• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLVýklad snů
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ahoj, už dlouho se potýkam se sny o člověku, který mne v létě téměř bezduvodně opustil(přítel jiné národnosti v cizině, absolutně bez udání duvodu po facebooku a už jsme se nikdy neviděli)..s tim rozchodem se stále nemužu vyrovnat, byl to naprosto dokonalý vztah, byli jsme zároven nejlepší přátelé bez jakéhokoliv problému...sakutečně jsme se už nikdy neviděli, probrečela jsem více než dva měsíce vkuse a stále se mi o něm zdají živé sny, ve kterých o tom rozchodu mluvíme, pořád mi v těch dnech říká, jak mě miluje a že mě nikdy neopustí, ve snech se pořád objímáme a strašně jsme stále zamilovaní...z těch snu je mi neskutečně zle, je to příšerně živé, nebot jeho mám pořád v paměti, žejsme spolu...myslíte si, že je možné, že mi takové sny pomužou se s tím srovnat a něco v tom najít? co to pdole vás znamená? máte podobné zkušenosti?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, zajimava diskuze :)

    Já jsem zaznamenala velkou změnu ve snech, co jsem těhotná - zdají se mi hojně sny z mého dětství najednou /období základky/ - jako kdybych to prožívala znovu. Dneska se mi zdálo, že mám rovnatka, který jsem nosila tak půlku zš. ovšem jde pouze o mě, není tam moje rodina, byt, chalupa nic takového.
    a je to docela reálný. a ještě se mi dneska zdálo, že přicházím o zrak do uplný slepoty - když jsem oslepla, tak jsem zase viděla do uplný ztráty zraku - několikrat za sebou...

    Ty sny o mém dětství bych spojila vázně s tím těhotenstvím - jako bych si tim prošla znovu a navždy už to opustila, protože už jsem dospěla a přivedu na svět člověka, který si bude to dětství prožívat. snad to píšu srozumitělně...tak to na mě působí a z těch snů to tak cítím...
    MEA
    MEA --- ---
    KAMAHL: po přečtení záhlaví jsem se o ten výklad pokusila :) nevim, zda někdo bude mít chuť nebo čas k tomu přidat něco svýho..

    ad létání
    jj to lítání na mne taky tak působí.. volně.. přehledně.. :)
    v létě jsem třeba skákala z různých vysokých vrcholů hor.. himaláje nebo jižní amerika někde asi.. trénovala jsem tak luciditu, kterou jsem docela dlouho netrénovala.. pak jsem se zkoušela v letu milovat s mužem :))), ale nedošlo na tradiční koitus, jak by se dalo očekávat, stejně jako jsem to tak očekávala původně já, nakonec jsme se v sobě rozplynuli, což už nevím, jak si vyložit :)
    PSAIKO
    PSAIKO --- ---
    Díky vám za odpovědi. Pěkné jak to opravdu vystihuje to co se kolem mě děje. Ještě jednou díky.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Tak to sis v zásadě vyložila sama, ne? :) Na mě to působí docela pozitivně.
    Je zajímavý, jak létání je často první věc, co člověka při nabytí lucidity napadne. Pro mě je to takovej motiv osvobození se.
    MEA
    MEA --- ---
    jéé, to je hezká diskus Jáchyme! a já myslela, že takovou nyx zamítne a neudělal to, pecka! :)

    včera jsem se potkala s babičkou z tátový strany u nás u domu tety u nás na chatě na slapech, a říkám jí "babi, dyť ty jsi už dávno mrtvá" a přemýšlím - dyť když se mi ve snu objeví babička, tak to je přece blbost, aby to bylo reálný (přestože sen byl reálný jak klasická bdělá realita, žádná mlha, žádný nezvuky, žádný hdrka nebo tekoucí surrealismus), to tak jsem si to přeci ve snech nastavila a ajo vlastně! tím pádem jí následně říkám "babi jo my jsme ve snu!" přičemž se babi tajemně a souhlasně usmívá a pokyvuje a já na to "tak to je supr, tak co uděláme? jdeme lítat jo? tak letíme" a vznesly jsme se a letěly kdovíkam.. mne to tedy odneslo do nového nelucidního snu :).... dnešek si nepamatuju, tak píšu včerejšek..

    ad babička ve snu - většinou se mi objevila ve snu a byla spojena s jakýmsi uklidněním, že je vše v pořádku, že se nemusím obávat, byla pro mne ve snu vždycky maximální útěchou, jistotou a silnou osobou, které věřím a která mne uklidnila, ale byla také spojená s nevýraznými změnami, které mohou tak nějak znepokojovat, určitě podstatná tranformace, která se projevuje nevýrazně..

