• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    BIGEM: kvalita fota nic moc, mobilova koupelnovka no
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    Samodomo obtahovaky sem si udelal, oba sirka 9cm a tloustka kuze 4.5mm, kratsi ma lehce pres 40 cm na dylku a je namatlanej kasi z mineralniho oleje, brusny pasty a tukovy pasty, delsi ma pres 50 cm a je napajcovanej jenom cistym mineralnim olejem, kratsi sem delal proto ze tam kde je brusna pasta sem opatrnejsi a obtahuju kratsima a opatrnejsima pohybama a na cistym se rad rozmachnu, mam z nich radost a obtahujou jedna basen

AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MILAZAJICEK: je docela mozny ze je to jejich cenova politika. za 27 EUR by si to ve východní Evropě nikdo nekoupil. a co si budeme namlouvat, porad jsou to tri kousky zeleza s vyrobni hodnotou par (deseti)korun... az se na ceskym trhu rozmuze holeni klasickyma strojkama a bude poradna poptavka, je mozny, ze pujdou ceny na ekvivalent tech 27 ecek.
    HERRICH
    HERRICH --- ---
    zaujalo (presto ze pouzivam britvu)
    OneBlade Razor & Stand
    http://shop.onebladeshave.com/collections/main-razor/products/oneblade-razor-stand

PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    MILAZAJICEK: Tak ti nevim, mam ten samej a kupoval jsem ho myslim za 480, nebo tak nejak tech 400-500. A i kdyby to mela byt druha jakost, nevsiml jsem si. Jsou to 3 kusy poradnyho kovu, na tom neni imho co pokazit/padelat :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Chtěl bych si koupit nový strojek líbí se mi Merkur 42c ale zaráží mě česká vs německá cena. 430Kč vs 27€ není možnost, že by tady prodávali nějakou druhou jakost nebo padělek?
    ESY
    ESY --- ---
    IKSIK: ty 3 brity meli alespon u me ucpavatelnost jak fusion.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ESY: To jsem taky zkoušel. Ucpává se to.
    ESY
    ESY --- ---
    IKSIK: z sranda holitek vyhrali tesco brand umelohmotny jednorazovky, 3 se stim ohlis a vyhodis.. Ale byla to nej varianta
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    CLOJSTER: Tak to jo. To chápu. Na druhou stranu, z těchhle srandovních holítek mám pořád nejlepší zkušenosti s tím fusionem.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    IKSIK: Ok, tak kdyz mas takovou zkusenost s closed combem, tak tomu rozumim... ale pres to - bagr vs fusion power, to je nebe a dudy :P to je jak srovnavat mercedes s trabantem :)

PALUSHA: jo, mam v planu vyzkouset i open comba tak sem zvedavy... i kdyz ja fakt nemam problem s ucpavanim ani CC
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    CLOJSTER: To teda můžu. :-P Když mi bylo asi 20, tak jsem si od táty párkrát půjčil jeho strojek s closed combem. Než jsem se stačil pořezat, ucpalo se mi to tak, že jsem to musel rozebírat na prvočinitele. A myslím, že to nebude ani množstvím mýdla. Spíš se neholím dost často a jak to naroste, tak vousy neprolezou tou škvírou pod žiletkou.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    CLOJSTER: Plne souhlasim, na nauceni urcite dobry (a jak jsem rikal, sam sem tak zacinal a i ted obcas s nostalgii uzavrenej pouziju).

Open comb nejen ze je "agresivnejsi" (jak kterej, nekterej muze byt i vic v poho nez uzavrenej) ale hlavne tim, jak je otevrenej tak nezohyba vousy/vlasy prave pod tou uzavrenou casti, cili je daleko schopneji reze. Z toho usuzuju, ze by se mel i min ucpavat - ostatne vidim, kolik toho po jednom tahu zustane v uzavrenym vs v otevrenym. Zaroven si nemyslim, ze by mel byt nejaky extra problem i pro zacatecnika naucit se rovnou s otevrenym.

A k ty technice, cetl jsem super vec .. u open combu lip poznas spravny uhel - kdyz ho nemas spravny, tak ti prave ty zuby hrebenu delaj stopy (prouzky) v pene. Kdyz mas dobry uhel, je to cisty tah bez prouzku :)

Kdyz jsem zacinal, tak sem se pripravil, ze budu hafo porezanej a spousta krve ale pak nebylo skoro nic :) Chce to jen nespechat, davat trochu pozor ale hlavne si to uzivat :)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    IKSIK: Nemuzes srovnavat fusion power s bagrem. To je uplne jina situace - oproti tomu se ani closed comb neucpava ;) pro zacatek je lepsi asi prave closed comb, pac neni tak agresivni a citlivy na spravnou techniku.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Tak to je ale pro mě zásadní informace, že je rozdíl open/closed comb. Já se obvykle holím asi 1x týdně a pak se mi to po prvním-druhým tahu ucpe tak, že bych potřeboval vapku abych to propláchnul.
    Tím pádem to vidím na open comb.
    ESY
    ESY --- ---
    CLOJSTER: tak to se omlouvam, jsem si to spletl :) tak mas asi lepsi techniku
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    ESY: Ano. Prave o tom mluvim. Holim celou hlavu - viz par prispevku zpatky ;)
    ESY
    ESY --- ---
    CLOJSTER: rozdil je holit par fousu a celou hlavu :)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Jo, open comb mam v planu zkusit casem taky. Ale jinak s ucpavanim r89 problem nemam... Lepe receno jsem zvyklej s tim zakvrdlat v umyvadle a tim vyplachnout zbytky pri holeni...
    ESY
    ESY --- ---
    PALUSHA: jj bohuzel r89 s open combem se nejakej ten patek neprodava :(
    planuju ted nejakej novej s open combem poridit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam