Mam jeden sen, kterej si pamatuju uz hodne dlouho:
Spim a vim, ze spim. Chce se mi litat, a tak zkousim, jestli to jde. Jde to. Vznasim se na domem a jen tak se jdu proletet a la superman. Skvelej pocit. Letim velkou rychlosti nejakym udolim, kolem noc. Nahle se krajina zmeni a ja se ocitam na nejaky rovny silnici, ktera se tahne k obzoru. Po levy strane nic, po pravy takovy zvlastni domy. Jeden jako druhej. Nejak jsem vedel, ze mam do nejakyho vletet, ale nevedel jsem do kteryho. Pozadal jsem o radu v duchu kamarada, a ten mi rekl, ze to je ten prvni. Letel jsem tedy az na konec silnice a tam na konci stal ten dum. Vypadal jako takovej velkej kuzel. Vletel jsem do patra oknem a tam byla komole kuzelovita mistnost, v ni tma a jakysi barokni nabytek. Misto stropu tam bylo jakysi viko vzhuru. Letel jsem k tomu viku a zastavil se tesne pod nim. Nahle cely pokoj zalilo prijemne zlatave svetlo, jiskricky se trpytily ve vzduchu a zacala hrat jakasi podivne znama a podmaniva hudba. Neco mezi cirkusovou, cikanskou a orientalni hudbou. Bylo mi najednou hrozne dobre. Chvili jsem si to uzival, ale pak me zacalo zajimat, co je nad tim vikem. Odklopil jsem ho a tam jsem uvidel nesmirny prostor a v nem ohnive zhnouci obrovske bytosti. Pamatuju si, ze jeden vypadal jako obrovskej buclatej Buddha, dalsi jako nejakej buh z reckejch povesti. Sotva jsem tam strcil nos a okamzite me zmercili, poznal jsem ze tam nepatrim a jak se na me podivali, tam v tom pohledu byla neuveritelna sila a vule. A ten pohled rikal: "A mazej!" V tu chvili jsem letel dolu, do hlubin. Propadl jsem se az do sklepa. Byla tam tma, lepkavo a honil me v ty tme jeden lehce psychicky labilni clovek, kteryho jsem znal. Sen koncil jako nocni mura: Nejdriv me malem chytil, ale ja si rekl ze budu neviditelnej a on me nevidel. Podruhy ale uz "kouzlo" nefungovalo, a ja lezel na studeny spinavy zemi nahej a nade mnou stal on, zval moje jmeno a smatral po me svou pazourou.
Konec snu. Kdyz jsem se probudil, vyhulil jsem naraz pet cigaret...
Co nasledovalo, je zajimavy:
Dalsi den rano jsem se sel projit po vesnici, kde jsem se nachazel. Nehle jsem zaslechl podivne znamou hudbu: byla to ta sama, jako ze sna! Sel jsem za hudbou a objevil pod svahem uplne ten samej dum, jako ve snu. Zaklepal jsem na dvere a otevrel mi typek. Ja mu vysvetlil, ze se mi zdal sen o jejich dome a pozadal o navstevu. Svolil, a ja sel nahoru, do toho pokoje - komole kuzelovityho. Misto stropu tam bylo viko z plexiskla. Nad nim uz jen obloha. Slouzilo jako stresni okno. Ani pamatky po baroknim nabytku. Vypravel jsem majitelum svuj sen a oni na to: No, my ten dum koupili pred rokem od jinych lidi a pry tu delali nejake ritualy.
To po snu pisu spis pro zajimavost. Zajimalo by me vylozeni toho snu.