    jablonná - to je ona chata, to je pro mne srdcovka, tam se v poslední době odehrává většina mých snů posledních týdnů..

    lítání - asi bych se měla tak trochu odzemnit, abych na té zemi tak nelpěla a měla bych se rozhletět možná? rozhled, nadhled, přehled...

    jinak nevim, v posledních dnech mám hodně výrazné a divné sny, nestíhám je psát, hlavně ty surrealistické se špatně píšou..

    jinak už mne takhle z fleku nic nenapadá
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSAIKO: KAMAHL: plus Medo vykládá klíč jako falickej symbol, klíč jako zbraň: příliš se zabýváte sexualitou a snažíte se využít slabšího místa svého partnera - momentálně nejsem v rozpoložení přijít na možný propojení a něco, co by do sebe zapadalo, ale tak dávám to k dobru;)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    PSAIKO: Souhlasím s Kamahlem, ten vysoký plot se mi jeví jako nějaký blok či beznaděj, ignorace přítele mi připadá jako hodně negativní znamení, co jeho týká.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    PSAIKO: diskuse je to dosti nová. :) Obecně boj představuje nějaký vnitřní konflikt, tím spíš konflikt sám se sebou, pokud je ti ta postava něčím podobná. Mě napadá taková interpretace: Klíčem se můžeš snažit něco zamknout, skrývat před světem? To by mi dávalo smysl i se scénou, kde si o tobě ostatní myslí, že jsi prostitutka - přijde mi to podobné jako téma nahoty ve snech, tj. obavy o tom, co si ostatní pomyslí, když uvidí věci tak jak jsou, včetně tvého přítele, že máš třeba strach, že by tě začal ignorovat, kdyby se to dozvěděl? Může to být popud k tomu se s tím co ti tíží svědomí někomu blízkému svěřit, nebo to zkusit nějak napravit.
    BRAINWASHER
    BRAINWASHER --- ---
    nástěnka/záhlaví/best

    WEB by Jaromír MEDO - 'SNÁŘ'
    http://medo.cz/jaromir/kniha_snar/index.html
    PSAIKO
    PSAIKO --- ---
    Zdravím, narazila jsem na tuhle diskuzi zcela náhodou, ale vcelku se mi šikne, už pár dní přemýšlím výkladu svého snu který se mi zdál cca týden nazpět, ve snu mě kamarád pořádal abych ho bránila před holkou, nevnímala jsem jeji podobnu jen že to byla holka, se kterou jsem zápasila, a protože to šlo až do krve, vytahovaly jsme nože v kuchyni apod. tak to byl opravdu smrtelný zápas, kde jsem nakonec vytáhla klíč a vrazila jí ho do oblasti plic, a ona se mi hlasitě smála, měla v očích radost z mého činu, jakousi ďábelskou radost. V tom jsem poznala že je mi dívka poněkud podobná, bodla jsem ještě jednou a ona mi klesla do náruče. V tom jsem ji odhodila a utíkala z toho hrozného místa, vypadalo to jako squat a hodně rozbořené baráky obehnané vysokým plotem. Já přelezla ten plot. Dále jsem v bílém triku, postříkaném krvi rozdrásaném plotem jsem utíkala po silnici pryč, bosa, po silnici jezdilo hodně aut, samé kamiony, jeden mi zastavil a svezl mě, pak dojel na jakesi parkoviště u firmy, kde stálo hodně lidí já vystoupila, celá zděšená,na pokraji bláznovství a nervového zhroucení, plná výčitek už jsem ani utíkat nemohla, na tom parkovišti stálí známí lidé, a všichni se mi smáli, mysleli jsi že jsem prostitutka, protože mě vezl kamion. Utíkala jsem do kopce pryč od parkoviště do trávy, zase byla obehnaná plotem ale už menším, přelezla jsem a už jen pomalu šla. Výčitky,zloba na sebe samou, svědomí mi drásalo hlavu neustále hlouběji a hlouběji. Hledala jsem pomoc, utíkala jsem k domu svého přítele ale ten mi neotvíral a ignoroval mě, jako bych neexistovala, vylezla jsem na lešení u jeho domu, a klepala do oken, nic. Zoufalá, promrzlá, z žádnou budoucností, napadalo mě jen, jak to vysvětlím, půjde to vysvětlit, bude mě někdo vůbec poslouchat...a skočila jsem z lešení a ukončila tak své trápení.
    Sen se mi zdál na vícekrát, párkrát sem se v něm vzbudila ale stejně sem usla a snila dál.

    V mém životě je snad všechno v pořádku, snažím se brát všechno lehkovážně a pozitivně, ráda hledám alternativy, ale je pár věcí co mi opravdu tíží svědomí, ale ignoruju je. Budu ráda za jakékoli postřehy případné vysvětlení mého snu. Díky
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Tak já začnu s trojicí snů za poslední dva dny, které cítím jaksi propojené, ač nemají jasné společné téma. Zatím moc nevím, jak s nimi naložit.

    1) Sen začíná přehráváním si nějakého sporu s dějepisářkou z gymplu, z doby před více než 10 roky. Bylo to ale v budově ZŠ. Byl jsem tam se spolužákem, který měl dějepis rád, já si ho v té době znechutil. Venku bouře. Na zahradu uhodí blesk, byl to dost silný a dlouhý výboj - aspoň několik sekund, hrom si nevybavuji. Pak jsme si šli prohlédnout s tím spolužákem stopy ve trávě po něm. Měl jsem obavy, aby nás to znova nezkratovalo, ale nic. Pak jsem v louži viděl kačera a vodní želvu.

    Poznámka: Kačer je jasná asociace na toho kluka, neboť taková je jeho přezdívka. Druhý, ze dvojice, vodní želva, by tedy mohla reprezentovat mě. Želva, krunýř, možná emocionální brnění, staženost do nitra, to by mi odpovídalo. A voda je jeden z nejběžnějších motivů v mých snech. Navíc kachna, je zvíře mnoha živlů, podobně jako blesk spojuje nebe se zemí. Ale dál moc nevím co s tím.

    2) Lehce lucidní. Měl jsem přivolat vlnu, což jsem snadno udělal - slovy. Přišla velká a všechno moje okolí včetně mě zaplavila. Mým úkolem, bylo vdechnout vodu do plic, ale místo toho jsem jí polkl, což byla chyba a zkoušku jsem tedy nezvládl. Co ale bylo zvláštní, že tam bylo řečeno, že to byl osmý úkol z osmi, přičemž zbylých sedm jsem už dříve splnil. A po splnění osmého se ještě má otevřít nějaký završující devátý. Několik postav se dožadovalo, abych jim řekl o co tam šlo, jako by mě v plnění úkolů chtěly předběhnout, ač jsem si nebyl jist jejich úmysly, byl jsem sám trochu zmatený a nebránil se jim to vysvětlit.

    Poznámka: Asociace na dřívější sen, kdy mě vodní hadi=draci utopili a zemřel jsem vdechnuv vodu. Sny kdy mám nějaký úkol nebo podstupuji zkoušku nejsou pro mě až tak vzácné, někdy jsem úspěšný, jindy ne.

    3) Byl jsem se svým tátou v lese na kruhové mýtině, nebo to možná byla jen kruhová skupina stromů. Na těch byly přibité latě, často stlučené do krucifixů. Nějak jsem vytušil, že musím najít na mýtině místo, kde latě přestanou být vidět jsouce zakryty kmeny a větvemi stromů. Zhruba uprostřed kruhu byla hliněná socha. Jen hrubá figura bez detailů, jedna ruka v lokti zdvižená, druhá symetricky směrem k zemi. Došlo mi, že požadovaný bod je právě v místě, kde stojí. Tak jsem ji odsunul a stoupl si tam, s tím že táta se o mě postará, kdyby něco. V tu chvíli, kdy jsem se tam postavil a latě se zakryly, dostal jsem se do jakéhosi tranzu - ztratil nad sebou kontrolu, lehce levitoval a otáčel se kolem osy. Cítil jsem se trochu divně, ale nebylo to ve skutečnosti intenzivní, byl jsem spíš prostě mimo. Máma nedaleko začala vyšilovat co se mi to hrozného děje a táta se jí snažil uklidnit.

    Poznámka: Rodiče už dlouho nejsou spolu.

    Jinak teď jsem na studiích ve Švédsku, materiálně dobře zabezpečený a tak se věnuji hlavně poznávání lidí a prostředí, škole a jinak mám dost času na sebe.

    Nápady? :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    MUABI: Tak to se nedivím, že se nevyspíš, když ti v hlavě jede kox :D Co třeba jestli ta kytka nejsi jako ty a někdo se z tebe snaží vydolovat víc práce? S tím pracovním stresem by to dávalo smysl, stresující práce může přinést podobný neklid jako stimulanty.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Vítejte v novém fóru. :) Přijímáme jakékoliv připomínky a materiály k přidání věcí do hlavičky a homepage - odkazy, rady, interpretace běžných motivů etc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam