ahoj, prosím o radu .. sháním po letech užívání jednorázovek první strojek .. už v tom ležím dva dny a mám v tom čím dál větší bordel :) .. určitě chci do začátku "safety bar" (větší plochy, typu nohy, s otevřeným ostřím nebo břitvou zatím nechci riskovat), asi three piece, ideálně s delší rukojetí (s vroubkovaným povrchem) a cenově bych se chtěla vejít cca do tisícovky .. zatím zvažuju hlavně tyhle dva modely:
Mühle R89 (u nás hodně vychvalovaný, ale na zahraničních webech o něm není tak moc slyšet)
Merkur 23C (long handle) - v eshopech bývá blbě oddělený od krátké verze, což mě trochu odrazuje
.. žiletky asi začnu na Astrách a pak hodlám zkoušet další, až to dostanu víc do ruky
.. zaujal mě Parker 29L (unisex), ale nejsem si jistá, že butterfly systém výměny žiletek bude pro mě to pravé a taky jsem o něm četla, že je relativně dost agresivní, což se mi zatím moc nehodí
.. otázka tedy zní:
- máte tip, kam jít tyhle modely v Praze očíhnout/koupit do kamenného obchodu? (nebo je to blbost a nákup na eshopu není o moc jiný a mám prostě střelit od boku a podle zkušeností pak případně nakupovat dál?)
- zaujalo mě, že tu do Mühleho nedoporučujete japonské Feather žiletky, proč? (spousta e-shopů na které jsem narazila je naopak doporučuje jako ideální)
- jak moc limitující pro výběr žiletek je model strojku, který člověk vybere? .. jsou v tom velké rozdíly, nebo je to spíš na jednotlivci a jeho preferencích
- celkem často cestuji, takže mě u Mühleho zaujala možnost dokoupit "guard" na ostří, má to smysl? nebo je lepší žiletku na cesty vyjmout a cestovat s ní odděleně?
.. každopádně díky za tipy a rady :)