• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLVýklad snů
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Haha, tohle jsem si teď přečetl v deníku ze dneška, málem jsem to zapomněl. Vykládat netřeba, ale přišlo mi to celkem milý. :D

    Šel jsem cvičit nějaké bojové umění. U vchodu byli dva muži. S jedním jsem se o něčem bavil, druhý mi podal misku se slovy: “Napusť mi jí energií!” Jako jsem tam poslal z rukou a on to jako vypil. Zašklebil se trochu. Říkám: “Hutná, co? Já mám normálně taky radši tu lehčí, ale dneska je prostě taková.” “Nojo, já to znám.”
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    THEAGONY23: Co takhle: Podzemní místnost = o něco hlubší rovina podvědomí, než na jaké se sny běžně tvoří. Obluda je něco ošklivého, co podle tvého popisu může ublížit tobě i tvým blízkým. Nevíš, co to přesně je, doteď jsi si nemusel být ani vědom toho, že to tam je. Tohle je odvážný odhad, který neber až tak vážně, ale tipnul bych na nějaký problém útlého z dětsví, nebo dokonce těhotenství, totiž štěně = dítě, chápáno na pudové rovině. Zároveň pavouk, zvlášť pokud jsou tam sítě může být odkaz na špatné lůno nebo nepřiměřeně pečující matku. Ale opakuji, můžu být úplně mimo. Zato policie, to je klasický odkaz na svědomí, které se s tím nedokáže vypořádat i když by třeba rádo, ale nemusí na to mít prostředky a mělo by se to řešit jinak.
    MARI
    MARI --- ---
    KAMAHL: sebrala jsem ho jen tehdy, když jsem o něj zakopla (to jsem se pak dotkla i rukama země, tak jsem ten kus vzala). cíleně jsem se pro ně neshýbala, protože jsem věděla, že by mě to zdrželo natolik, že bych zůstala hodně vzadu a nestvůra by mě sežrala. vůbec nemám tušení a nic konkrétního jsem k tomuto nenašla ani v medově snáři.
    mám za sebou nějaké velmi špatné zážitky, takže bych si to možná mohla vysvětlit tak, že i zlé věci můžou přinést cenné zkušenosti. a ty cenné zkušenosti by mohly být právě ty kusy zlata, o které jsem zakopávala a vzala si je. kdybych se tím zlatem zbytečně zaobírala (zastavila se a jen sbírala), pohltilo by mě to (v reálu – duševně bych se nikam neposunula).
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    MARI: Zkusil bych se zamerit na ty pocity ohledne toho zlata. Proc jsi ho presne sbirala? Pusobi to na me oproti predchozi emotivni a duchovni atmosfere ponekud svetsky. Misto toho, aby ses postavila strachu, tak si to kompenzujes sbiranim zlata?
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    MARI: Tyjo to je jak z ukazkovej sen z Junga. Preju ti at ti to nekdo vylozi.
    THEAGONY23
    THEAGONY23 --- ---
    Tuto noc jsem měl poměrně psycho sen... Octnul jsem se ve sklepě u rodičů na chatě, všude bylo spoustu pavučin a po chvilce se ze stropu spustil obrovský pavouk, v tom sklepě nás bylo víc a ten pavouk po nás začal plivat pavučiny a pobíhal kolem nás. Jedna slečna se ho snažila ulovit ale ta 2. na ní křičela ať to nedělá. Po chvilce ten pavouk přiběhl ke mě a kousl mě do pravé ruky a pak jsem si všiml že to není obyčejný pavouk byl to malý pes vypadal jako moje štěňátko francouzského buldočka ale kolem svých nohou měl ještě ty velký pavoučí, oranžovo žlutý jako nějaký sklípkan :-D pak jsme z toho sklepa odešli a já si všiml že mám na ruce maličký kousanec, stejný jako mívám od toho mého štěňátka, ale měl jsem kolem toho obrovský červený flek, nejspíš reakce na jed co vypouštěl :-D zavolal jsem městskou policii kvůli odchytu a tam mi řekli že už na to poslali lidi, po chvilce dorazili ani se pořádně nekoukli a jeli hned pryč že prý nedělají takový odchyt ... :-D :-D šel jsem do toho sklepa znovu pavučin tam bylo ještě víc pavoučí štěně se spustilo ze stropu a rychle kolem mě proběhlo ven a nahoru do chaty kde už bylo to moje normální štěňátko. Ten mutantík kousnul do ocásku to moje štěňátko a utekl někam pryč a já jsem se rychle šel se strachem podívat na to moje štěně jestli není pokousaný ale nebylo mělo jen rozcuchaný chloupky na ocásku :-D Potom mě vzbudilo to moje štěně že chce ven a tím sen skončil. Těžko říct jestli to má nějaký skrytý význam ale chtěl jsem se s vámi o ten sen podělit protože mi utkvěl docela dost v paměti :-)
    SASH
    SASH --- ---
    casto se mi opakuje ve snech jedno tema - nekdo me chce zabit - zastrelit - po celou dobu snu me pronasleduje, ja se schovavam a delam vsechno mozny, aby me nedostal, celou dobu mam strach a vim, ze me chce zabit, nakonec me dostane a streli do hrudniku, ale sem nesmrtelna, necitim bolest, jen tlak a zvlastni pocit, ale bez jakekoliv ujmy to preziju..
    v kazdem snu je to jina situace a jinej duvod proc me chteji zabit, pokazdy jsou tam jini lide, ale ta tematika porad dokola to samy
    nevi nekdo co tohle znamena?
    DEVCAGER
    DEVCAGER --- ---
    Zdravím. Mám takový tip, co by mohl některé zdejší členy zajímat.

    Jsem komiksový autor a právě jsem s kolegou rozjel Kickstarter projekt s grafickým románem, který se blízce dotýká lucidního snění, astrálního cestování, OBE a obecně o otázkách růstu a proměny člověka či jeho vůle. Vše je to zabalené do takové snové fantasy, ale věřím, že to pro vás může být zajímavé i touto dospělou formou.

    Prosím, podívejte se na tento odkaz >> http://bit.ly/ksonthecoastofdreams
    shlédněte video (video s CZ titulkami zde http://youtu.be/9A64WkYlLug), přečtěte si náš příběh a když se vám to bude líbit, podpořte nás. Pokud nemůžete finančně, stačí když nás nasdílíte na své sociální sítě. Ukažte to kamarádům, spolupracovníkům, všem, které by to mohlo zajímat. Sám Kickstarter nám moc lidí, které to zajímá moc nevygeneruje, tak je tam musíme přivést sdílením.

    Děkujeme všem co se rozhodnou nás podpořit, ať už jakýmkoli způsobem. Díky!
    GAF
    GAF --- ---
    TARGI: co jsem tak pochopil, tak každý sen něco znamená. Je to odraz Tvýho života. Akorát je to poněkud zamotanější a vyplatí se nebrat to hned zhurta a příliš na velkou váhu. Protože ty obrazy nefungujou podle normálních zákonů venkovního světa. Aneb velký vyceněný tesáky a naštvanej tygr znamená v reálu, že se stahuje na Tvoji brzkou demisi :), kdežto ve snovém světě to může být třeba obraz toho, jak Tě má ráda Tvůj přítel narozenej ve znamení Tygra, kterej by Tě hájil hlava nehlava.

    ...protože jsi nedávno četla o horoskopech
    ...protože jsi nedávno viděla dokument o tygrech
    ...protože tygr měl trochu podobný tvar obočí jako Tvůj přítel a Tebe to pobavilo a hned jsi na to zapomněla
    ...protože...

    A to je jenom jeden - ten nejčastěnjší výklad. Jsou tu pak jiné jako například, že sny jsou místo dobré pro osobní rozvoj (lucidní snění). Nebo že to je vůbec chození do jiných světů (oneironaucie). A asi i další. Každopádně rozhodně je to zajímavý fenomén.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, zajímalo by mě, to každý sen musí "neco " znamenat? co takové ty sny, co jim vůbec nerozumíte, nemají hlavu ani patu, nezačínaji, nekončí... zamota vám to v hlavně padesát lidí, míst, dějů....?
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    MORRELLI: Ale tu závrať a pocit strachu cítím ještě teď.
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    Nepamatuju si ten sen komplet. Co si vybavuji není začatek snu. Byl jsemněkde u kostela. U hodně vysokého kostela. Měla se opravovat jeho věž. Hasiči připravovali plošinu, aby tam někoho zvedli. Plošina dosáhla asi do 3/4. Tam z plošiny vystoupil nějaký kluk a lezl dál nahoru bez zajištění. Občas málem spadl, ale nakonec se dostal až do věže. Vtom se věž začala hodně naklánět. Její stín se posunul ne mne a blížila se ke mně. Najednou jsem byl v té věži. Věž se opravdu kývala ve větru. Její pohyby musely být několik metrů. Vykoukl jsem z okna a byla to hrozná výška. Já mám závratě. Seděl jsem v rohu a nemohl se pohnout strachem, nevěděl jsem co dělat. Pomalu jsem se přesunul do středu věže, kde bylo schodiště dolů. Kolem něj ale nebylo zábradlí. Věděl jsem že to neslezu, že potřebuju nějaké lano. Žádné tam ale nebylo. Tak jsem čekal až přestane vítr, který s věží houpal. Budu čekat, až bude bezvětří a potom se zkusím dostat po schodech dolů. Dál už nic, vzbudil mne budík...
    MARI
    MARI --- ---
    dneska se mi zdál dost nepříjemný sen. musela jsem se vydat na nějakou temnou a obtížnou cestu. chodila jsem strašně dlouho lesem, splývala jsem se zemí, což mi bylo velmi nepříjemné a působilo silnou úzkost. jinak les byl jak z pohádky, krásně zelený mech, rostliny, mezi větvemi prosvítalo příjemně mdlé světlo. kůra stromů ale byla hrozně tmavá a vrásčitá. kolem sebe jsem viděla několik lidí, kteří byli zakleslí v zemi nebo ve stromu. někteří byli mrtví a někteří živí, rostliny je obrůstaly, někteří byli zarostlí mechem. většinou to byly mladé ženy. až jsem se nakonec do země "probořila" úplně (v rámci toho, jak jsem se zemí splynula) do podzemního chrámu (jeskyně nebo chrám v jeskyni?). cítila jsem hrozný strach. čím víc jsem byla hlouběji v tom chrámu, tím hlasitěji jsem slyšela příšerné hluboké zvuky jak od nějaké temné zrůdy. věděla jsem, že tam někde hluboko na mě něco čeká a musím se s tím utkat. na zemi byly kusy zlata (jak poházené kameny) a kaluže rozpuštěného zlata. překračovala jsem je, občas o nějaký zakopla, občas jsem do té kaluže šlápla, ale neušpinilo mě.

    pak se sen přesunul úplně jinam. byla noc a byla jsem ve městě. chodila jsem po šikmých plošinách, které lemovaly šedé budovy, občas místo plošiny byly schody. bála jsem se, že uklouznu nebo přepadnu dolů, a že nestihnu dojít tam, kam potřebuju dojít.

    pak se sen přesunul zpátky do chrámu. utíkala jsem pryč (jako bych to setkání s tím temným "cosi" přeskočila, ale zároveň se to stalo), věděla jsem, že musím utéct ven. na konci toho chrámu bylo světlo. když jsem zakopla o nějaký ten kus zlata, vzala jsem ho do kapsy kabátu. vedle mě utíkali další lidé (známí, ale nepamatuju si, o koho šlo, možná nikdo reálný). někteří toho zlata sbírali víc a zůstávali pozadu, někteří se mi úplně ztratili z dohledu. když jsem vybíhala ven, pociťovala jsem úlevu, ale stále strach, že to budu muset absolvovat pořád dokola. zároveň jsem se ze snu probudila. ten strach docela dlouho přetrvával, dokonce když jsem znovu usla, pořád jsem se se strachem budila, že by se mi ten sen mohl zdát znovu.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    YUUKI_23: První co mě napadlo je archetyp Ikara, jenž bez pokory vzlétá k nebesům a proto padne. Ale když jsem si přečetl druhý odstavec, tak je jasný že tohle klasicky vyložit přiřazováním významu symbolům není možný. Můžeš třeba zkusit kontaktovat ty původní majitele nebo si zjistit víc o historii toho domu, máš-li náladu se v tom hrabat.

    YUUKI_23: Krásné, děkuji za sdílení! To je sen z hlubin, bojím se aby výkladem nebyl znehodnocen :D A možná, že sám tušíš co to přesně znamená lépe než my :), nebo ti skutečně přijde něco z toho obtížně srozumitelné? Mě se jeví ty instrukce přímočaře.
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    Jeste bych poprosil o tenhle (ze snovyho deniku): Svět byl pro mne takový, jako obvykle. Trochu chaotický. Jakási holka mi říkala, aych se probudil a zvýšil svoji hladinu vibrací. Prý jsou dva kroky, s tím prvním mi může pomoci, ale ten druhý musím udělat sám. Souhlasil jsem, a tak mi zvýšila hladinu vibrací a já najednou viděl, jak se obraz okolí před mýma očima proměnil do mojí tváře a ta se s mojí tváří spojila v jednu. V tom okamžiku dával svět větší smysl. Byl i krásnější. Řekla mi, že tenhle stav nepotrvá navěky, je třeba ještě udělat druhý krok. A k tomu mi řekla: „Dole máš mít domov, nahoře měsíc a uprostřed místo pro mistra“. Jak to řekla, viděl jsem něco jako olejomalbu: dole byl červený domeček, měsíc nahoře byl v úplňku a kolem něj temně modrá noční obloha. Místo uprostřed bylo čisté jako vodní hladina.
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    Mam jeden sen, kterej si pamatuju uz hodne dlouho:
    Spim a vim, ze spim. Chce se mi litat, a tak zkousim, jestli to jde. Jde to. Vznasim se na domem a jen tak se jdu proletet a la superman. Skvelej pocit. Letim velkou rychlosti nejakym udolim, kolem noc. Nahle se krajina zmeni a ja se ocitam na nejaky rovny silnici, ktera se tahne k obzoru. Po levy strane nic, po pravy takovy zvlastni domy. Jeden jako druhej. Nejak jsem vedel, ze mam do nejakyho vletet, ale nevedel jsem do kteryho. Pozadal jsem o radu v duchu kamarada, a ten mi rekl, ze to je ten prvni. Letel jsem tedy az na konec silnice a tam na konci stal ten dum. Vypadal jako takovej velkej kuzel. Vletel jsem do patra oknem a tam byla komole kuzelovita mistnost, v ni tma a jakysi barokni nabytek. Misto stropu tam bylo jakysi viko vzhuru. Letel jsem k tomu viku a zastavil se tesne pod nim. Nahle cely pokoj zalilo prijemne zlatave svetlo, jiskricky se trpytily ve vzduchu a zacala hrat jakasi podivne znama a podmaniva hudba. Neco mezi cirkusovou, cikanskou a orientalni hudbou. Bylo mi najednou hrozne dobre. Chvili jsem si to uzival, ale pak me zacalo zajimat, co je nad tim vikem. Odklopil jsem ho a tam jsem uvidel nesmirny prostor a v nem ohnive zhnouci obrovske bytosti. Pamatuju si, ze jeden vypadal jako obrovskej buclatej Buddha, dalsi jako nejakej buh z reckejch povesti. Sotva jsem tam strcil nos a okamzite me zmercili, poznal jsem ze tam nepatrim a jak se na me podivali, tam v tom pohledu byla neuveritelna sila a vule. A ten pohled rikal: "A mazej!" V tu chvili jsem letel dolu, do hlubin. Propadl jsem se az do sklepa. Byla tam tma, lepkavo a honil me v ty tme jeden lehce psychicky labilni clovek, kteryho jsem znal. Sen koncil jako nocni mura: Nejdriv me malem chytil, ale ja si rekl ze budu neviditelnej a on me nevidel. Podruhy ale uz "kouzlo" nefungovalo, a ja lezel na studeny spinavy zemi nahej a nade mnou stal on, zval moje jmeno a smatral po me svou pazourou.
    Konec snu. Kdyz jsem se probudil, vyhulil jsem naraz pet cigaret...

    Co nasledovalo, je zajimavy:
    Dalsi den rano jsem se sel projit po vesnici, kde jsem se nachazel. Nehle jsem zaslechl podivne znamou hudbu: byla to ta sama, jako ze sna! Sel jsem za hudbou a objevil pod svahem uplne ten samej dum, jako ve snu. Zaklepal jsem na dvere a otevrel mi typek. Ja mu vysvetlil, ze se mi zdal sen o jejich dome a pozadal o navstevu. Svolil, a ja sel nahoru, do toho pokoje - komole kuzelovityho. Misto stropu tam bylo viko z plexiskla. Nad nim uz jen obloha. Slouzilo jako stresni okno. Ani pamatky po baroknim nabytku. Vypravel jsem majitelum svuj sen a oni na to: No, my ten dum koupili pred rokem od jinych lidi a pry tu delali nejake ritualy.

    To po snu pisu spis pro zajimavost. Zajimalo by me vylozeni toho snu.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    HAJNE: Mě taky hned přišel na mysl ten motiv 3:4 dle onoho snáře, jen jsem ho neměl po ruce. Sám jsem pár snů s tímhle motivem měl. Myslím že to může mít i obecnější výklad, šlo by to napasovat na jakoukoliv dvojici "ortogonálních" polarit.
    HAJNE
    HAJNE --- ---
    VISNAK: Nejvíc mě v tom snu zaujala ta číselná symbolika - čtyři muži, přičemž jeden z nich se chová jinak než zbylí tři.

    Čtyři "věci" ve snech můžou znamenat čtyři funkce lidské psychiky - myšlení, cítění, vnímání a intuici (myšlení a cítění je prý v protikladu, stejně tak smyslové vnímání a intuice). "U většiny lidí jedna funkce převládá, dvě jsou pomocné a jedna podřadná. Tato podřadná schopnost je obvykle protikladem té dominující (...). Rovnováhu jedinec může obnovit pouze tím, že tuto podřadnou funkci bude postupem času rozvine (...). Sny mohou nepřímo naznačit nezbytnost věnovat pozornost té čtvrté, opomíjené funkci, aby člověk naplnil celý svůj potenciál." (Chetwynd, Tom: Lexikon snů - tahle knížka je v mnoha ohledech hodně jednostraně zaměřený freudiánský snář, ale jsou tam i dobře vysvětlený věci ze spíš jungiánskýho pojetí snů atd.)
    Kterou funkci ten opilec ale manifestuje, to si neodvažuju hádat :) Zajímavá otázka je taky jakou roli jsi tam měl ty a kdo byl ten kápo. To, že se jim tvůj zásah nelíbil, může znamenat, že máš nechat tu jednu funkci mysli vyřádit a nekrotit ji (ve jménu nastolení rovnováhy).

    To jen takovej postřeh, možná mě to praštilo do očí proto, že sama občas mívám sny hrající si s číselnou symbolikou :)
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    Po delší době zas výpravnej sen:

    Sleduju na ulici jak čtveřice mužů jde za dívkou (neznám ji), jeden z nich je silně podnapilý a dívku obtěžuje, zbylí tři nezasahují. Opilý se snaží dívku strhnout k zemi, zapojuji se do děje a dívku bráním. To se zbývajícím třem hodně nelíbí, peru se s ožralcem, ale kápo vytahuje kovový kufřík a začíná skládat pušku. Dochází mi, že mám pár desítek vteřin na to dostat se mimo dostřel. Utíkám do hustého modřínového lesa se zbytky sněhu a nízkými žulovými skalkami. Dělám parakotouly, kličkuju, utíkám, kryju se, sen končí do ztracena...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam