• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    NEKROMANT: Vadilo by ti to narušení tržního principu, který považuješ za spravedlivější než "rovnost".


    o jake "rovnosti" je zde rec? o te, ze ja pracuju & z toho co vydelam, odvedu penize tobe, ktery pracovat nechces, prestoze muzes? nebo snad tohle ma byt ta "spravedlnost". at na to koukam z jakekoliv strany, tak mi to prijde hnuty oboji :-)

    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Prostě na pár bezdomovcích ti až tak nesejde, - hele, to uz me fakt nebavi. Bud nectes co pisu, nebo proste lzes a prekrucujes. Doslova jsem o bezdomovcich napsal: "existuji mnohem efektivnejsi zpusoby [reseni jejich problemu] [...] Zase, to jsou problemy ktery je potreba resit jinak nez NZP.". Jestli si zcela vazne myslis, ze tohle znamena ze mi na "pár bezdomovcích až tak nesejde", tak nema smysl se s tebou bavit, protoze nejsi schopen porozumet psanemu slovu.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Ok. Tvoje argumenty beru v potaz a jsou relevantní.
    Prostě na pár bezdomovcích ti až tak nesejde, a navíc by část z nich možná umrzla tak jako tak, protože nebudou mít například občanku či jím úřady dávky nevyplatí a nebo je utratí nějak nevhodně a potřeby nutné pro život si nekoupí i když by měli prostředky..

    A ty prostě nevidíš žádný přínos NZP nebo převažují negativa.. Vadilo by ti to narušení tržního principu, který považuješ za spravedlivější než "rovnost".

    Chápu tě, nesouhlasím s tebou a nevím co teď :) Chceš abych ti dokazoval a ukazoval jak trh je nespravedlivý a omezené rovnostářství je prospěšně? :)) Třeba na tom projektu zavedení NZP v indii nebo tak něco? :)
    Nebo už máš názor který nechceš měnit a chceš dokazovat že máš pravdu ty a já se pletu?
    Mám pocit, že těžko jeden druhého přesvědčí a už nejde ani o nějaké články, studie, vědeckou práci..
    Ale spíš o životní zkušenosti postoje a názory které měnit ani jeden nechceme :)
    Ale jestli máš zájem tak se můžeme pustit do nějakých hlubších rozborů a hledat zdroje k tomuto tématu a vzájemně se zkusit přesvědčit o tom v co věříme a tím rozšířit pohled a znalosti toho druhého..
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: existenční minimum 2 200 [...] 100 jsem přidal. - No, tak kdyz uz jsme na tech faktech: existencni minimum je neco krapet jineho nez co ti stat vyplati kdyz jsi v prdeli. Podle http://www.penize.cz/kalkulacky/prispevek-na-zivobyti mi vychazi, ze jeden dospelej bez jakejchkoliv prijmu dostane 3410 CZK (aneb, "zivotni minimum", nikoliv "existencni"). A jak uz jsem jednou psal, k tomu jeste dostane prispevek na bydleni.

    Zda se mi to, nebo nadavas na system kterej ani poradne neznas?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NEKROMANT: jiny autor na ktereho autor reagoval zase vytahoval praktiky komunistu, mozna tam bude nejaka souvislost
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MANFRED:
    "No nemyslim, já to, že je to spíš teoretik beru, asi ve shodě s nezmlácenejma rasama jako klad. "
    Promiň, nerozumím..

    "o, to už sem zmiňoval, ono člověk věci bere tak, že posuzuje jak by prospěly jemu a jak se kamarádí povšechně se sobě podobnými, tak má pak pocit, že to, co jemu a kamarádum připadá senza, jiná složka společnosti bere jako totální magorárnu."
    Jo, to už sem zmiňoval, ono člověk věci bere tak, že posuzuje jak by prospěly jemu a jak se kamarádí povšechně se sobě podobnými, tak má pak pocit, že to, co jemu a kamarádum připadá senza, jiná složka společnosti bere jako totální magorárnu.
    Tjn problém je že se lidí moc skupinkují a vidí často jen svoje nejbližší okolí.. Je to podle mě způsobené ubytkem veřejného prostoru a privatizací, rozevírajícíchch se nůžek a rozdílů.. :))

    "Omezením dividend se dostaneš po pojití tohoto činu ekonomikou pár dalších vysmáťáků na pracáku."
    Promiň, nerozumím..

    "S vyšší koncentrací důlního plynu ?:-)"
    Lágry, koncentráky a tak je právě něco kam autor mířil a co mě krapet děsí...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Kdyz se bavis s bezdomovci tak hodne jejich kamosu umrzlo.. - za prve, kdyz to reknu tvrde, porad to budou zlomecky promile poctu obyvatel. Resit problem par umrzajicich bezdomovcu rocne pomoci NZP je _pitomost_, existuji mnohem efektivnejsi zpusoby. Ty ale pro tebe nezajisti ten pohodlnej bezpracnej zivot, takze nejsou tak atraktivni. No a za druhe, jak uz jsem psal, jsem vcelku pevne presvedcenej, ze znacna cast tech bezdomovcu by umrzla i kdyby dostavala 10k mesicne, protoze to proste jsou lidi kteri maji problem co penize nevyresi. Vsechno co by se zmenilo by bylo bud mnozstvi penez, ktery ten clovek pred umrznutim nahazel do automatu, nebo jestli v okamziku umrznuti byl nalitej okenou nebo rumem. Zase, to jsou problemy ktery je potreba resit jinak nez NZP.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Sakra, máš pravdu. "Částka existenčního minima platná od 1. 1. 2012 v Kč za měsíc
    existenční minimum 2 200"
    Životní a existenční minimum
    http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/zivotni_min
    100 jsem přidal. Omlouvám se...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEKROMANT: No nemyslim, já to, že je to spíš teoretik beru, asi ve shodě s nezmlácenejma rasama jako klad.
    NEKROMANT: Jo, to už sem zmiňoval, ono člověk věci bere tak, že posuzuje jak by prospěly jemu a jak se kamarádí povšechně se sobě podobnými, tak má pak pocit, že to, co jemu a kamarádum připadá senza, jiná složka společnosti bere jako totální magorárnu.
    NEKROMANT: Omezením dividend se dostaneš po pojití tohoto činu ekonomikou pár dalších vysmáťáků na pracáku.
    _BENNY: S vyšší koncentrací důlního plynu ?:-)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    LUBOB: Podle mě to vidíš příliš zjednodušeně.. Zkus definovat lemply a parazity.. Podle mě to bude zahrnovat i mnohé další nálepky pro které je NZP užitečné :) Podle mě to právě jednoduché není a ty to moc zjednodušuješ...


    _BENNY: Také do plynu, nebo na mars, že? :) Dalo by se lecos...

    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: Podle mě 2300 Kč (existenční minimum) nezajišťují dostatek jídla a tepla + prispevek na bydleni. Obavam se ze tohle tvoje cislo je dost mimo, ale fakt se nebudu hledat s presnou castkou.

    A ty si myslíš že to něco na víc nemá být podmíněnou pouze tím že je někdo například občan či rezident ale něčím dalším - nechapu co tim chces rict.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NEKROMANT: mozna by se dlouhodobe nezamestnane dalo posilat do dolu
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    _BENNY: Pokud si myslíš, že je alkohol špatný a škodlivý, tak prosazuj obecný zákaz... Neívm proč by měl mít bezdomovec menší právo na to pít lahváče, než někdo bohatý..
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    NEKROMANT: NZP podle mě není jen opatření na pomoc bezdomovců a lidme kteří jsou na dně.. ale je to má největší motivace proč já prosazuji NZP.


    ne. je to velkohuba maskarada, za kterou se muzou schovat lemry. potrebni podporu maji, zabezpeceni ji nepotrebuji. jedinej kdo vypadava z obrazku jsou lini lemplove. ti budou rvat "NZP pro vsechny" protoze nemuzou rvat "podporu pro parazity".


    vlastne je to velmi jednoduche :-)

    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    _BENNY: Možná by se takto mohli i omezit dividendy z akcií nebo další věci :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    _BENNY: Nevadili by mi i nějaká varianta, který by nepočítala s penězi, ale s nějakou formou omezenější měny.. (alá stravenky které jde používat na více věcí a na více místech). Ale s tím se rozcházím.. Navíc jistě jde obchodovat a směňovat cokoliv za cokoliv minimálně na černém trhu...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    LUBOB: To nechodit tam je také součástí toho požadavku.
    Ale podstatnější podle mě je to, že to existenční minimum není dostatečné...

    Ale psal jsem to tu už vícekrát.. Motivaci proč podporovat NZP je jistě víc. Já tu píšu sám za sebe + občas zmíním něco jak to vidí ostatní se kterými jsme se setkal.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NEKROMANT: no vidis, a z tech 10.000kc ti jeste na nejaky to kurvisko + lahvaca zbude
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Jinak neni to problem pro tebe, to neznamena ze to neni pro nekoho jineho problem.. Kdyz se bavis s bezdomovci tak hodne jejich kamosu umrzlo...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    REDGUY: on to myslel asi takhle : nechci hladovet, mrznout & chodit si pro podporu, se kterou bych nemusel hladovet & mrznout :-)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    REDGUY: Podle mě 2300 Kč (existenční minimum) nezajišťují dostatek jídla a tepla pro zaručení práva na přežití..
    Podle tebe ano a umíš si to představit že to je dostatečné...

    Ale ok, chápu.. NZP chce ten důstojný život a 10 000k zajistí snad jídlo, teplo a něco málo na víc..
    A ty si myslíš že to něco na víc nemá být podmíněnou pouze tím že je někdo například občan či rezident ale něčím dalším..
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    NEKROMANT: ale nedokáži si představit (nebo výrazně hůře) život bez potravy a ve velkých mrazech - a to je zase ta demagogie. Se zcela trivialnim snahou je kdokoliv schopen dosahnout na podporu, ktera ho pred smrti hladem a mrazem ochrani. O to se soucasny system bezpecne zvlada postarat a netreba ho menit. To co pozadujes ve forme NZP je "dustojny" (aneb, pohodlne flakacsky) zivot. A to uz neni nejaka hola nezbytnost nebo otazka zivota a smrti, to je nadstavba na urovni ty kurvy.

    Takze prosim, znovu, uz podruhe: prestan s demagogickymi variacemi na tema "umrzani hladem". V soucasnem systemu to fakt neni problem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam