• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERKinesiotaping - nalepením si vyléčíme i rýmičku
    Kinesiotaping byl vyvinut v 70. letech japonským lékařem a chiropraktikem Dr. Kenzo Kasem, ten zkoumáním nalepováním pružných pásek na kůži zjistil, že při sportovních výkonech dochází k menší úrazovosti a naopak je přetěžovaný svalový a kosterní systém odlehčen. Zlepšuje se tak svalové napětí i funkce krevního a lymfatického (mízního) systému.
    Fyzioterapie Id POTVORA / KINESIO
    Na rozdíl od klasických tejpů, které slouží k omezení či úplné nehybnosti pohybu, jsou tyto pružné tejpy z hlediska zdravotního mnohem lepší a účinnější, jelikož odpovídají lidské kůži, zvlní se a tím umožní průtok krve i lymfy. Zřejmě největší výhodou kineziotapingu je skutečnost, že působí 24hodin denně, až 7 dní. Přitom člověka nijak neomezuje v jeho pracovních nebo sportovních aktivitách. Na rozdíl od různých ortéz a bandáží má tu výhodu, že se lepí přímo na tělo. Nemáte tedy k tělu přidělán žádný další předmět, který je pro Vás nepřirozený. S čím Vám kineziotaping prokazatelně pomůže?
    Kinesio runnersconnect - studie
    Pilot Study: Investigating the Effects of Kinesio Taping® in an Acute Pediatric Rehabilitation Setting
    Effect of Kinesio taping on muscle strength in athletes—–A pilot study
    • Ztišení bolesti • Uvolnění svalu, svalové fascie, kloubního pouzdra, vazů a šlach (měkké tkáně) • Prevence vzniku úrazu, prevence přetížení oslabených měkkých tkání • Zmenšuje otoky (usnadňuje prodění lymfy) a krevní podlitiny • Účinně působí proti celulitidě • Pomáhá při pocitu unavených nohou • Ulevuje od bolesti zubů a hlavy • Mírní menstruační bolesti (v oblasti břicha i zad) • Napravuje vbočený palec (Hallux valgus) • Řeší problémy s tenisovým a golfovým loktem (je možné ho využít i pro preventivně) • Pomáhá posilovat ochablé svaly (například po zahojení zlomenin) • Regeneruje svaly poškozené a namožené • Pomáhá při problémech s klenbou nohy • Urychluje hojení kloubních zranění • Účinný při bolestech všech svalů, šlach a problémy se zády • Pomáhá při problémech s astmatem • Používá se jako prevence proti křečím • Zlepšuje krevní oběh, čímž pozitivně ovlivňuje buněčný metabolismus
    rozbalit záhlaví
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Mimochodem té klidně dám na nástěnku, pokud tejpy pr podáváš a aplikujes
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Pochybuju, že kdybych teď přišel že mi nalepis nárt jinak... Akorát rozdíl bude že si za to Vezmeš 200 a mě to bude stát 15cm pásky :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    GLACIER: opravdu mi nejde o můj business, ale o správnou aplikaci, ale lep se, jak chceš :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Já jsem řekl, že něco umím za dvě hodiny? Za 15 let znám dost z anatomie, abych věděl, co mě bolí, když mě něco bolí a z čeho to může být.... Tím pádem si myslím, že si to klidně nalepim doma. Chápu že se ti nelíbí, když ti někdo bere business ale tak to prostě je :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    ZUZKAOU: jinak i na pubmedu se dají dohledat docela rozumné články :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    podívej; já nemám nic proti kinesiotapingu, ve svojí praxi ho normálně používám a považuji ho za vhodný doplněk. Ale žádná léčebná metoda není bez rizika a myslet si, že se něco naučím za 2 hodiny podle videí...

    ZUZKAOU: v češtině na to moje spolužačka psala DP, zkusím ji kdyžtak někde dohledat a poslat ti jí...
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Kinesio Tape for Athletes: A Big Help, or Hype?
    Kinesio Tape for Athletes: A Big Help, or Hype?
    http://www.webmd.com/fitness-exercise/features/kinesio-tape-athletes-help-hype
    Jak se shoduji odbornici, jediny prinos je pravdepodobne placebo, dale studie uvadeji mozne negativni nasledky uzivani.

    Vidim, ze porad strasne snadno nekriticky prijimas kazdou novou modu.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Nejsou řekl jsem ti, že spousta lidí říká že je to placebo.... Koukni na článek majka
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Tahle diskuze se nejmenuje člověk co má medicinu rádi jak tejpovat :)! Takže beru tvoje argumenty, ale ztotožňovat se s nima nemusím...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak bych vážně uvítala zdroje k serioznějším informacím - fakt mě to zajímá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GLACIER: a proto to naučí lidi za dvě hodiny a nemůže to uškodit... O nějakém relevantním vzdělání ve fyzioterpii nepíše nic. Ovšem má NLP. Ale za to oblepuje koně - zcela zaručeně má i večerní kurz veteriny.
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    GLACIER: to není důkaz, to je citace článku na webu, který je podobný doktorce.cz
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Taking courses to acquire the necessary knowledge is certainly beneficial. But I may probably skip it if I just want to tape a general area, there are enough tutorials floating around to show you. But if you want to pinpoint exactly the muscle (groups) to target, I'd take the courses.

    There's no real wrong way that can hurt you. Well maybe we'll lose some skin hair and have unsightly tan. If you're me, removing an improperly placed tape hurts the wallet: "ahhhh man, this stuff ain't cheap."

    A good question to ask is, does it really work for you? It did nothing for me when I needed some sort of support/pain management coming off of shoulder surgeries. I've stopped using them as soon as my shoulder was strong enough to serve back-to-back 3 setter singles.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Ten kouč z ujak nemá jenom ujak ale i fyzio, navíc lepí i fotbalisty
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    GLACIER: přines mi důkaz, že to je tak, jak říkáš ty :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GLACIER: to je sice pěkný, ale jak to může fungovat na průtok lymfy, pokud to zalepíš bez ohledu na znalosti lymfatického systému?

    Pokud někde někdo tvrdí, že nějaká léčebná technika nemůže uškodit, tak se dostává na roveň homeopatie.

    Jo a za relevantní článek beru impaktovaný.

    Respektive podle mého tam je systém, který by mohl fungovat - ale ne za dvě hodiny s koučem s UJAK a podle videí z youtube.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Přines mi někde důkaz, že to tak je, znova píšu, když něco špatně nalepis, mělo by té to do dvou hodin začít dost bolet, pokud máš někde důkaz, rád se priucim něco nového
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Poslal jsem sem relevantní objektivní článek, kde je napsáno, že to může fungovat na placebo efektu a lepšímu průtoku lymfy.... Až té něco bude bolet (a já ti to nepřeju) zkus se zalepit, nebo nechat oblepit :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    ZUZKAOU: ono to tak totiž není, nevhodné nalepení samozřejmě uškodit může, ani se nemusí projevit bolest - je to přesně tak jak píšeš, změní se prostě pohybový vzorec;
    nehledě na to, že pro některé aplikace je prostě nutná úplná relaxace a té člověk nedosáhne, pokud si to lepí sám
    GLACIER: hodně štěstí s léčbou čehokoli
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GLACIER: tak to teda nevěřím na funkčnost. Tohle je zaklínadlo pro placebo efekt. Sorry.
    GLACIER: ne, tohle není relevantní argument - to je koučozaklínadlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam