MANFRED: jo, no mají v definici "střední třídy" dost zmatek.. ale můžeš to brát vzdělanostně, nebo podle schopnosti vytvářet finanční rezervy, nebo podle klasického klíče "bydlí ve vlastním, neplatí nájem".
samozřejmě to s problematikou ZP nesouvisí přímo - zaujaly mě ty vtipné buzzwordy, spíš :-) jako já taky rád vytvářím svoje buzzwordy, ale tohle mi přijde už jako extrém :-)
NEKROMANT: tak přinejmenším jsem toho názoru, že nejen odpovědi, ale i otázky mohou být demagogické :-) a/nebo (to spíše) může být demagogické ptát se dokola tu samou otázku (protože proč vymýšlet jinou a lepší, že) a ignorovat jakoukoliv odpověď, kterou na tu otázku dostanou.
jinak s těmi "hlupáky" jsi se trefil - na NYXu si samozřejmě určitý okruh lidí myslí, že všichni, kdo nepatří do té jejich "správné party" jsou automaticky hlupáci, tedy pokládají otázky (o jejichž nezodpověditelnosti žádným jednoduchým způsobem jistě vědí) lidem, o kterých jsou přesvědčeni, že jsou hlupáci.
Pokud tedy udělám cimrmanovskou úchylku stranou a prohlásím se (alespoň dočasně) za hlupáka, tak jsem je pomojcí tvé definice de-facto usvědčil z kladení demagogických otázek :-) (i když je diskutabilní jestli "nezodpověditelná otázka" je to samé jako "tvrdit něco, co není pravda"). Podle mě je lepší přijít s novou definicí "demagogické otázky" pro tenhle účel :-) (BTW, historie je plná "demagogických otázek", které měly slovo "otázka" dokonce často přímo v názvu, a v rámci snah o řešení těhle "otázek" často vznikala totalitní hnutí, která se pak tak či onak vrhla do nějakých genocid či aspoň etnických čistek...)