a chce videt, co to brouseni dela ve skutecnosti. Nutne to ani zdaleka neni, neb ani nasi dedove, kteri se holili nekolikrat tydne britvou, zadny mikroskop nemeli... :) stacila jim jen bridlice a remen...
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    GLACIER: Před tím to neholilo, teď to holí... jistě, objektivní měření by mělo větší váhu, ale pro mě stačí tohle.
    Thank you captain Elektronkový mikroskop :-D
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    NANUQ: promiň, ale tvoje práce je úplně k ničemu imho. Nemáš elektronkovy mikroskop a tak v životě nevíš, jak jsi to nabrousil (troufám si dokonce říct, že je to horší něž kdybys s tím nic nedělal)...
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    CERBERUS: Supr, díky.
    CERBERUS
    CERBERUS --- ---
    NANUQ: Zlomkovy vyjadreni sirky britvy v palcich ... viz treba http://wiki.badgerandblade.com/Straight_Razor_Width_of_Blade
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    BTW dovedete mi někdo osvětlit, co znamenají čísla u označení břitev? Většinou 4/8 - 8/8, u TI jsou i nějaké 11/16... Předem díky.
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Tak jsem si vyrobil tři pádla, z obou stran polepené hovězí hlazenicí. Koupil jsem diamantové lapovací pasty o různých zrnitostech (7, 3.5, 1 a 0.5 mikronu) nanesl a na poslední pádlo jsem dal na jednu stranu chromoxid a na druhou nic.
    Jednou jsem to přejel od sedmičky až k hladké kůži podle návodu od Thiers Issard a jsem zase zpátky na krásné, dokonale ostré břitvě a mám alespoň klid, že mám jak ji nabrousit až se mi zase začne tupit.
    Náklady 1000 Kč kůže, 600 Kč lapovací pasty. Hlazenice jsem koupil zbytečně tlusté a široké pásy; kdybych si to líp promyslel, tak by to bylo levnější. Lapovací pasty jsem spotřeboval tak 5% tuby, takže doufám, že to vydrží hodně, hodně dlouho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam