• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLVýklad snů
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    FLAVIGNY: to je docela zajimavy s tema zviratama. Konkretne motiv, kdy si chce jakoby hrat, ale me je neprijeme a casto mi okusuje a olizuje ruku (pravou). Zda se mi to velmi casto.

    Vetsinou je to nejakej pes, vzacneji kun (obe zvirata me v tu chvili neposlouchaj a jsou mimo kontrolu, coz je zajimavy, protoze jsou to "nejochocenejsi"), jednou to byla kocka. Kone a psi nijak zvlast nemusim, ale napr. vlci me fascinuji a v jednom snu takle vlk toho psa odehnal (v tomto snu byl pes agresivnejsi, cernej).

    Obecne vubec netusim, co mi chce nevedomi naznacit, takovy klicovy temata, co zatim cejtim, neco (pudy) na sebe chce upozornit, mozna se snad smirit, ja to odmitam (vytesnuju?) a tim to mam mimo kontrolu a jaksi me stoji ten "boj" dost energie...

    tezko rict

    STRYX
    STRYX --- ---
    TARGI: Otec pravdepodobne nebude za realneho otce, spis je to neco, co pro tebe reprezentuje. Muze to byt nejaky zdedeny vliv ci charakterovy rys. Nebo treba nejaka hodnota atribuovana otcovske pozici, tj autorita idealy atd. Tahle vec ti zpusobuje nejake obtize, ale nereflektujes to, nemas to zvedomene. Podivej se zpatky par tydnu, co se ti udalo za nejakou kolizi, pokus se dostopovat jaky vklad v te situaci mas.

    GOLDENDELICIOUS: Mozna jde o nejaky zdedeny vliv po rodinne linii, co ti pusobi zraneni.

    FURIUS: Mohlo by jit o situaci, kdy jsi zablokovany ve vyvoji, ci nejakem postupu. Brani ti v tom pavi tj hrdost pycha, a zda se, ze relativne vitalni. Cesta dal se nabizi jako nejaka mnisska pozice, tj asi askeze skromnost atd. To ti neni po vuli, volis vrbu a plynuti v proudech. Mozna se spolehas na nejake psychedelicke zazitky jako cestu rustu, ktere zprostredkovavaji ruzne barevne visty, ale asi bez struktury. Je mozne, ze ve vysledku ti prinaseji nejake primerene zmateni (soufl stav).

    FLAVIGNY: Zvirata asi jako pudy. Bily tygr jako ctnostna sila, slepice by mohly byt rusici a tupe, kouhouti ale na druhou stranu probouzejici, jitrici. Kazdopadne minimalne na tygra bych dal, nasledoval gut feeling po ose nejake uslechtile silove pozice. Zalezi jak jsi an tom ve kontextu s tou ex, jestli v tom jsi zamotany ci ne, ale tipoval bych, ze zvirata se te snazi dat nejak do late.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    nevzpominam si, ze bych kdy mel podobny sen, probudil jsem se kvuli tomu asi o 2 hodiny driv pak uz nemohl moc usnout... vybavuju si ho bohuzel uz jen mlhave.

    kazdopadne jsem v tom snu postupne jaksi 'bojoval s ruznymi zviraty'. ne, ze by me primo napadala, mozna si chtela jenom hrat. nemam v realnem svete k zviratum nejak supr vrely vztah, trochu me podesi treba i skakajici pes. tak nedokazu asi posoudit, jestli to byl utok nebo jenom hra. spis asi hra, protoze mi nijak neublizila. bylo mi to ale docela neprijemne a chtel jsem, aby prestala (tedy podobne jako v realnem svete). myslim, ze se postupne vystridalo vic zvirat, ale presne si vybavuju jen dve. nejdriv jsem se takto pretahoval s bilym tygrem, postavil se na zadni a ruzne se o me opiral, jakoby me chtel povalit; chranil jsem se pred jeho tlamou rukou, kterou mi 'okusoval' a ruzne olizoval. opravdu me ale nekousl. dalsi zvirata byly 2 velke cerno-bile slepice, nebo mozna kohouti. klovaly me do sije a do zad. take jsem se branil; necitil jsem zadnou bolest, bylo mi to jen neprijemne.

    dle medova snare symbolizuji kousajici zvirata pudy, ktere ohrozuji soucasnou napln mysli a ohrozuji citove prozivani vztahu.
    tygr je pry nejsilnejsi predstavitel sexualni touhy (zesilena tim, ze tygr stal na zadnich). pokud bych to cele interpretoval jako hru (to ale nevim, protoze hra by me mela snad tesit, ve snu to byly negativni pocity), byl by to dobry symbol asimilace sexualni touhy...
    napadajici slepice vyjadruje roztekanost, neschopnost soustredeni a premiru myslenek pudoveho charakteru.
    ty negativni emoce a uzkost ve snu byli take spojene s myslenkami na mou ex, o ktere se mi ted casto zda... trochu to na me pusobilo, jakoby me ta zvirata chtela z tech myslenek vytrhnout, ale ja jsem na ni stale chtel myslet...
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    FURIUS:
    KAMAHL: dovolim si to propojit. Pavi jsou stražci a zaroven krunyř "pyšnosti", obrana i omezeni, nekam ti brani jit, sam se ptas co tam je, to mi prijde podstatne. Otazka je proc jedina cesta vede pres buddhisty? to co te od nich odrazuje muze byt prave neochota-pycha "přizpusobit se doktrine", vic symbolicky pravidlum, ktera jsou pevnejsi nez vlnici se vrba, ale asi taky nejsou tou skutecnou cestou. Vrbu z tveho popisu vidim spis negativne, jakoby ovladala ona tebe kouzlem. Cele je to takova Alenkovska vize :)
    TARGI
    TARGI --- ---
    KAMAHL: spíš ve mě hodně zůstal jeho strach, rozhozenost, úzkost...bolest
    Ta idealizace asi ne, vím dobre jaké má mouchy a ma jich dost... jako každej... ;-) ba naopak trvalo dlouho, než jsme si k sobě našli tu správnou cestu....
    promluvim s ním až spolu budem mluvit, bydlím od našich, a hodně oba pracujem...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    TARGI: Je dost možné, že od něj dostaneš něco hodnotnějšího než od náhodných lidí na internetu. :)
    Napadlo mě: Ten sen samozřejmě nemusí znamenat, že by udělal přímo tohle, ale je možné že si otce moc idealizuješ a sen se ti snaží naznačit, že je to pořád jenom člověk a i když se obecně snaží být zodpovědný, tak jako každý občas může klesnout a ty si to nechceš připustit (černá mlha)?
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    FURIUS: Zkusím něco nadhodit...

    Louka může být tvoje současná situace, možná se zvýšeným ohledem na pocity. Zvažuješ zda, situaci nějak nezměnit, i když třeba není špatná, změna by i tak mohla něco přinést. Změně ale brání nějaká ješitnost (pávi), ale zároveň zkombinovaná s něčím subtilním (speciální forma), takže to není jen tak. Je nabídnuta možnost v podobě nějakého kroku na více "duchovní" rovině, která může vyžadovat třeba změnu postoje a přesvědčení v nějakém ohledu, ale něco na tom se ti nelíbí nebo tomu nedůvěřuješ (přisuzuješ jim hned nějaké doktríny co se ti nelíbí, ale jen na základě toho že je slyšíš zpívat), tak se rozhodneš zůstat v příjemném bezpečí (vrba).
    TARGI
    TARGI --- ---
    FURIUS: zatim ne, měla bych?
    FURIUS
    FURIUS --- ---
    TARGI: mluvil(a) jsi o tom s nim?
    FURIUS
    FURIUS --- ---
    FURIUS: Cely sen byl trochu o tom, kam dal. pohyb, nebo spis jeho omezeni. motivace k pohybu, nebo odpor k nasledovani.. ted jak o tom premyslim tak nejradeji bych sel prozkoumat prostor ktery pavi chranili.. budili respekt a ten me nepustil dal.. Co by ti pavi mohli byt? ego? Byli prisni ale na me strane..
    FURIUS
    FURIUS --- ---
    usnul jsem na louce .. ve snu jsem byl take na louce.. ale ohranicene kery bushes) jedina mista mezi kery branily zelezni pavi, trosku vyssi nez ja,.. meli nadmutou hrud (takze asi spis ta pycha) ale byli pevni, a jako sochy, ale byl v nich zivot a uprena pozornost, neoblomnost.. jedina volna cesta z toho mista byla po leve strane.. byla tam polni cesta a z poza kopce prichazel pruvod mnichu v oranzovych robach (buddhisti) s nejakejma vlajkama a chantovali si.. slysel jsem uz z dalky.. vedel jsem ze mam moznost jit s nima ale doktrina rad se mi prici takze jsem nakonec zustal na palouku, kde byla vrba..
    do vrby jsem se zavesil jakoby me drzela pod rameny a ja v ni tak driftoval, nechal se ji drzet.. velmi psychedelicke vize, koukal jsem smerem dolu a hybal se ve vlasech vrby (ty jsem vsak nevidel, jen barevne abstraktni/neforemne vize.. spise pocit jakoby v rece nebo v proudech neceho barevneho).. bylo mi z toho trosicku soufl.. pak jsem se probudil.. cely sen mel velikou zivost a pocit symbolicke dulezitosti..
    s tim pocitem jsem se probudil, lehce zmaten..

    Vrba pro me je symbolem soukromi a bezpeci (vymluvit se do vrby) jen ja a vrba.. safe
    Pavy jsem citil jako strazce. rytire.. nebyli normalni spise symbolicti a vysoci, nadmuta hrud pripominala krunyr brneni, take to ze byli kovovi tomu dojmu prispelo.. neleskli se spise matny lehce oloveny povrch..
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    GOLDENDELICIOUS: Podle mě stojí za to si všimnout jak ve snech často očekávání nějaké události jí rychle přivolá. Nemusí být ani důležití přiřazovat nějaké významy prvkům celé situace, ale spíš se zamyslet nad tím, kde se vzala ta prvotní obava. To že je někdo narušený neznamená, že udělá to či ono. Podstatné je tu "já si říkala že by ...", to vychází z tebe, ne z něj. To že se to pak zrealizovalo mi přijde jako něco co mysl vytvoří téměř mechanicky s takovýmto vstupem.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, tak zas po dlouhé době hodně živý sen, co mě nějak hodně vnitřně rozhodil.....resp živý.... :můj otec, někde někoho naboural a utíkal od nehody, ujel, utekl, zapiral... žádné podrobnosti, černo,jen vidim prchajícího otce, od nějaké nehody, kterou nevidím, je za černou mlhou, příšerně zničeného....
    on ve skutečnosti: hodně zodpovědný, dobrý řidič, nikdy by to neudělal, spolu máme hodně dobrý vztah...


    MARI
    MARI --- ---
    KAMAHL: podle medova snáře dravý pták: symbolizuje moc a vládnutí nad myšlenkami (v symbolu vzdušného elementu)

    tady vidím spojitost s tím, jak píšeš, žes v posledních dnech používal počítač produktivněji než v minulých dnech. tvoje mysl zabojovala a nelenošila, stejně jako ten dravec.
    NYA
    NYA --- ---
    KAMAHL: pokud máš aktuálně nějaký kreativní nápady ohledně práce na počítači, tak tenhle sen může být jedině dobrý znamení :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Dneska jsem měl docela intenzivní sen, navíc to bylo vložené v jiném snu, snad i násobně (jako inception).

    Byl jsem na nějakém otevřeném prostranství a před sebou svůj laptop. Nade mnou bylo velké hejno ptáků různých druhů. Na tom počítači běželo cosi, co je silně přitahovalo a tak kroužili nade mnou a kolem. Někteří z nich se dokonce odvážili přiblížit se až k němu, sedat si kolem nebo do něj i klovat. Vybavuji si, že jsem měl obavu aby ho nepokáleli, ze začátku to byli jen holubi a snad nějací další menší, odháněl jsem je, ale pořád se vraceli. Potom ale přiletěl nějaký větší dravec, a nějak ho vzal do pařátů. Ne, že by ho chtěl odnést, ale stejně se mi ta situace vůbec nelíbila s vypětím sil jsem odehnal i jeho, ale věděl jsem, že se hned vrátí, tak jsem využil toho momentu a počítač vypnul. V tu chvíli se hejno rozlétlo na všechny strany, jakoby nic.

    Studuji informatiku, takže s počítači pracuji hodně. Napadlo mě, že by ten sen mohl souviset s tím, že si často říkám, že hodně u něj hodně času trávím neproduktivně, což by odpovídalo přitažlivé síle počítače ve snu. Ale poslední dny ani tolik ne, docela jsem ho používal na práci s věcmi, co mě vážněji zaujaly a měl jsem pár nápadů jak bych si tím mohl zkusit vydělat, tak jestli to není nějaké znamení ohledně toho? Ale jaké? A možná to s tím ani tak nesouvisí, to mi přijdou jako relativně povrchnější záležitosti oproti tomu jakou jsem v tom snu cítil hloubku. Třeba by počítač mohl reprezentovat nějakou logickou složku osobnosti, ale i s tímhle pohledem mi to přijde matoucí, tedy neumím nic co by mi dávalo smysl přiřadit těm ptákům. Co myslíte?
    NYA
    NYA --- ---
    abych tu jenom nerozumovala, tak tady jsem po delší době něco ze snového světa taky zaznamenala :)
    [ NYA @ Lucidní snění / Láska ]
    TARGI
    TARGI --- ---
    NYA: znicilo by me to, kdybych resila malickosti, sveho casu toho bylo moc a jinak to neslo...bud krchov, cvokhaus, nebo se zvednout... sice to trvalo, ale zvedla jsem se...
    sny se mnou jdou napric postelema, bytama.... vystridala jsem, ne kvuli tomu, ale shodou okolnosti tri byty a tri postele :-) A furt to same, ale i tak, cos napsala me nuti k jinemu, hlubsimu zamysleni a zacinam mozna malicko vic vnimat co se mi sny snazi rict....
    NYA
    NYA --- ---
    TARGI: hm, to jsi hezky zjistila. v současnoti se tohle zrovna učím, nedělat si z neutrálních situací příčinu citového utrpení a nehromadit si to, čemu říkám 'vnitřní bolest'.
    že jsem sice intelektuálně věděla, že podstata utrpení je prázdná a že je to iluzorní, ale to mi bylo k ničemu, když mě to vždycky srolovalo jak chtělo.
    způsob, jak s tím zacházet a jak se vědomě rozhodnout netrápit se, jsem si přečetla v knize Moc přítomného okamžiku od E. Tolle (jsem tyhle západní eklekticismy dřív nikdy číst nechtěla)

    To ale už odbíhám od tématu. Si myslím, že to může být třeba jenom období, kdy se ti sny zdají takovéhle a zase to přejde. Nebo můžeš zkusit přesunout postel na jiný místo, třeba to taky pomůže. Nebo změnit nějaký zlozvyk, který před spaním děláš (pokud).
    Nebo ti sny fakt chtějí něco říct. Třeba že nežiješ podle vnitřního sebeurčení. Nevím, napsala jsi toho maličko, tak je tohle spíš takový brainstorming :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    TARGI: tak třeba ještě nejsi vyrovnaná s tím zlým, co jsi prožila dřív
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam