• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Já práci hledal i v době kdy jsme žádnou najít nechtěl.. Momentálně pracuji, byť né legálně. A pracují tam se mnou například i policisté...
    Pracoval jsme pro velké firmy na švarcsystém.. nemůžou o tom nevědět.. ryba smrdí od hlavy...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Já myslel že bys byl naštvvaný, protože si beru ty peníze i když si je podle tebe nezasloužím Kdybys projevil aspon tu zakladni snahu pri hledani prace skrze pracak a dostal tak prislusnou podporu, tak by sis ji zaslouzil a k nastvani bych nemel duvod.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Jinak doporučuji se zaměřit na to kolik kdo opravdu platí daně.. Třeba i to DPHčko není rovná, natož progresivní daň...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Já myslel že bys byl naštvvaný, protože si beru ty peníze i když si je podle tebe nezasloužím, protože moje svobodná vůle je ničím neomezená a za všechno si můžu sám a všechno je moje rozhodnutí a jsme masochista a líbí se mi to tak :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Ne, neznam. Vim ale, ze do problemu jsi se dostal do znacne miry vlastni vinou a ze kdyz jsi pracoval na cerno a neplatil zdravotni pojisteni, tak jsi presne vedel co delas. A co vic, presto vsechno i ted, kdybys projevil aspon trochu snahy, presto by ti stat platil nejake zakladni penize. Ze neprojevis ani tu minimalni snahu je pro me popravde receno jen dalsi duvod proti NZP.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Mylsim ze na zaklade toho co jsme tu psal me stejne neznas. A ja si na rozdil od tebe myslim ze si NZP zaslouzi kazdy i "horsi a zkazenejsi" lide nez jsem ja.. :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Mas pravdu, to nevysvetlis. Ze vseho co pises plyne mozna jedine to, ze by se mel zlepsit pristup uredniku na uradech prace. Ani zdaleka nic o tom, ze je spravne aby lidi jako ty dostavali NZP.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Už jsem z toho odhalování vlastní neschopnosti mírně unavený.. Navíc za chvilku jdu na promítání filmu.. (pirátská projekce zadarmo, která porušuje autorská práva...).
    Takže se mějte..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MRAKY: Rak možná nesouhlasíš s výrokem ústavního soudu, ale já ano, včetně organizací jako akční spolek nezaměstnaných a mnohých dalších.. :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Tohle asi nevysvětlím :) .. Když je člověk na úřadě tak ho označují za vyžírku a že na to nemá nárok a že zneužívá dávky.. když je nebere tak mu vyčítají že si je nevzal:)
    hehe.. Ten systém je udělaný záměrně tak že být dlouhpou dobu (roky) na úřadu práce je opravdu náročné... Cestování na pohovry vám nidko nezaplatí.. Dostat se do kanceláře a razítko že vás nevezmou (což je pravděpodobnější) je vážně problém..
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NEKROMANT: a btw. neni to tak dlouho co policajti zastavovali lidi behem pracovnich hodin na ulicich a kontrolovali v obcankach zdali ma svobodne zamestnani a neulejvaji se. s tim co pozaduje urad prace ( btw uz seto zase rozjelo) neni zase tak strasne a nucenymi pracemi bych to nenazyval
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: " Veřejná služba souvisí s politikou zaměsnanoati.. Lidí do ní byly nuceni." - to uz davno neplati. Jak dlouho tro trvalo, ani ne rok? sKarty jeste min. Totez DONEZ. Takze prosim, nevymlouvej se na neco co uz neplati.

    A člověk je nucen ho [zdravotni pojisteni] platit jako individuální plátce i když třeba nemá žádný příjem - Nepravda. Kdybys misto ilegalni prace na cerno byl zaregistrovanej na pracaku a hledal si praci, stat plati zdravotni pojisteni za tebe.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MRAKY: Je to složitejí a na dýl. vypadnou z úřadu je snadné.. ale znovu se tam přihlásit je problém.. A byl velký tlak na to, aby se tam dlouhodobě nezaměstnaní nehlásili a tím se dalo zkreslovat statistiky o nezaměsnanosti :) Zažil jsme tam a né jen já jak se zachází s penězi na ESF... prostě člověku se z těch úřadu snadno udělá špatně.. :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NEKROMANT: pro priste - na urad prace se chodi proto, aby to zdravotni pojisteni za tebe platil
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Veřejná služba souvisí s politikou zaměsnanoati.. Lidí do ní byly nuceni.. Je to jeden z důvodů proč mám odpor jít na úřad práce.. Pak systémy jako DONEZ, skarty atd...

    Nemohl jsme platit zdravotní pojištěním (tvými slovy nemohl jsem neokrádat stát), protože jsem ho neměl z čeho platit. A zdravotní pojištění není možné zrušit ani se z něho odhlásit.. A člověk je nucen ho platit jako individuální plátce i když třeba nemá žádný příjem...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Nerozumim. Jak verejna sluzba souvisi s tim, o cem mluvime? Nutil te nekdo do verejne sluzby?

    Mě připadá nemorální někoho perzekuvat za to že nedělá něco co dělat nemůže - Kdy a jak jsi byl perzekvovan za "nedelani neceho, cos delat nemohl"?

    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Ústavní soud rozhodl že to veřejná služba je protiústavní a je to nucená práce..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Asi záleží na výkladu slovo akorádat.. Mě připadá nemorální někoho perzekuvat za to že nedělá něco co dělat nemůže... Pokud by měla být povinost platit zdravotní pojištění a přitom není možnost to poslechnout ani ze systému vystoupit tak to je podle mě nemorální...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: A jak by sis predtavoval lepsi verzi pracovniho trhu a politiky zamestnanosti?

    A okradat vsechny nechci. - tak trochu mi prijde, ze kdyz jsi neplatil dane, tak jsi to delal.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Nebudu se handrkovat do jake miry si za co muzu sam.
    Mozna jsme nemel o sobe nic psat, protoze vim ze jini lide maji jinou motivaci k NZP a kdyz maji nadprumerny plat tak by jste je asi chapal lepe..
    Trosku me mrzi ze tu neni nikdo dalsi kdo chtel NZP krom xchaose, ktery ho chce v hodne osekane vysi..
    Me nepripada ponizuji prace, ale pripada mi ponizujici souacna verze pracovniho trhu a politiky zamestnanosti...
    Bylo by to na delsi debatu.

    A okradat vsechny nechci. Chci aby se NZP zavedl alespon za podpory vetsiny (takze demokraticky).
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Hele, chapu ze jsi v tezky situaci, ale nezlob se na me, muzes si za to sam. Napsat si adresu na urad a pak se divit, ze ti nechodi posta? Misto legalniho zaregistrovani na pracaku a legalniho podbirani davek a legalniho hledani prace pracovat nekde na cerno a pak se divit, ze nemas na davky? Nehledat si praci, protoze ti to prijde "ponizujici"?

    Preju ti at to vsechno vyresis, ale pokud ted propagujes NZP, tak nerikas nic jineho, nez ze vsichni ostatni by meli platit za tvoje chyby (pricemz nektere z tech chyb zahrnuji okradani tech "vsech ostatnich" na danich).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam