• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GORG
    GORG --- ---
    REDGUY: Když myslíš, že je lepší to dát raději nějaké jiné instituci než lidem...
    Jinak školy...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    GORG: jj, psal. Zrusis urad, mozna par miliard usetris, mozna ne, mozna prodelas. Mozna (best case) tim usetris na 100k porodnyho pro vsechny narozeny deti, super. Jen jestli by nebylo napr. lepsi porodne odstupnovat podle prijmu rodicu a usetrene penize vrazit treba do skolstvi, aby ty nove narozeny deti meli lepsi vzdelani a az budou mit vlastni deti, tak zadne prispevky nepotrebovali, co? Nebo co treba do rekvalifikacnich kurzu, aby az jejich nezamestnane matky skonci na materske, tak meli vetsi sanci najit praci? Ale chapu ze o takovych vecech je slozite premyslet, mnohem jednodussi je hlasat 'Moar muny 4 every1!!" 8))
    GORG
    GORG --- ---
    mě teda to porodné nijak zvláštní konkrétně nepálí ale líbí se mi ta nepodmíněnost z důvodů, které jsem vysvětloval tu na příkladu porodného.

    jakože loophole.. dělej si dětí kolik chceš, pobíraj porodné a děti házej do babyboxu.. a máš perpetum mobile :)
    GORG
    GORG --- ---
    a nebyly to vyssi dane, viz nize.
    GORG
    GORG --- ---
    REDGUY: A pokud chces tvrdit, ze v tvem plosnem systemu by ti potrebni dostavali alespon stejne, mozna je na case zacit otevrene psat ze zaroven pozadujes vyrazne vyssi dane.

    No psal jsem, kde by se na to vzalo.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    GORG: druzí, který škudlej každou korunu - coz je zase nesmysl. Nemuzu mluvit za ostatni, ale osobne jsem nekolikrat psal ze nemam nejmensi problem s tim, kdyz penize dostavaji potrebni. Skoro nikdo tady nepropaguje vyssi zdaneni (aspone ne otevrene). Spor tedy neni o tom, kolik rozdelit, ale jak to rozdelit. Muj pristup je adresny, tvuj plosny. Protoze to co se rozdeluje je v obou pripadech stejne, v mem systemu potrebni dostanou vic, v tvem mene. To neni skudleni, to je aritmetika. A pokud chces tvrdit, ze v tvem plosnem systemu by ti potrebni dostavali alespon stejne, mozna je na case zacit otevrene psat ze zaroven pozadujes vyrazne vyssi dane.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: A se zjednodušením daní se zajisté znovu objeví nápad s DPH a s nápadem s DPH vyvstává nutnost zavedení NZP.
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: No tak si vem, že tady se vytvářel úřad na všechno. Všude protékala korupce. Pak přišli s tím, že vytvoří úřad na boj proti korupci, a pak jednotku speciální na boj s korupcí.. jakoby to nebylo v popisu práce policie a už existujících úřadů. Tady ti protýkaj ty prachy po hektolitrech
    GORG
    GORG --- ---
    Zajímavé jak tohle auditko přivedlo do debat jakoby dvě skupiny.. jedny, co by rádi systém uvolnili a druzí, který škudlej každou korunu.... pač každá debata tu končí "A kde chceš vzít na rohlík pro každého denně?" , když to přeženu :) Nevím, jestli to někam vede tohleto...
    nicméně tomu druhému pohledu nerozumím.. přijde mi, že jste sami proti sobě
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: v tom pripade muzeme klidne zrusit uplne vsechno a zbude nam nejaka biliarda korun. z toho by se NZP uz zaplatil ;)
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: No počktej.. tady mi vkládáš do úst něco, co neíkám... Já je chtěl sebrat Kalouskovi.. ty současné dávky by zůstaly stejné v téhle úvaze
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: takze prestaneme kontrolovat vyber dani
    Co jsem četl, tak tenhle úad zařídil Kalousek od roku 2011.. Když to do té doby fungovalo, nevím proč furt vytvářet nové a nové a nové a nové a nové úřady. Já jsem ten, kdo tu chce státu šetřit.. nemyslím, že potřebujeme kontrolu kontroly kontroly daní, které by beztak mohly být zjednodušeny, ať žádná kontrola ani není potřeba, . tady bysme se topilí v penězích..
    zjednoduš daně a může zrušit i ministerstvo financí nebo jakej kokot tohle kontroluje :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: tretine lidi by ty prachy praveze nepomohly tolik jako zbylym dvoum tretinam. ony zbyle dve tretiny by v tvem systemu dostaly o tretinu mene nez by dostat mohly.
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: Ok díky za číslo 1/3. Takže těch 100 tisíc to bude asi o dost míň.. Já kdybych teda pracoval t ím 1/3 u průměrné mzdy, tak bych to s klidným srdcem dal rovnou všem. Každopádně u průměrné mzdy.. těch 1/3 populace by ty prachy pomohly děsně, takže nevím, co ti na to přesně říct.
    GORG
    GORG --- ---
    REDGUY: a pak vam najednou nevadi davat penize lidem, ktery je fakt nepotrebujou

    Protože si tu v klubu nepodmíněných.. :) Jakože mě ty všechny obezličky pijdou kokotské a část důvodu, proč je daňové přiznání apod. tak děsně vogonská literatura. Ta iluze že vymyslíš dokonalé ekvlibrium čísel a procent, .. a pak čteš v novinách o byrokratických nesmyslech, který občas otiskuje bulvární tisk jak obezličky stejně nefungují a kdo ty peníze potřeboval je nedostal
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: mi zase pripadne, ze cely svet je plny uspesnych a bohatych lidi. holt zalezi s kym se stykas. nicmene pokud chces posledni cisla, na prumernou mzdu dosahne 1/3 lidi.

    GORG: takze prestaneme kontrolovat vyber dani a usetrime tim 11 miliard??
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: Napsal jsem ti, jak získáš peníze do rozpočtu lusknutím prstu. Zrušením toho úadu získáš 11 miliard ročně.
    GORG
    GORG --- ---
    No 100 k měsíčně není nějak úplně prazvlášť moc.. začni rekonstruovat kuchyni, koupelnu a budež rád, když s tím nějak vyjdeš.. Defakto se tu bavíme o dvojnásobku průměrné mzdy, což je podobná škála.

    Nicméně nevím, ale ptal jsem se právě, jestli máš konkrétní představu kolik je to lidí. Mně se zdá, že tady je dost lidí rádo za průměrný plat. Tak mi to přijde jako brek na špatným hrobě. Teda preemptivní brek, že by snad někdo dostal zbytečně moc... když tohle asi nebude se týkat majority lidí? Nebo myslíš že to číslo bude srovnatelné s majoritou lidí? Já si třeba myslel, že tenhle plat byl pro mě nadstandartní
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    GORG: A to je prave ono. "když už rovným metrem " je imho co se davek od statu tyce nesmysl. Nejsme tak bohaty, abysme mohli davat dost vsem. Kdyz uz musim platit dane, budu mnohem radsi, kdyz pujdou tem co to fakt potrebujou, nez kdyz se zase prerozdelej vsem.

    Vubec je to bizarni. Na jedny strane tady kricite, jak je potreba setrit, jak stat zbytecne rozhazuje penize - a pak vam najednou nevadi davat penize lidem, ktery je fakt nepotrebujou protoze si dokazou vydelat dost sami.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: no jasne. ale tim ze, si kazdy den odpustis lahvace a startky, na svyho mercedesa ( = NZP o dustojne vysi pro vsechny obcany CR) nevydelas
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: "prestat plytvat != neco vydelat".. vždy stát má jenom rozpočet, ze kterého utrácí. tady slovíčkaříš.. on jenom utrácí a musí se roźhodnout za co.. šetření u státu je v podstatě skoro jedniný zdroj "výdělku", který jsou daně. s tímhlew přístupem není divu, že by podle tebe neměl stát ani na rohlík zdarma každému denně. :) vždyť není evidentní, že stát zakládá všemožné úřady a ministerva aby plýtval cíleně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam