• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: Píšu si, xchaosovi znalosti ekonomie jsou na úrovni xchaosovo znalostí termodynamiky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jinak inflace obecně znamená růst cen, který (obvykle, pokud poptávka je neelastická) následuje po (tebou popisovaném) omezení nabídky... nesmíš z toho dělat takovou vědu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jasně - ty jsi ten, kdo se má jediný právo ptát, zatímco ostatní mají povinnost na všechno odpovídat (a to pokud možno jen tak, jak ty pokládáš za jedinou možnou odpověď - když se ti nějaká odpověď nelíbí, vysměješ se jí).

    musím tě zklamat: takhle svět nefunguje.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: _Vubec_ neodpovidas na to podstatne v moji zprave. Zbyva jen premyslet jestli proto, ze jsi to nepochopil, nebo proto ze zase klickujes protoze ti dosly argumenty. A btw, jestli si myslis ze to o cem pisu je "princip inflace", tak slovo "inflace" znamena neco jineho nez si myslis.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MANFRED: tak ZP není moc o penězích od sponzorů... z těch se žije spíš dnes.

    REDGUY: popisuješ princip inflace... v zobecněné rovině, ano. jak jsem již několikrát uvedl, zmínka o "důstojeném" životu, který má ZP zabezpečit (to ale je tuším zmíněné i v Ústavě - možná se mýlím) samozřejmě neznamená, že vzácných zdrojů nějakým mávnutím proutku bude dost pro všechny (pozor... ne všechno je ale vzácný zdroj!).

    jak jsem už opakoval dříve - silně pochybuju, že život čistě jen ze ZP bude natolik atraktivní, aby přilákal nějaké krásné manželky. bude to nakonec čistě jen základní sociální síť, odchytávající lidi, aby nedopadli na betonové tvrdé dno. (ale to, co tvrdím, je to, že na to dno nepadají jen vlastní vinou lidi, co se málo snažili - naopak tam spíš dopadne podnikající individualista, který prostě bude mít smůlu, než lidi s talentem vždy se zařadit tím správným způsobem do té správné party)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    REDGUY:
    Tak podstatný je, že z financí vydojenejch z příznivců a sponzorů si pořídíš krásnou manželku ty, že jo?
    (vostatní ať si zhasnou).
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: tedy pokládají otázky (o jejichž nezodpověditelnosti žádným jednoduchým způsobem jistě vědí) - hmmm. Jestli ona nahodou nezodpoveditelnost te otazky nevypovida spis o problemu ktereho se tyka, nez o tom kdo ji klade, nemyslis?

    Hypoteticky: rekneme, ze zacnu hlasat ze kazdej chlap ma pravo na krasnou manzelku. Zni to skvele, ne? Budu o tom tocit videa, zalozim organizaci, sepisu peticu ze EU ma zvazit zavedeni prava na krasnou manzelku, vsem budu popisovat jaky uzasny vyhody to bude mit (coz, objektivne, by nejake vyhody melo). A pak prijde nejakej neprejicnej clovek a zepta se me "A kde se ty krasny manzelky budou brat?" A ja na tu otazku nedokazu odpovedet, protoze klonovat lidi zatim neumime a krasnej zenskejch je objektivne mene nez heteroseualnich chlapu, o tom jak nutit do svatby ani nemluve. Co to znamena? Ze dotycnej je je demagog, kterej si mysli ze jsem hlupak protoze nepatrim do jeho spravny party a kladenim otazky me chce zakerne cenzurovat? Nebo to znamena, ze muj napad je proste nerealizovatelna pitomost?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MANFRED: jo, no mají v definici "střední třídy" dost zmatek.. ale můžeš to brát vzdělanostně, nebo podle schopnosti vytvářet finanční rezervy, nebo podle klasického klíče "bydlí ve vlastním, neplatí nájem".

    samozřejmě to s problematikou ZP nesouvisí přímo - zaujaly mě ty vtipné buzzwordy, spíš :-) jako já taky rád vytvářím svoje buzzwordy, ale tohle mi přijde už jako extrém :-)

    NEKROMANT: tak přinejmenším jsem toho názoru, že nejen odpovědi, ale i otázky mohou být demagogické :-) a/nebo (to spíše) může být demagogické ptát se dokola tu samou otázku (protože proč vymýšlet jinou a lepší, že) a ignorovat jakoukoliv odpověď, kterou na tu otázku dostanou.

    jinak s těmi "hlupáky" jsi se trefil - na NYXu si samozřejmě určitý okruh lidí myslí, že všichni, kdo nepatří do té jejich "správné party" jsou automaticky hlupáci, tedy pokládají otázky (o jejichž nezodpověditelnosti žádným jednoduchým způsobem jistě vědí) lidem, o kterých jsou přesvědčeni, že jsou hlupáci.

    Pokud tedy udělám cimrmanovskou úchylku stranou a prohlásím se (alespoň dočasně) za hlupáka, tak jsem je pomojcí tvé definice de-facto usvědčil z kladení demagogických otázek :-) (i když je diskutabilní jestli "nezodpověditelná otázka" je to samé jako "tvrdit něco, co není pravda"). Podle mě je lepší přijít s novou definicí "demagogické otázky" pro tenhle účel :-) (BTW, historie je plná "demagogických otázek", které měly slovo "otázka" dokonce často přímo v názvu, a v rámci snah o řešení těhle "otázek" často vznikala totalitní hnutí, která se pak tak či onak vrhla do nějakých genocid či aspoň etnických čistek...)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XCHAOS: Tak v lecčems s tim lze souhlasit, dost z toho už jako východisko uváděl už Milan Zelený(ten návrat k lokálnímu a budování soběstačných regionů), akorát nevim, jak se s faktem, že se tam píše o adaptabilitě, iniciativě, schopnosti postarat se o sebe,"pěstování svých talentů",flexibilitě, popere názorový směr, že podobných krávovin netřeba, on se stát postará.
    Poznámka: Pokladní v hypermarketu jako příklad střední třídy..dost dobrý :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Co nás čeká. "Není to krize, ale nová realita" | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/co-nas-ceka-neni-to-krize-ale-nova-realita_294984.html
    Čeká nás slowbalizace, glokalizace, rurbanizace a buzzwordizace společnosti.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEKROMANT: Už se na to řešení těšim :-)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Ekofórum ČRo Plus
    25.1.2014 19:10 V Česku je příliš mnoho chudých lidí. Bez dávek by neměly kde bydlet a ocitly by se na ulici. Jeden z nejhorších důsledků krize nedokázaly řešit dvě minulé vlády, úkol tedy čeká na tu další. Připravil Petr Holub.
    http://media.rozhlas.cz/_audio/3048874.mp3
    flash: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3048874
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG:
    Ono násilnou nenásilnou dopadne to stejně:-).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    GORG: Jsem rád, že stojíte o změny které jsou nenásilné stejně jako já.
    Ohledně psychopatů nemám jasno..
    Tady něco z ČRo k tématu: http://media.rozhlas.cz/_audio/3045237.mp3
    Jinak kdo zažil occupy tak má trošku pochybnosti o tom, že se lidé snadno shodnou a dohodnou do nějaké podoby konsensu vhodného pro všechny..
    Domnívám se, že těm politikům to nedá až takovou práci lid rozdělovat pomocí klasických metod korupce (privilegia, cukuřík, konzum..) a strachu (různých forem násilí a odepření privilegií..).
    Zajímavý dokument na toto téma: ryba smrdí od hlavy a přednášky Koukolíka (deprivanti atd..), Hnízdil.
    Ale setkal jsem se s psychology který s tím jak se o psychopatech a deprivantech běžně mluví a jaké jsou východiska nesouhlasí. Připadá mi to ale zajímavé téma..
    Ti nesouhlasící například vidí v tomto možný lov čarodějnic, stavění koncentráků pro psychopaty atp.. (varianta na třídního nepřítele vám bude ode mě jako levičáka možná vyhovovat více :D).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    XCHAOS: "Demagog je člověk, který hlásá věci, o nichž ví, že nejsou pravda, a to lidem, o nichž ví, že jsou hlupáci. “
    — H. L. Mencken"
    Demagogie – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Demagogie

    Proč ta otázka je podle tebe demagogická?
    Já si nejsem vědom logického klamu nebo že by to mělo zneužívat předsudky, emoce atp.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ALMAD: Není to jen zástěrka.. Já to vnímám jako důležitou reformu. Můžeme se bavit o o nějakých zásadnějších změnách a alternativách v jiných diskusních skupinách, nemám nic proti...


    XCHAOS: Hehe :) a cos jim tam psal? :)
    Ja tebe beru jako střed (levice/pravice).. Takový podnikatel/anarchista s lehkým sociálním cítěním :)
    Jsme v jiné životní situaci a proto mám jiné potřeby a politické požadavky ale diskuse s tebou je vcelku zajímavá i když vím že se na něčem neshodnem.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: který nás úspěšně dělej na části který pak štvou proti sobě a mužou se strhat smíchy jak jim to žerem

    Přesně.

    Zabíjet je smysl nemá, ikdyž jsem se setkal s lidmi, kteří to vidí jinak. Snažím se vysvětlit, že násilnou revolucí se tak spíš dostanou k moci znovu ti samý psychopati.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: Ale tak to určitě, že zčásti si to děláme sami, já myslim že nebejt politiků, který nás úspěšně dělej na části který pak štvou proti sobě a mužou se strhat smíchy jak jim to žerem, tak se normálně domluvíme na lecčems. Akorát je tam ta vada, že nemá cenu je zabíjet, to je případ jako když z anglie vozili zločince do austrálie, tak kriminalita neklesala, protože uvolněný místa zaplňovali rychle se rekvalifikující nový raubíři.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: takže pokud na něco nemám, tak to nesmím ani chtít? až takhle chceš lidi cenzurovat? - a opet XChaosuv oblibeny argumentacni faul. Nikde jsem ani nenaznacil, ze to, na co nemas, nesmis chtit. Nikde jsem te ani v naznaku necenzuroval. Pouze jsem pomoci citoslovcu vyjadril, ze tvoje tvrzeni "Otazka "Kde na to vzit" je v souvislosti s NZP demagogicka" je idiotske.

    Muzes to chtit. Muzes o tom mluvit. Ale smir se s tim, ze kdyz hlasas "Dame kazdymu penize zadarmo", tak otazka "Kde na to vzit" je naprosto na miste, dokonce na uplne prvnim miste. Krome fantasmagorii typu "zvysime dane o 50%" nikdo ani nenaznacil jak na ni odpovedet a zbezny pohled na rozpocet a rust HDP ukazuje, ze to proste nejde nejen v soucasne dobe, ale v i nejakem strednedobem horizontu (~nizke desitky let). Jiste, zbezny pohled muze byt mylny, ale znovu, nikdo ani v naznaku nedemonstroval opak.

    Odbyt nebpohodlnou otazku tim, ze ji prohlasim za demagogickou? Bah. Dost ubohe, i na tebe, popravde receno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam