• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    _BENNY: Nakonec jsem tam nešel.. ale jeden z těch dokumentů co se tam pouštěl byl tento: https://archive.org/details/DeathMills a ten má poměrně rozumnou licenci: Public Domain :) Ty ostatní nevím jakou mají licenci.. Já chodím častěji na bezplatná promítání filmů které jsou zdarma i legálně současně..
    V placeném kině jsem nebyl tak 8 let...
    Na většinu filmů na které se dívám se legálně na plátně ani dívat nedá.. (u některých práva vypršela, pokud by se pořád neprudlužovala).
    Filmy je legální stahovat, takže když, jestli trváte na doslovném dodržování zákona tak bych na to nesměl koukat mezi známými a přáteli ale sám bych je mohl stahovat a dívat se na ně..
    Ty filmy pouští politik, které tyto zákony chce změnit..
    Nevěřím a domnívám se že i on nevěří, že se mu ty zákony povede změnit...
    Sám jsem řešil jestli to je morální porušování tohoto zákona a po dlouhém přemýšlení jsem usoudil že ano..
    Takže tento zákon je podle mě správné porušovat i za cenu případného trestu a byl bych rád, když by autorský zákon porušovalo co nejvíce lidí.
    Je to hezký příklad toho, kdy zákony jsou masivně porušovány a nejsou vymahatelné + je zajímavé kdo za nimi stojí a komu slouží..
    Ještě bych dodal, že člověk, který ty filmy pouští skládá docela zajímavou muziku.. :)
    Jinak jsme proti padělkům atd.. a musím říct, že jsme zažil sám na sobě že moje díla často někdo použil bez mého souhlasu a vnímal jsem to jako že je to normální a v pořádku že je zákon v tomto případě nevymahatelný, i když by bylo fajn když by mě ten člověk uvedl jako autora :))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Nekteri lide v mim okoli na zakony kaslou a ignoruji je.. Ja je dodrzuji a oni kvuli tomu ze me maji srandu

    vs

    Už jsem z toho odhalování vlastní neschopnosti mírně unavený.. Navíc za chvilku jdu na promítání filmu.. (pirátská projekce zadarmo, která porušuje autorská práva...).

    to je ten spatny vliv? ;)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    MRAKY: Při tom, jak lidi blbnou, mám nejasné tušení, že se snadno muže přihodit situace, kdy to zase nastane..teda pokud to nenakáže nějakou směrnicí evropská unie.
    NEKROMANT: Mám dojem, že z práce načerno bys asi na NZP moc nepřispěl. Asi tak stejně jako Pepa Gaučák, Jirka Netahal a Jindra Semtamkrad.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    V té praci co jsem, slybovali dlouho smlouvy a někteří je i měli na dohodu o provedení práce..
    Odbory zřizovat není možné... záměrná fluktuace zaměstnanců.. :) Když by fungovala vymahatelnost práva, tak by se současný systém podle mě musel zhroutit..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Jo, já některé zákony dodržuji, i když lidé kolem mě ne..
    To že pracuji na černo a pracují tam na černo se mnou policisté je také pravda :)
    Prý to tak dělá půlka jejich oddělení.
    Práci legální jsme prostě nesehnal a nesehnal mi jí ani pracovní úřad..

    Když bych dokázal všem firmám o kterých vím že zaměstnávají někoho na černo tak by jich tu moc nezůstalo..
    Ale jsme ochotný jít do shánění důkazů a rozkládat systém jeho vlastními zbraněmi.. :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Momentálně pracuji, byť né legálně.

    versus, par zprav dozadu,

    Nekteri lide v mim okoli na zakony kaslou a ignoruji je.. Ja je dodrzuji a oni kvuli tomu ze me maji srandu

    Radsi uz toho nech. Fakt tomu nepomahas.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    TO kdo, jak a proč ty zákony tvoří je myslím vypovídající...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Mě samotného mrzí že zákony nefungují... Byť mnohé zákony nepovažuji za správné.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Já práci hledal i v době kdy jsme žádnou najít nechtěl.. Momentálně pracuji, byť né legálně. A pracují tam se mnou například i policisté...
    Pracoval jsme pro velké firmy na švarcsystém.. nemůžou o tom nevědět.. ryba smrdí od hlavy...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Já myslel že bys byl naštvvaný, protože si beru ty peníze i když si je podle tebe nezasloužím Kdybys projevil aspon tu zakladni snahu pri hledani prace skrze pracak a dostal tak prislusnou podporu, tak by sis ji zaslouzil a k nastvani bych nemel duvod.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Jinak doporučuji se zaměřit na to kolik kdo opravdu platí daně.. Třeba i to DPHčko není rovná, natož progresivní daň...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Já myslel že bys byl naštvvaný, protože si beru ty peníze i když si je podle tebe nezasloužím, protože moje svobodná vůle je ničím neomezená a za všechno si můžu sám a všechno je moje rozhodnutí a jsme masochista a líbí se mi to tak :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Ne, neznam. Vim ale, ze do problemu jsi se dostal do znacne miry vlastni vinou a ze kdyz jsi pracoval na cerno a neplatil zdravotni pojisteni, tak jsi presne vedel co delas. A co vic, presto vsechno i ted, kdybys projevil aspon trochu snahy, presto by ti stat platil nejake zakladni penize. Ze neprojevis ani tu minimalni snahu je pro me popravde receno jen dalsi duvod proti NZP.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Mylsim ze na zaklade toho co jsme tu psal me stejne neznas. A ja si na rozdil od tebe myslim ze si NZP zaslouzi kazdy i "horsi a zkazenejsi" lide nez jsem ja.. :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Mas pravdu, to nevysvetlis. Ze vseho co pises plyne mozna jedine to, ze by se mel zlepsit pristup uredniku na uradech prace. Ani zdaleka nic o tom, ze je spravne aby lidi jako ty dostavali NZP.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Už jsem z toho odhalování vlastní neschopnosti mírně unavený.. Navíc za chvilku jdu na promítání filmu.. (pirátská projekce zadarmo, která porušuje autorská práva...).
    Takže se mějte..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MRAKY: Rak možná nesouhlasíš s výrokem ústavního soudu, ale já ano, včetně organizací jako akční spolek nezaměstnaných a mnohých dalších.. :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Tohle asi nevysvětlím :) .. Když je člověk na úřadě tak ho označují za vyžírku a že na to nemá nárok a že zneužívá dávky.. když je nebere tak mu vyčítají že si je nevzal:)
    hehe.. Ten systém je udělaný záměrně tak že být dlouhpou dobu (roky) na úřadu práce je opravdu náročné... Cestování na pohovry vám nidko nezaplatí.. Dostat se do kanceláře a razítko že vás nevezmou (což je pravděpodobnější) je vážně problém..
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NEKROMANT: a btw. neni to tak dlouho co policajti zastavovali lidi behem pracovnich hodin na ulicich a kontrolovali v obcankach zdali ma svobodne zamestnani a neulejvaji se. s tim co pozaduje urad prace ( btw uz seto zase rozjelo) neni zase tak strasne a nucenymi pracemi bych to nenazyval
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: " Veřejná služba souvisí s politikou zaměsnanoati.. Lidí do ní byly nuceni." - to uz davno neplati. Jak dlouho tro trvalo, ani ne rok? sKarty jeste min. Totez DONEZ. Takze prosim, nevymlouvej se na neco co uz neplati.

    A člověk je nucen ho [zdravotni pojisteni] platit jako individuální plátce i když třeba nemá žádný příjem - Nepravda. Kdybys misto ilegalni prace na cerno byl zaregistrovanej na pracaku a hledal si praci, stat plati zdravotni pojisteni za tebe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam