• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    GREATDRAKE: Ty, ono to taková kravina není. U hobby činnosti relaxuješ, protože máš volné pole působnosti, chybí tam ten aspekt "musím" který se objeví v momentě, kdy z koníčka uděláš zakázku. Jistěže je tam spousta proměnných v závislosti na daném oboru ve kterém působíš, ale obecně bych to viděl jako platné pravidlo.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: No, vypadalo to dobře, a pro ní to dobře skončilo, protože s tím sekla dřív než jí to sežralo.Pamatuju jaká byla sranda skákat si jen tak z mostu, dokud se z toho nestala forma příživy, rázem z toho nebylo "Hurá, zejtra je sobota, jdeme blbnout na most" ale ranním oparem se ubíralo k mostu několik vcelku znechucených lidí, kteří viděli jak tam zas budou oxidovat celej víkend a vyhlížet potencionálního zákazníka.
    GREATDRAKE: No zkusil jsem celkem 3x v životě, konec byl vždycky stejnej, naštěstí jsem přešel ke koníčku 4 (a nikdy jsem do toho nenamontoval zbraně, takže mi zbyla i pětka). A to ne že by to nešlo, nefungovalo nebo to bylo finančně katastrofický, ale prostě to už nebavilo(tam je ještě ta okolnost, že pokud to člověk dělá se zaujetím(jako třeba nožířinu), snaží se to udělat jedna á co se týče kvality, tim se dostane do kolize kvalita x cena x počet lidí který za to ty peníze dají x vkus zákazníka čimž zábavná tvorba končí).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAI: myslím že v obezitě, nebo hubenourech a baculkách :)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    MANFRED:
    S prací a zábavou nezapomínejte na zajímavej fakt, že když má člověk něco, co ho baví, neměl by z toho dělat práci.

    To je ale prvotřídní kravina.
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Mel jsem pocit, ze ta s téma marmeladama narazila přesně na tu hranu, o které tu byla rec. Ze ji současný systém nutil živnost raději zrušit než aby se to zvrhlo v korporaci s neosobnim pristupem. Co už nechtěla
    Jako by byla doslova obětí vlastního "úspěchu"
    KAI
    KAI --- ---
    SHEALA: nepoustet, je to sracka. v jakym klubu resite ty deti?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    S prací a zábavou nezapomínejte na zajímavej fakt, že když má člověk něco, co ho baví, neměl by z toho dělat práci. Znám X případů, kdy se někomu, koho něco děsně dlouhodobě bavilo a povedlo se mu začít to dělat jako obživu, jeho krásnej koníček expresně a naprosto zhnusil (třeba mne baví střílení, ale jako nájemnej vrah nebo osvoboditel bych se živit nechtěl). Pamatujete třeba na tu paní(Milfaitová) s marmeládama jak to rozjela aby s tím posléze sekla?

    FIONOR: Spolu s mašinfírou kterej odešel z vlaku si z vlaku :-)
    Takový krávoviny si mužou představovat lidi, u kterých si toho, že v zaměstnání dělaj hovno, nikdo nevšimne (pročež maj dost času na vymýšlení teorií).
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    NEKROMANT: Hm zas super video k teme, bez popisku, len tak flaknute. Dakujeme..

    Uprimne u tohto pana mam pocit (aj toho co som si o nom precital na jeho blogu), ze vyrastal v urcitom striktnom prostredi, proti ktoremu vo svojich knihach vystupuje. V neskorsom veku ziskal na zivot iny pohlad a teraz sa snazi nejako tento svoj pohlad popisat, ale posobi to dost radikalne, hlavne ak clovek nevyrastal v takom extremnom prostredi.

    Praca, povinnost, zabava - tieto veci suvisia a priamo sa nevylucuju. Praca moze byt zabavna, ale praca != zabava. Za pracu sa vacsinou povazuje cinnost, ktora je potrebna / ktoru som sa zaviazal vykonat (kludne aj len sam sebe - to je paradoxne najtazsie), tj. je to urcita povinnost.

    Tie ponaucenia a "prupovidky" su podla mna, len predavanim praktickej skusenosti zo zivota. Proste ak je nejaka cinnost potrebna a treba ju vykonat, je jednoducho rozumnejsie a zvacsa efektivnejsie ju vykonat pred volitelnymi cinnostami - zabavou.

    Bez prace nie su kolace - to nemusi byt len o tom, ze za pracu clovek dostane odmenu. Ale zaroven je to konstatovanie jednoducheho faktu - ak sa potrebna cinnost nespravi, neda sa ocakavat, ze sa napriek tomu dostavi zelany stav.

    Inak to, ze praca nie je zabava, tiez nie je len o tom, ze si pracu nemozete uzit - je uplne super, ked si svoju pracu dokazete uzit, len to nema byt na ukor kvality. Ked by sa chirurg na pacienta podpisal ako Zorro, alebo ked si chlapici s dorucovacej sluzby zo srandy zahraju futbal s balikmi - to urcite nie je ta spravna forma zabavy v praci.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GORG: prace nemusi byt zabava, ale musi mit smysl. A to kolikrat na tom cloveka nejvic bavi.
    GORG
    GORG --- ---
    No já jsem měl už párkrát na téma práce vs zábava o tom debatku s rodičema, a ti asi nepřekvapivě jsou zastánci toho, co tu popisuje FIONOR a další - že práce a zábava jsou dvě zcela odlišné věci, kde prakticky skoro nikdo nemá dohromady.

    Mně se zdá, že takový přístup k práci ale člověka odpojuje od plnohodnýho napojení na práci jako takovou, takže otázka financování apod., už mi přijde trochu podružná.

    Nikde jsem teda neslyšel, že zábava je nutně vždy bez nějakého úsilí.

    Ale toho stresu, co se nadělalo se vším už od narození, kde i blbý krmení se mi, zdá se, dělá děsně stresovitě, že je nějaké představa o tom, KDY a KOLIK se má jíst, aby dítě zdravě rostlo zatímco si dítě chce hrát s vláčkem.
    Toho různého musení od A do Z je tu toho tolik, že člověk už snad nakonci i rád umře:)
    GORG
    GORG --- ---
    TO JE OTROCTVÍ! Prodavačky detailně popisují, jak je mučí v supermarketech! - tn.cz
    http://tn.nova.cz/...i/sokujici-pribehy-ceskych-prodavacek-zachazi-se-mnou-jako-s-otrokem-tvrdi.html
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: A není to jen tím, že na to máš jiný názor?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FIONOR: mám na to koukat? Jinak v dalším klubiki řešíme, jak moc se momentálně dětem umetá cestička natolik, že to ohrožuje jejich zdraví, nejen duševni.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FIONOR: Jo, ono to sice není vidět, ale jak nám řikal profesor, tak milionu lidí spadlo na kebuli jabko, načež řekli "Kurva" a Newton jelikož byl vzdělanej a pilnej, nenakopl jabko ale rozvinul svou teorii gravitace :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FIONOR: Mne na tom fascinuje, jak těm lidem co razej různý "!moderní zásady" a nápady nestačí že podle nich mužou díky svobodnýmu rozhodování žít sami(pochopitelně jako prasata v žitě), ale nezištně se snažej, aby tak žili všichni.
    Vobčas mám pocit jako by tady někdo někoho pracovat, nebo pracovat dlouho, pracovat za minimální peníze, v hnusnym prostředí, s pracovní dobou která mu nevyhovuje a pochopitelně po něm vyžaduje aby dřel jak mula a jeho nebožáky kdosi ráno vytahne z pelechu, propleskne a přehodí ho přes vostnáče do práce, kde ho průběže mydlej bičem a vokousávaj ho dobrmani.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Jiří Karen: Platí heslo arbeit macht frei? - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/18375-plati-heslo-arbeit-macht-frei
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Evidentně si to dál eviduj jak chceš. Já mám vcelku dobrou náladu a zaměstnání mě alespoň trochu baví a trochu vydělává (mám teď dvoje).. Není to ideální (pracuji na vlastníky ke kterým nemám kladný vztah), ale přímí nadřízení i kolegové jsou většinu fajn.. :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Rodičovský mýtus č. 4 - Nejdříve práce, potom zábava!
    http://www.youtube.com/watch?v=cvlWJPlYzak
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    GORG: Nepopularne opatrenie a demokracia - myslim, ze to nie je take jednoduche. To, ze je nejake opatrenie nepopularne nemusi znamenat ze je zle, alebo nespravne. A to, ze sa v inej krajine dokazu ludia spravne rozhodnut, neznamena ze to tak je vsade.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Mám pocit že to bylo zmiňovaný referendum o tom, co lidi..teda ne, čechy....sere maximálně, to jest platy managerů, který jsou u nás oproti švýcarsku přímo rovnostářský( daj se na to velice dobře lapat voliči). Nápad byl, omezit výši managerů na 12 násobek minimální mzdy(momentálně jsou někde na 100 násobku nejnižších mezd :-).
    Jenže švýcaři nejsou češi, což je vidět nejen na ekonomice, právnim prostředí.
    Ale především na mozkovejch pochodech.
    Tedy věděli co by následovalo.
    Takže to stejně jako referendum na daňový zvýhodnění rodin s dětma, návrh na minimální mzdu 22švýcarských franků(nějakejch 90 tisíc našich korun měsíčně) a jiný pitomosti zamítli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam