• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    Takže opravdu. Břitva toho moc nezvládla (jen tváře a o trochu hůř než bagr), zbytek příšerně tahal. Ale řízl jsem se jen jednou, asi milimetrová ranka po nosem. Ruka rozklepaná až hrůza. Na vyzkoušení ale dobrý. Po nacvičení ostření na levné číně půjde na kameny a pak to zkusím znovu :)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    PALUSHA: Muzu potvrdit, ze to vubec neni spatna cesta. :) Zejmena, kdyz to clovek nebere prisne ucelove, ale i jako relaxacni nebo meditacni techniku. V zasade toho moc nepotrebujes a pokud jde pouze o ostreni, pak je to o neco jednodussi, nez u nozu - a dostatek trpelivosti. Drzim palce :)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    PROFOR: To jen dokazuje, ze jsem se vydal potencialne spravnou cestou. Namlsanej z fora bych na britvu takhle dlouho cekat nechtel :) Zachvilku ze sebe udelam Freddyho Kruegera, dam vedet jak to slo... teda za predpokladu, ze to preziju :)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    PALUSHA: U Petra Smekala mam britvy rok a pul... :)
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    Zdravicko. Mam na ceste kameny a zkusebni britvu, protoze jsem z fora usoudil, ze spolehat na Ceskou Lipu asi nebude to prave orechove. Co jsem pochopil, tak na britvy od Mistra se ceka pul roku a vice. Psal jsem mu pred tydnem dotaz na dostupnost remenu a jeste se ani neozval :) Takze asi bude lepsi jit cestou samouka. Dam vedet, jak se bude darit.

Mimochodem mam jeste uplne novou britvu, dneska to s ni zkusim poprve. Jsem trosku nervozni, ale snad to nebude tak hrozne. Jen co jsem ji teda rozbalil a obtahl, tak vlas nereze. No uvidime, jak to bude holit, kdyztak pujde potom na kameny taky ...
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    GLACIER: Na to imho zatim porad jeste nejsem ten pravy... :) To spis zajed do Ceske Lipy... (BTW taky jsem o tom uvazoval, neb pres ni jezdime na chalupu).
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PROFOR: spíš dej nějaký kurzy :):):) což?
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    PROFOR: Já bych chtěl :-D
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    GLACIER: A chces nejakou na pokusy?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    PROFOR: zatím mám bohužel jenom jednu :-|
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    NANUQ: jste prostě borci :)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    GLACIER: No tak prostě mě se ztupila po ani ne půl roce používání - každopádně pokud ti to vyhovuje posílat na broušení, klidně posílej - já počítám že s tímto způsobem mu tu břitvu pošlu tak snad za pět let, nebo možná vůbec. :)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    GLACIER: Taky u nej partu svych britev mam - ale pokud ctes forum, tak vis, ze dost lidi odtamtud opravdu brousi. BTW - udelal jsem to tak, ze jsem to Petrovi poslal, mezitim si brousim sam a az mi prijdou (BTW ted je to zhruba rok a pul) tak si je vezmu, nafotim zvetseny a porovnam s tim, kam jsem se pri brouseni dostal.
    A zkouset to na starych britvach, na kterych si muzes zkouset i pripadne renovace, tak mas o zabavu postarano. :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    NANUQ: :))) stačí jednou za rok...
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    GLACIER: Posílat to Smékalovi každého půl roku se mi fakt nechtělo, přišlo mi to hrozně na dlouhé lokte. A protože tento způsob doporučuje i Thiers Issard, říkal jsem si, že je to akceptovatelná alternativa.
    Samozřejmě vás budu informovat v případě, že by jsem si náhodou svou břitvu zkurivl :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    FIONOR: jasný, ale břitvy nestály jako ta moje čtyři litry...ale pár korun
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    NANUQ: ano, ale zároveň se tam dočteš, že to raději NIKDO nedělá a pošlou to raději na nabroušení Petrovi Smékalovi, protože se bojí, že to zkurví...
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    NANUQ: Presne :) No - jinak na tohle jsem taky koukal a jsem rad, ze to nekdo, kdo je dostupnej, vyzkousel a ma kladnou referenci. :) To byl dobry pocin :) Az to zkusim, tak budou i fotky pro Glaciera (akorat mam mikroskop bez elektronek, neb je plne mechanicky a EMP se tudiz nebojim...)
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    PROFOR: Na tom břitevnickém fóru jsem si právě o tom broušení hodně přečetl; většinou doporučují broušení na kameni, ale to mi přišlo hodně drahé. Tuhle variantu tam nikdo moc nepoužívá, ale doporučuje ji Thiers Issard a navíc jsem byl schopen to udělat sám na koleni. A jako - spokojenost, takže můžu doporučit, pokud by se do toho někomu chtělo; proto jsem to sem taky dával.
    BTW dneska mi ještě došel paznechtový olej na kůži, takže už to mám v cajku komplet ;-)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    NANUQ: Toho si nevsimej, to byl asi nejaky ulet. Jsou dve zkousky ostrosti: preriznutim vlhkeho a volne drzeneho vlasu a potom oholeni.
    Na britevnickem foru se sice muzes docist o pouziti mikroskopu (tak kolem 600x), ale to neni dobre ani tak pro vlastni kontrolu ostri pri brouseni, ale pro to, kdyz je nekdo zvedavy a chce videt, co to brouseni dela ve skutecnosti. Nutne to ani zdaleka neni, neb ani nasi dedove, kteri se holili nekolikrat tydne britvou, zadny mikroskop nemeli... :) stacila jim jen bridlice a remen...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam