• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    MRAKY: Jasne ze to je spatnej predpoklad. Ale milerad ho xchaosovi daruju, ciste jako bonus, at se o to nemusime hadat a drzime se u NZP.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    REDGUY: to je spatny predpoklad. je nerealne ziskat tech 20%... usetrene penize z korupce to je oblibeny kouzelny klobouk politiku pred volbami, kdy slibuji nesmysly.
    ja neverim, ze se realne podari ziskat nejake vetsi % z penez ztracenych korupci. proto nevidim duvod proc by se mel z toho bodu pohnout.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LUBOB:
    MRAKY: A tak ja bych to zase tak nehrotil. Pokud ukaze, ze korupce je skutecne kolem tech 20%, tak for the sake of argument klidne budu predpokladat, ze to zvladne "nejak" vyresit a tech 20% usetrit. At se soustredime na NZP a ne na reseni korupce...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    XCHAOS: prokaz to cislo a prokaz zez jsi ty penize schone vydolovat. pak se pohni z tohodle bodu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    XCHAOS: ta korupce zmizi zavedenim nzp? kompletne? neprijde ti to jeste vetsi utopie nez samotny NZP?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: tak pro začátek je tu odhad, že cca 20% celého rozpočtu uniká ve formě korupce. - odkud tenhle odad mas?

    když vezmeš dnešní sociální výdaje rozpočtu a těchle 20% navíc, tak je to číslo, - takze _komplete_ zrusis socialni vydaje statu, pridas k nim 20% usetrenych na korupci, vydelis 12 * 10 milionu a vysledek je to, co kazdej obcan dostane kazdej mesic? Chapu to spravne? A kontrolni otazka, spocital sis predem kolik to vychazi nebo ne?

    se kterým se asi dá pracovat. - tak s nim pracuj 8)))

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FIONOR: no... a já si to nemyslím, prostě. lidi mají různé motivace, proč omílají, že ZP nemožný. přitom opravdu: byl by to jen výdaj rozpočtu jako každý jiný. navíc zaručeně spravedlivější: dnes se za ty peníze postaví třeba pár km dálnice, kterou někteří občané ani nikdy v životě nevyužijí, nebo tak. vymýšlí se milion pobídek, ze kterých selektivně profitují pouze určitá odvětví, apod.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: tak pro začátek je tu odhad, že cca 20% celého rozpočtu uniká ve formě korupce. když vezmeš dnešní sociální výdaje rozpočtu a těchle 20% navíc, tak je to číslo, se kterým se asi dá pracovat.

    k té poslední větě sis odpověděl sám: daně se odvedou stejné, liší se způsob, jakým se vybrané peníze budou rozdělovat.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    REDGUY: to prece zastanou roboti :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    TRISSIE: A myslim ze nekdo by mel konecne prosadit pravo na krasnou manzelku/manzela 8)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REDGUY: já jsem pro terraformaci Marsu! Sice to nejde, ale určitě se všichni shodneme na tom, že to chceme a tak by to někdo měl udělat! :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: : já jsem na otázky vesměs odpověděl, - no, diky tomu "vesmes" to neni lez, uz jsi se poucil 8)

    Nicmene, porad jsi neodpovedel na tu zakladni otazku: ktere konkretni vydaje statniho rozpoctu chces osekat a ktere prijmy chces zvysit, aby se v nem nasli penize na NZP? Vzhledem k tomu, ze to je hlavni problem, ktery kdyz nevyresis tak proste NZP neni mozne zavest i kdyby se vsichni shodli ze ho chteji, je tvoje neschopnost odpovedet dost zasadni...

    Jo, a ciste soukrome, fakt by me zajimalo, cim se lisi placeni dani korporaci v systemu adresnych davek od systemu s NZP. Sla by tahle jedna otazecka odpovedet?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: já jsem na otázky vesměs odpověděl, odpověď nebyla "uznána", tím to pro mě hasne. vymyslel jsem ty odpovědi nejlíp, jak jsem uměl, tak jak si na to odpovídám sám sobě. lepší ode mě už nedostanete.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: já nemám čas číst ty tuny příspěvků. - staci cist ty co jsou adresovany tobe. Nyx ti na ne dokonce posila notifikace 8)

    až se to přestane pohybovat v kruhu, ta argumentace, tak mě vzbuďte. - no, vis, aby se argumentace mohla pohybovat v kruhu, tak bys musel odpovidat na otazky. Takhle muze maximalne jet po oblouku a zastavit se, protoze XChaos zmizel kdyz mu dosly argumenty 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    každopádně: anketu [ XCHAOS @ Nepodmíněný Základní Příjem ] pořád pokládám za klíčovou, než se posuneme dál. ano jistě, "subjektivní pocit" že jsme borci, potřebujeme všichni :-) ale když dojde na lámání chleba, tak někdo vždycky vytáhne ten metr a začne si tu délku čůráka fakt přeměřovat :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: ad odpověď id FIONOR: "pocit, že si toho dosáhl tvrdou prací" je dost subjektivní - stačí nevidět kolem sebe na vlastní oči nikoho, kdo pracuje tvrději...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: já nemám čas číst ty tuny příspěvků. až se to přestane pohybovat v kruhu, ta argumentace, tak mě vzbuďte.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MANFRED: svoboda je naprosto subjektivní kategorie... stejně jako Bůh, Vlast, Spravedlnost, a takový. Bavme se o konkrétních, měřitelnýcn, "objektivních", věcech.

    Svoboda: Můžeš třeba setřídit nějaké možnosti od té subjektivně nejpřijatelnější pro tebe po nejpřijatelnější. (ale samozřejmě, pokud nemáš vliv na skladbu možností, ze kterých můžeš vybírat, a někdo jiný vliv na tvorbu těch možností má, tak je ti to v podstatě prd platný)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: neustále zamlouváš hlavní výhodu ZP - no, od tebe, kterej sem prijde, placne par nesmyslu a pak na par dni zmizi aby se pozapomelo neprijdemne otazky k recene nesmyslum je trochu pokrytecke mluvit o "zamlouvani". Chces abych ti ti otazky zopakoval? 8))

    nedůvěra k byrokracii ve veřejném sektoru je známá - coz je ale problem resitelny jinymi zpusoby, jak je videt na civilizovanych zemich, kde byrokracie (a statni sprava jako takova) funguje vyrazne lepe nez v tomhle nasem blbakove.

    moci jako všimné svému doktorovi nebo jako dárek někomu blízkému koupit "flašku", apod. - jinými slovy, "účastnit se sociálního života") - hele, jestli pro tebe "ucastnit se socialniho zivota" znamena jen "dat doktorovi flasku", tak bys mozna mel trochu vic chodit mezi lidi 8))) A srsly, ty chces NZP zavadet proto, abys mohl davat doktorovi flasku beze strachu, ze budes narcen z uplaceni? Smankote 8))

    já nemám žádný jiný argument pro zavedení ZP, než "proč to nezkusit?" - to ze nemas argumenty je vcelku zjevne. A obdivuju odvahu, s jakou chces zavest vec, ktera by stala desitky az stovky procent celeho statniho rozpoctu, jen proto ze "proc to nezkusit". Zachazis podobne se svejma vlastnima penezma?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    XCHAOS: Že zrovna tady a od tebe po příspěvku XCHAOS uvidim anketu, kde jsou dvě možnosti smyslu života a to stupeň spotřeby a stupeň závisti...máš pravdu, to může ušetřit spoustu nekonečných debat ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam