MRAKY: Zkusím to projít, ale co nějaké vodítko?
Jasně..Já to také myslel obecně, né jen NZP... Neredukoval bych to ovšem pouze na smolaře..
ALMAD: A která čísla ti chybí nejvíc? Ta výše je v textu iniciativy.. (60% mediánu, stejně jako se měří chudoba...).
No jsou to lidé co často sedí.. a když jsme psal že Tožička (který je výborný v teorii, lokální ekonomiky atd..) montoval sluneční panely v Africe vlastníma rukama tak se na mě sesypali kritické poznámky že to je samozřejmé a že to vlastníma rukama moc zdůrazňuji.. :)
Někteří levičáci s vysokoškolským diplomem také znají třeba fabriky či jiné provozy z pozic dělníků...
Dřina rukama by byla prostě více ohodnocená, což si myslím že je v pořádku.
Jinak mám respekt k malým zemědělcům a věřím že to mají opravdu těžké.. Zemědělství bez automatizace nebo s malou automatizací bude jistě šílená dřina..
Jídlo by si zasloužilo samostatnou debatu. Ale nemyslím si že by NZP přímo ohrozil potravinovou bezpečnost. Vím, že někteří propagátoři NZP se potravinovou bezpečností přímo zabývají. Například ekonomka Ilona Švihlíková (ta podporuje hlavně debatu o NZP, než NZP jako takový), zmiňovaný Tožička a jistě nebudou sami..