• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: mi zase pripadne, ze cely svet je plny uspesnych a bohatych lidi. holt zalezi s kym se stykas. nicmene pokud chces posledni cisla, na prumernou mzdu dosahne 1/3 lidi.

    GORG: takze prestaneme kontrolovat vyber dani a usetrime tim 11 miliard??
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: Napsal jsem ti, jak získáš peníze do rozpočtu lusknutím prstu. Zrušením toho úadu získáš 11 miliard ročně.
    GORG
    GORG --- ---
    No 100 k měsíčně není nějak úplně prazvlášť moc.. začni rekonstruovat kuchyni, koupelnu a budež rád, když s tím nějak vyjdeš.. Defakto se tu bavíme o dvojnásobku průměrné mzdy, což je podobná škála.

    Nicméně nevím, ale ptal jsem se právě, jestli máš konkrétní představu kolik je to lidí. Mně se zdá, že tady je dost lidí rádo za průměrný plat. Tak mi to přijde jako brek na špatným hrobě. Teda preemptivní brek, že by snad někdo dostal zbytečně moc... když tohle asi nebude se týkat majority lidí? Nebo myslíš že to číslo bude srovnatelné s majoritou lidí? Já si třeba myslel, že tenhle plat byl pro mě nadstandartní
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    GORG: A to je prave ono. "když už rovným metrem " je imho co se davek od statu tyce nesmysl. Nejsme tak bohaty, abysme mohli davat dost vsem. Kdyz uz musim platit dane, budu mnohem radsi, kdyz pujdou tem co to fakt potrebujou, nez kdyz se zase prerozdelej vsem.

    Vubec je to bizarni. Na jedny strane tady kricite, jak je potreba setrit, jak stat zbytecne rozhazuje penize - a pak vam najednou nevadi davat penize lidem, ktery je fakt nepotrebujou protoze si dokazou vydelat dost sami.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: no jasne. ale tim ze, si kazdy den odpustis lahvace a startky, na svyho mercedesa ( = NZP o dustojne vysi pro vsechny obcany CR) nevydelas
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: "prestat plytvat != neco vydelat".. vždy stát má jenom rozpočet, ze kterého utrácí. tady slovíčkaříš.. on jenom utrácí a musí se roźhodnout za co.. šetření u státu je v podstatě skoro jedniný zdroj "výdělku", který jsou daně. s tímhlew přístupem není divu, že by podle tebe neměl stát ani na rohlík zdarma každému denně. :) vždyť není evidentní, že stát zakládá všemožné úřady a ministerva aby plýtval cíleně?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: a z ucetniho hlediska, mit 1.2 miliardy a nemit 1.2 miliardy, to je 2.4 miliardy rozdil ;-) to jsou penize, ze kterych by mohli benefitovat ti, kteri je opravdu potrebuji.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: tak hlavne ze to mas spocitany a vis ze to neni moc ;)

    GORG: prestat plytvat != neco vydelat. na setreni jeste nikdo nikdy nezbohatnul.

    GORG: zkratka a dobre, vydelavat ve dvou 100k hrubyho mesicne neni zadna velka anomalie. takovych lidi, kteri to dokazou, nebude zanedbatelna hrstka. napriklad kdybys chtel onem povestnym "hornim 10ti tisicum" vyplatit kapesne o vysi 10.000kc mesicne, potreboval bys rocne 1.2 miliardy.
    GORG
    GORG --- ---
    Mi spíš přijde, že tu někdo chce mlátit psa :)
    GORG
    GORG --- ---
    Zrušte třeba ten debilní Generální finanční ředitelství.. a to je jen blbůstka, co vznikla někdy v 2011
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: Už jsem to tu psal několikrát. You sound like a broken record.
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: ad plat. No tak některé profese jako třeba programátor je 50k hrubého poměrně běžný příjem u seniora v oboru. I víc. Učitelka tam asi nedodá tolik relativně, ale tak není to nijak zvlášt raritní příjem, ale ne rzovna typický---

    Jinak já teda bych tohle zařadil mezi asi střední střední třídu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: A zas tolik peněz to není

    takze ty uz vis kolik a kde ty penize vezmes?
    GORG
    GORG --- ---
    REDGUY: Mně to absurdní zase nepříjde. A zas tolik peněz to není, aby to nepomohlo i v takové příjmové skupině. Platí na to na daních už dost.

    Ale jinak nemám problém, ať porodné dostanou i s příjmem 500 tisíc měsíčně nebo miliardu.. když už rovným metrem tak nevymýšlejme všelijaké obezličky..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: nizsi a vyssi STREDNI tridy. a v hrubem. takze napriklad ekonom/pravnik/ajtak/remeslnik/podnikatel + ucitelka/ucetni/bankovni urednice/remeslnice/podnikatelka to daji dohromady raz dva, pokud jsou aspon trochu akcni.

    ale jak pise REDGUY, nejde o konkretni castku, jde o to ze tito lide kapesne od statu nepotrebuji.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    GORG: Ach jo, zase typicka demagogie. 100k jsem placl ciste jako _priklad_ prijmu, u ktere je podle meho nazoru absurdni aby prislusna rodina dostavala porodne. Ale pro tebe kazda zaminka k mlzeni dobra, takze nejdriv mlzis o tom, jestli to je muj prijem (i kdyz jsem nic takoveho nerikal), a ted pro zmenu jestli rodina nizsi tridy ma 100k (coz take nikdo nic takoveho nerikal). Ach jo.

    Fakt by me zajimalo jestli to delas schvalne, nebo proste nechapes co ostatni pisou.
    GORG
    GORG --- ---
    průměrný plat je myslím 25 tisíc... a dost lidí nemá ani to a nadává na údajný průměrný plat. tam porodný může udělat hodně do začátku
    myslel jsem, že chcete motivovat k práci, ale tahle dávka mi přijde jako opačný příklad
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: Rodina nižší třídy má 100 tisíc měsíčně? (čistého se to eviduje btw?)

    no tak když ne, tak mi trochu nabořuješ argumentaci :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: proc jsi v to doufal? ;) bavime se o cele nizsi a vyssi stredni tride, ktere se povedlo se nejakym zpusobem dostat nad uroven prumerne mzdy. jestli chces statistiky, koukni na CSU. ja si ale nepripadam nijak osamocene... otazka ovsem je, proc bych mel od statu fasovat penize a proc ty penize radeji nedat nekomu, kdo je potrebuje vic nez ja? protoze to kazi nasi ideu jednoducheho a prehledneho perpetuum mobile?
    GORG
    GORG --- ---
    Jak psal BLOODRAT, tak to porodné zrušme kompletně raději.
    Vy tu dost někteří razíte ideu, že tu někdo chce se flákat a dojit stát, ale já bych rád viděl spíš víc zdravýho rozumu do toho sociálního systému.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam