• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERKinesiotaping - nalepením si vyléčíme i rýmičku
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    Je to na urovni toho, kdyz ma clovek nabeh na chripku jde do lekarny a rekne ze chce neco na chripku. Samozrejme by bylo nelepsi zajit si k doktorovy nechat si udelat odber krve, vytery poradit se jak posilit imunitu...

    Vezmu si svuj priprad a pouziti KT: V nedeli jsem bezel 20km v relativni zime a studenym vetru pouze v sortkach, v pondeli jsem absolvoval 12km s 5km v tempu 3:50 zase v sortkach. Po 5km rychlim useku me zaclo pichat pod kolenem, bolest se zvetsovala a byla ke konci uz dost neprijemna. Vecer jsem si to namazal hrejivkou, predpokladal jsem ze je to s toho ze mi prochladnul kloub, v utery rano jsem bezel 10km volne v sebehu to pichalo, vecer jsem si dal 12km kros v technictejcich pasazich to bylo citit docela dost. Vecer jsem si to nechal podle navodu na YT prelepit. Streda rano 10km, uplne minimalne jsem to citil v sebehu. Vecer jsem si to prelepil podruhe a dneska to necititim vubec. Verim ze by mi pomohla i ta hrejivka, ale treba by to trvalo delsi dobu. Ted zkusim KT pouzit na kotnik, zacatkem cervna jsem si udelal hodne lehkej vyron kotniku. Dal jsem tomu klid, vsechno bylo v poradku. Citim ale furt pichani pri nebo po vetsi zatezi v narocnym terenu a taky obcas brzo rano, kdy je kotnik jeste tuhej.
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    GLACIER: nemám ceny za aplikace tapu zvlášť; tape je prostě v ceně fyzioterapie
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Na zatezovych testech mi řekl že mám křivý záda :)! Dík za Link a budu rád když dáš i ceny a aplikaci tejpu.... Tu nabídku ti raději potvrdim do pošty :-D
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    GLACIER: www.fyzioterapiepro.cz :)
    jinak ona spousta lidí si myslí, že když cvičí, tak má držení těla ok - pokud jsi z Prahy, tak se na těch volných 20 minut zastav :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: A já ti řeknu, že cvičím jógu, cvičím na TRX abych měl dobrý držení těla a můj běžecký styl je možná z 90% uchazejici tjs. ve špatném držení těla to asi určitě nebude. Navíc ti řeknu, že nevěřím na ploché či neploche nohy ani na supinaci a pronaci takže jediné z čeho můžeš soudit je změna mého tréninku nebo že si jinak vážu tkaničky nebo jsem prostě pretrenovany a podepsalo se to na tom.... Jinak čekám na tvé udaje které mužů dát na nástěnku aby tady byl alespoň jeden odborník a ne mistr světa co nechce nikomu platit ani korunu :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    GLACIER: tapy prodávám klientům když je to pořeba, aplikuju je v rámci fyzioterapie :) a díky za nabídku :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    GLACIER: rozdíl je ten, že já bych tě vyšetřila, doporučila ti případně úpravu pohybového vzorce, a taky bych ti ukázala jak ho změnit, naučila tě k tomu průpravné cviky; podívala bych se, jestli nemáš plochou nohu (třeba funkčně), podívala se na postavení kolen a kyčlí...a možná bych ti vůbec nelepila nárt, ale třeba koleno, kyčel nebo břicho :)
    jen u mně teda nebudeš 10 minut na nalepení, ale odhadem tak půl hodiny
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Mimochodem té klidně dám na nástěnku, pokud tejpy pr podáváš a aplikujes
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Pochybuju, že kdybych teď přišel že mi nalepis nárt jinak... Akorát rozdíl bude že si za to Vezmeš 200 a mě to bude stát 15cm pásky :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    GLACIER: opravdu mi nejde o můj business, ale o správnou aplikaci, ale lep se, jak chceš :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Já jsem řekl, že něco umím za dvě hodiny? Za 15 let znám dost z anatomie, abych věděl, co mě bolí, když mě něco bolí a z čeho to může být.... Tím pádem si myslím, že si to klidně nalepim doma. Chápu že se ti nelíbí, když ti někdo bere business ale tak to prostě je :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    ZUZKAOU: jinak i na pubmedu se dají dohledat docela rozumné články :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    podívej; já nemám nic proti kinesiotapingu, ve svojí praxi ho normálně používám a považuji ho za vhodný doplněk. Ale žádná léčebná metoda není bez rizika a myslet si, že se něco naučím za 2 hodiny podle videí...

    ZUZKAOU: v češtině na to moje spolužačka psala DP, zkusím ji kdyžtak někde dohledat a poslat ti jí...
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Kinesio Tape for Athletes: A Big Help, or Hype?
    Kinesio Tape for Athletes: A Big Help, or Hype?
    http://www.webmd.com/fitness-exercise/features/kinesio-tape-athletes-help-hype
    Jak se shoduji odbornici, jediny prinos je pravdepodobne placebo, dale studie uvadeji mozne negativni nasledky uzivani.

    Vidim, ze porad strasne snadno nekriticky prijimas kazdou novou modu.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Nejsou řekl jsem ti, že spousta lidí říká že je to placebo.... Koukni na článek majka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam