• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERKinesiotaping - nalepením si vyléčíme i rýmičku
    TARGI
    TARGI --- ---
    BAGRNASTROME: ještě trocha ot, jednak vyšetření vážně moc neprobehlo, jednak přístup ala, zout, sliknout kalhoty, chvíli jsem se snažila všelijak, ale bohužel, bolest nedovolila, prosím o pomoc a odpověď, my vám pomáhat nebudem, buď se sliknete a zujte, nebo jděte..?! snažím se dál, bolesti mi tečou slzy pomalu se sunu k zemi přijde těžce neochotně sestra a hodne neochotně pomůže, doktor odveti, no to ste snad mohla sama... nemohla, bolí to...
    atd
    rikam a prosím o cokoliv na bolest, nebo na uvolnění svalů, alespoň ať se vyspim - odpověď: já vám nic nedám a nenapisu, kupte si brufen.
    Příště to udělám proste tak, jak se situace nabízela, když mě lidi drželi na zemi ve chvíli, kdy jsem se po drzkopadu probrala a chtěla vstát-nebudu se s nima hádat, ze sanitku ne, ze to zvládnu sama, ale nechám si ji zavolat, ale snad žádné příště nikdy nebude!
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    TARGI: Mno, kdyz to napises takhle, tak to vyzniva podstatne kulturneji. Napsat o nekom jen tak, ze je blb je az moc jednoduchy. Tim spis, kdyz mu nevidis do kuchyne. Jinak ortopedicky vysetreni proste u urazu je bolestivy. A zpravy je dobry schovavat proste proto, ze mi neznis jako zdravotnickej profesional a druhymu doktorovi/fyzio treba i z tveho pohledu nicnerikajici zprava muze dat vic, nez tvuj, byt jakkoliv barvity, dodatecny popis situace.
    Stran vysetreni: noha ti evidentne neupadla, takze nejaky urgentni reseni nebylo na miste a na pohotovosti proste nemaj kapacity resit veci, ktery nejsou urgentni a patrej spadove nekam uplne jinam. Kdyz mas obvodaka v Lounech, tak jsi mela zajit druhy den na spadovou polikliniku (podle mista pobytu tu v Praze) na orto. Zni to hnusne, ale ono se stejne takhle v noci neda nic moc delat. Bejt to pretrzeny uplne, tak mozna jeste, ale jestli to shledal "jen" natrzeny... Sono (ev. CT/MR) v takovym pripade pocka do rana, coz lze tezko rict o velky casti pacientu, ktery zatim stepujou v cekarne, nehlede na to, ze mu kdykoliv mohla prijet houkacka od bouracky. Zni to asi hnusne, ale takova je praxe. Pokud se Ti to nelibi, muzes priste podporit zdravotniky, az budou zas protestovat proti podminkam v ceskym zdravotnictvi. Konec OT;-)
    Jak psal Glaca: dejte vedet, jak ste se s POTVORou dohodly.
    TARGI
    TARGI --- ---
    BAGRNASTROME: nejde o to, co napsal, ale o přístup reznickyho psa, kterejzto jsem nazvala ještě sakra hodně slušně. a za normálních okolností bych mu to byvala vmetla do tváře a hodně nevybíravě bych ho poslala kamsi. ale jelikož jsem se v danou chvíli klepala jak ratlik a jediné na co jsem se zmohla bylo, občas si utřít obrovský slzy, co se mi bolesti kouleli po tvářích, jsem byla rada, ze jsem odtamtud pryč.
    byla jsem na pohotovosti ortopedie.
    zprávu jsem potratila víceméně úmyslně, jelikož jsem měla nutkání danému panovi trochu pritopit, ale řekla jsem si, ze mi za to nestojí a zpráva letěla do trideneho odpadu. asi tak
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    TARGI: Ten blb? A muzes nam teda prozradit, co ti tam mel jako napsat a nenapsal? Na takovyhle proklamace jsem docela alergickej... Navic od cloveka, kterej nejni schopnej uchovat zpravu. Btw. "pohotovost ve Vinohradske", to si jakoze byla na chirurgii, ortopedii nebo to byla klasicka pohotovost tzn. internista/praktik?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Pak napište jak to dopadlo holky :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    TARGI: v zásadě je možný se objednat i takhle přes net, ale asi přes SZ, ať to tu neplevelíme :)
    TARGI
    TARGI --- ---
    POTVORA: paráda, děkuji, ještě je tu asi jeden problém, to mi ale docvakava až co to přítel natuknul, ze tu nohou nevědomky šetřim, ze se ji bojím dat spravnej, postupnej zahul,nevim, tím si nejsem úplně 100% jistá, ale asi pid pravdy tam bude.
    Jak je možno se ozvat-casově? Jsem v práci a psaní je v pohodě - tel kdykoliv odlozim a jdu pracovat, ale tel hovor nestíhám :-)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    TARGI: zdá se, že jsi pražská, kdyžtak v záhlaví je na mě kontakt :)
    TARGI
    TARGI --- ---
    POTVORA: nemam, bohužel, potratila jsem ji, ale co tam ten blb napsal vim i já, jen ze mám zatim lehky otok a bolestivost, ale jelikož jsem se tam doplazila hned po tom, co se mi to stalo tam napsal, že se mám stavit na znovu vyšetření ráno u svého OL,(vyšetření na pohotovosti jen pohmatem, kdy jsem mu tam párkrát zavyla, zkroutila se a tod vse). Jenže toho mám v Lounech, takže to nešlo. Napsal mi berle,klidovy režim a ledovani a nechal mě se pro ne drkotak o půlnoci z vinohrad na mirak a chtěl mi napsat neschopenku, ale to jsem si nemohla dovolit a hopkala jsem teda jen s jednou berli 16 hod po kavárně, no a teď to mám, ale abych nehazela jen na tuhle udalost, ja už si tenhle svalik jednou porouchala kdysi davno, když jsem dělala zavodne sportovní aerobik, už tenkrát to nechalo lehké následky, nemohla jsem zabrat např v běhu úplně naplno, jinak jsem letěla na ústa, ale to se celkem dalo, jenže teď je to vážně moc, vzdyt já nemůžu ani zaklusat na tramvaj, svižneji vyjít kopec....aniž bych nezačala pajdat...
    po takové době...

    nemám problém se někam dopravit :-)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    TARGI: ahoj, něco by se s tím asi dalo dělat - nejlépe asi fyzioterapií kombinovanou s tejpem; na přesnou radu bych tě ale potřebovala vidět. Máš zprávu z té pohotovosti?
    JANITA
    JANITA --- ---
    tip na mojí kamarádku, která mimo tejpování dělá i fyzioterapii. Pomohla vždy s každým zraněním, zablokovaným krkem atd: https://www.facebook.com/pages/Tejpov%C3%A1n%C3%AD/405721389484743?fref=ts
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj mám na vás obr prosbu. poradí nekdo, jak zatejpovat zadní stehenní sval? upřímně ani nevim jakej přesně. na začátku léta se mi povedlo při nesikovnem pohybu si neco ve stehni, resp pod pulkou s vystrelujici bolesti až pod koleno natrhnout, dle dr na pohotovosti ve vinohradské, dal jsem se nedokázala doplazit. jenže ten sval mi jaksi dělá šílené problémy pořád, resp při normální chůzi občas vím, ze mu neco bylo, ale stačí se pokusit jen lehce poklusat pár metrů, vzit si podpatky a cokoli jiného, jednak bolí, ale hlavne mi ta noha jakoby vynechává, či co to je, nevěřím ji a nemůžu se na ní spolehnout, jen bych řekla, ze je už dost na case, aby se dala pokud možno do kupu a napadl mě tejping, jako pomoc, a podpora, poradi někdo jak na to, nebo, zda to má vůbec smysl? diky
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    ROMANICAK: Ty míváš pravidelně takovýhle modřiny? Protože pokud neděláš nějakej bojovej sport bez chráničů tak bys měl asi zauvažovat o návštěvě doktora. Jako neříkám, že modřina, když se člověk bací, nezmizí za 14 dnů, ale takovýhle ohromný jelita, jako jsou na těch ilustracích (a hlavně na tý předchozí, než odkazuješ) podle mě normálně do dvou týdnů nemizí. Pravda, otázkou zůstává, jestli ty modřiny jen "nestekly" někam níž, když jsou vyfocený jen místa původní modřiny...
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ROMANICAK: Zkoušel jsi to někdy na sobě?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    GLACIER:
    Jak se tak divam na ty data, tak je to uplne stejny, jako bez te pasky. Kdykoliv jsem si udelal podobnou modrinu nebo otok, tak to vzdycky do 14 dnu zmizelo. Tak to fakt vypada jen jako placebo. Ale vono je to pekne barevny a maj to sportovci a je to sexy, tak to bude urcite dobry, ze jo :-)))
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    BAGRNASTROME: jenom člověk z fakulty :))
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    POTVORA: Dobře, pokud neni volně dostupná na netu, tak to beru. I když ve vaší fakultní knihovně si ji stejně může půjčit kde kdo;-)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    BAGRNASTROME: ta práce není moje, nevím, jestli by o její zveřejnění stála, kontakt na ní nemám. Práce není běžně dostupná na internetu
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    BAGRNASTROME: Diiiiik, neznal jsem
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    POTVORA: Ehm, důvod?
    GLACIER: UTFG...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam