FIONOR: Papouškuji autority+ se dívám na "reálný" svět kolem.. ČSU je také autorita. Zkusím se mrknout na ten ČSU a zorientovat se v tom..
"Ještě pořád jsi pracoval, měl peníze na drogy a občas se ti i postavil bez modrých pilulek?"
Nemylslím si, že bych pracoval výrazně jinak (ani ve smyslu množství ani uspokojení z práce). Peníze na drogy jsem neměl nebo minimálně ("levné" drogry - dřív TV, dneska internet a hry). A občas se mi postaví jako kdysi. Pilulky modré ani zelené jsem dosud nebaštil.
Nemyslím si, že by dříve bylo všechno lepší, ale myslím že byly menší ekonomické rozdíly mezi lidmi. Například jsem v parcích vídal méně bezdomovců a nebylo tolik drahých aut a bazénů.
Myslím, že hodně lidí co pobírá dávky v nouzi nevěří, že jim dávky se umožní do pracovního procesu vrátit ani po tom za stávajících podmínek netouží.. Pokud je toto účel dávek tak není příliš naplňovaný..
Myslím že lidé, kteří berou drogy potřebují pomoci často více, než ti kteří je neberou.
Jaký máš příjem (kde bereš tu jistotu, že víc zaplatíš než ti to "přinese).
Pokud by tomu tak bylo, tak peněz bys vydělával relativně hodně. NZP by mohl zabránit rozpadu společnosti a zachovat kapitalistický (nebo prostě současný, pokud někdo nesouhlasí že současný systém je kapitalistický) systém... Někdy se tomu říká zachování sociálního smíru.. Jinak řečeno..: armáda a plynové komory také něco stojí.. :)
Stíhačka byla od začátku slovíčkaření - šlo o přirovnání.
Pokud v tom chceš pokračovat, tak sponzor, který ti koupí stíhačku možnost sehnat nemáš (žádný v tom nevidí zisk nebo užitek) :D
Někdo může za fér považovat závod jednonohého invalidy s pilotem ve stíhačce.. Někdo může za fér považovat nesouměřitelnost. Většinou to je ten kdo má tu stíhačku a nebo kdo je ten "úspěšný". Tady jde o to, co se tím pojmem rozumí a do jaké míry to je halucinace Jana Kellera a do jaké reálný stav. - na ty statistiky ČSU kouknu...