• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    TEEAK: Já se taky holím 1x týdně. Žiletku nechávám ve strojku a strojek jenom opláchnu teplou vodou a dávám na stojánek. Potom, když za dva-tři měsíce měním žiletku, tak strojek rozeberu a vyčistím důkladněji. Možná jsem čuně, no. Ale zase se mi nechce trávit večery péčí o holící náčiní.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    after-shave report (snad to nebude TMI):
    - odhodlávala jsem se tři dny :D (teď si přijdu jak největší padavka světa) :D
    - našla jsem spoustu zajímavých tipů "pro holky" .. třeba YT kanál "Ritual Shave"
    - combo zelená Astra a Mühle r89 je super i na nohy/podpaží (ač příbalová informace tvrdí, že je na nohy a "jiná místa" zcela nevhodný kvůli potřebnému úhlu 30° - nechápu)
    - sice mi to trvalo a byla to slušná "yoga" ale nepořezala jsem se ani jednou - fakt si přijdu jak trubka, že jsem se toho bála :)

.. čili díky za rady/tipy/ujištění a kdyby snad další dámy sbíraly odvahu, nebojte se toho :)
    otázka na konec: neholím se denně (znovu ji budu používat třeba za pět/šest dní) - jak skladovat žiletku, bagr, aby se neničili .. všechno jsem usušila, žiletkou přejela obráceným směrem po kůži (aby se nelámalo ostří) a lehce jsem ji přejela olejem, ale teď nevím co s nimi .. nechat zašroubovat zpátky do bagru, skladovat samostatně (jakým způsobem) .. co vy na to?
    ESY
    ESY --- ---
    Ja hlavne nasel zeleny astry za asi 13kc v jednom obhcodu vse za 39 :D tak jsem jich koupil tenkrat asi 30 baleni :D
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Já jedu Wilkinsony a nemám s nima problém. Ale oboje ty Astry taky vyzkouším.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    TEEAK: OK. Tohle si beru k srdci a teď už to budu dělat jako ESY. :)
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    TEEAK: Supr. Navic Astry koupis v kazde drogerce, takze ideal volba.
    ESY
    ESY --- ---
    Jako ja jedu zeleny astry, s modryma mam pocit ze pouzivam mucici zarizeni.. Ale obcas se stane ze proste kazda 40ta zelna astra je proste divna, tak ji radsi rovnou vymenim.. Proste se stane ze to obcas nesedne:)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CLOJSTER: paráda .. asi jde o kombinaci úhlu a šířky té žiletky (jak to zkoumám) .. nakonec jsem objednala právě R89 s astrama a těším se jak malá :)
    ESY: chápu, zkusím a uvidím .. vlastní zkušenost z internetu nevyčtu :) .. lehká ruka, mám to .. díky
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    TEEAK: Mam Muhle R89 a s klidnym srdcem muzu doporucit.
    Co se tyce ziletek, tak je to opravdu fakt. Nechapu cim to presne je (mozna tim jak kazdy strojek ma trochu jine prohnuti nebo co), ale Feathery v tomto strojku jsou uplne hrozne. Drahe a oproti Astram (modrym i zelenym) o hodne horsi. Taha to a holi blbe i na prvni holeni. Hodne me to prekvapilo a po nejakem obdobi jim vzdycky dam jeste sanci. Tu krabicku mam jeste doma nevypotrebovanou.
    Nejvic se mi osvedcily klasicke modre astry, tedy total lowcost - holi jedna basen a vydrzi i docela dlouho ostre.
    ESY
    ESY --- ---
    TEEAK: holim si hlavu poslepu open combem s kratkou nohou poslepu asi 3 roky. A vicemene na holeni pouzivam jen open comb strojek vsude :D A nejak si nedokazu predstavit co bych ziskal tou dlouhou. spis by me v urcitejch situacich prekazela. Zvykl jsem si ten strojek jen tak lehce vodit a funguje to:)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    IKSIK: žiletky řeším kvůli odpadu .. kterej se (dle mých informací - a že jsem to nějakou dobu řešila) opravdu dále třídí .. někdy i ručně .. a tedy je nežádoucí vyhazovat do směsi ostré předměty typu nože, žiletky, střepy z lahví, dokonce ani použitá holítka, která nějakou zábranu stejně mají - bez ochrany ostří .. asi by se dalo říct, že to moc řeším, ale jen tak nějak je vyhazovat nechci (přijde mi to jako logická součást celého toho procesu snižování odpadu z jednorázových holítek)
    ESY: "long handle" se tak nějak všeobecně doporučuje dámám, aby se nemusely kroutit do preclíku (nebudu si s tím holit tvář přímo před zrcadlem .. ;) a prý to i pomáhá najít správný úhel .. balit břity do předchozího papíru a pak vyhazovat celou krabičku dává smysl
    .. díky za tipy :)
    ESY
    ESY --- ---
    TEEAK: Za me je R89 dobra volba, taky jsem na nem zacinal. Uplne si nejsem jistej, proc by nekdo chtel ten long handle. Neprijde me ze je to nejaka extra vyhoda.
    Ja kupovat z netu, takze netusim kde vubec bagry v praze maji.
    U ziletek je to s kvalitou takovy ze jsou spatny a dobry ziletky. Ale casto se najde nekdo komu urcita znacka proste nesedne.
    guard na ostri jsem nikdy nepouzil ale mit ho, klidne ho na prevoz pouziju.

TEEAK:
    Ja stary ziletky balim do papiru od novy, vzdy kdyz tu novou vyndavam, takze az jich pouziju x, tak vyhodim krabicku starejch ziletek.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    TEEAK: Prostě je nějak zapíchnu do odpadků. Obvykle je tam nějaká slupka od banánů nebo pomeranče. Jestli se pak bude někdo hrabat v popelnici a řízne se o to, tak je mi to líto, ale nic víc.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: otázka sama o sobě .. jak/kde se zbavujete "mrtvých" žiletek?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ahoj, prosím o radu .. sháním po letech užívání jednorázovek první strojek .. už v tom ležím dva dny a mám v tom čím dál větší bordel :) .. určitě chci do začátku "safety bar" (větší plochy, typu nohy, s otevřeným ostřím nebo břitvou zatím nechci riskovat), asi three piece, ideálně s delší rukojetí (s vroubkovaným povrchem) a cenově bych se chtěla vejít cca do tisícovky .. zatím zvažuju hlavně tyhle dva modely:
    Mühle R89 (u nás hodně vychvalovaný, ale na zahraničních webech o něm není tak moc slyšet)
    Merkur 23C (long handle) - v eshopech bývá blbě oddělený od krátké verze, což mě trochu odrazuje
    .. žiletky asi začnu na Astrách a pak hodlám zkoušet další, až to dostanu víc do ruky
    .. zaujal mě Parker 29L (unisex), ale nejsem si jistá, že butterfly systém výměny žiletek bude pro mě to pravé a taky jsem o něm četla, že je relativně dost agresivní, což se mi zatím moc nehodí

.. otázka tedy zní:
    - máte tip, kam jít tyhle modely v Praze očíhnout/koupit do kamenného obchodu? (nebo je to blbost a nákup na eshopu není o moc jiný a mám prostě střelit od boku a podle zkušeností pak případně nakupovat dál?)
    - zaujalo mě, že tu do Mühleho nedoporučujete japonské Feather žiletky, proč? (spousta e-shopů na které jsem narazila je naopak doporučuje jako ideální)
    - jak moc limitující pro výběr žiletek je model strojku, který člověk vybere? .. jsou v tom velké rozdíly, nebo je to spíš na jednotlivci a jeho preferencích
    - celkem často cestuji, takže mě u Mühleho zaujala možnost dokoupit "guard" na ostří, má to smysl? nebo je lepší žiletku na cesty vyjmout a cestovat s ní odděleně?
    .. každopádně díky za tipy a rady :)
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    Nevlastní někdo tento kousek, aby se případně podělil o zkušenosti? HERRICH:
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Ježíšek by na mě hodnej a přinesl mi Mühle R41 s otevřenýma hráběma.

A musím říct, že to je jiná liga než Fussion Power. Ne, že bych se hned napoprvé nepoškrábal, ale k vykrvácení bylo daleko. Hlavně se to ale neucpává!
    Zatím dobrý. Díky za tip. :)
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    BIGEM: kvalita fota nic moc, mobilova koupelnovka no
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    Samodomo obtahovaky sem si udelal, oba sirka 9cm a tloustka kuze 4.5mm, kratsi ma lehce pres 40 cm na dylku a je namatlanej kasi z mineralniho oleje, brusny pasty a tukovy pasty, delsi ma pres 50 cm a je napajcovanej jenom cistym mineralnim olejem, kratsi sem delal proto ze tam kde je brusna pasta sem opatrnejsi a obtahuju kratsima a opatrnejsima pohybama a na cistym se rad rozmachnu, mam z nich radost a obtahujou jedna basen

AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MILAZAJICEK: je docela mozny ze je to jejich cenova politika. za 27 EUR by si to ve východní Evropě nikdo nekoupil. a co si budeme namlouvat, porad jsou to tri kousky zeleza s vyrobni hodnotou par (deseti)korun... az se na ceskym trhu rozmuze holeni klasickyma strojkama a bude poradna poptavka, je mozny, ze pujdou ceny na ekvivalent tech 27 ecek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam