• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JUNIPETRUS: primarnim zdrojem penez NZP a tim i pro ekonomiku by byl clovek a jeho NZP

    primarnim zdrojemtedy prijmem je vydej? wtf?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SHEALA: Znám, jednou jsem se rozhodl, že ty krávoviny co mi chodí služební poštou tomu svěřim, zatímco budu dělat něco užitečnějšího, a teda byla to hrůza..ale to je prostě tim, že to nemusim používat, vim jak jsou babči v pečováku nadšený, když jim přečtu nabídku z Lídlu, na kterou neviděj, a to taky nejsem žádnej Štěpánek (Zdeněk).
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Mimochodem, volby tu jsou (jakoze kudos):

    Why I am leaving the best job I ever had | Max Schireson's blog
    http://maxschireson.com/2014/08/05/1137/
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: "taková vlastně, že možná by to ničemu nevadilo, kdyby se jen tak dlouho nic nového neschválilo :)" -- hele aniz bych se chtel zastavat nasi vlady, tak tohle je takovyto "kdyby sme tu nemeli ten management co to jenom kurvi, kdyby jako o nicem nerozhodli treba rok dva, tak by nam tu bylo vsem lip a vsichni bychom tu zamirili k uspechu"
    GORG
    GORG --- ---
    SHEALA: btw docela dobrý hlas už mají ty mluvící algorytmy Google. Překvapivě i znatelný rozdíl při výběru Angličtiny (USA) nebo Angličtiny (indický přízvuk).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT: pokued je to e-book, tak existují i zdarma čtečky pro nevidomé, není to ideální, tem hlas je ne zcela přirozený. Je to ovšem velkej posun oproti tomu, když muselo bejt všechno audio/Braille.
    GORG
    GORG --- ---
    ALMAD: Tak minimálně se reformy tváří, že se ty problémy vyřeší doladěním těch čísel. resp. dolaďováním průběžným :)

    No neměnit nic by byl asi extrém, ale ta obava např. "Kdyby se odstranila 5% hranice pro vstup strany do vlády, tak by se na ničem nikdy nedohodli" taková vlastně, že možná by to ničemu nevadilo, kdyby se jen tak dlouho nic nového neschválilo :)
    Na ten maintanence mají své kompetence stejně okresy.
    Vláda by toho stihla zkazit míň :)

    Stejně se zdá, že když se chce, tak nové zákony vznikají jak z rychlíku (ten o znovuzavedení vojenské služby v reakci na Ukrajinu to je rychlost oproti tomu 20 let schvalování služebního zákona, který stejně i podle prosazovatelů proti korupci nepomůže :D ) Nebo to olegalizaci konopí? Desítky let už se to taky řešilo, a když ji aspoň legalizujou pro léčebné účely, tak to stejně pokazili a teď se hádaj, kdo to zvoral, že si furt v lékarně jointa nejde zatím koupit. a hází to na sebe jak horký brambor.

    Buď je to nekompetence nebo záměr. Nejsem si jistý, co je horší :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JUNIPETRUS: Ktera to ma v programu? Plus myslim, ze takhle natvrdo je kazdymu jasny ze je to blbost, musis to vic zabalit ;)

    GORG: Me prijde ze ovlivnovat skupinu lidi v zalezitosti ktere nerozumi (a nemaji motivaci se tim vic zabejvat) je dost jednoduchy.

    Ad konstanty: ja nemam pocit, ze by si nekdo myslel ze je spolecnost staticka a tudiz je mozne doladit konstanty a mit ekvilibrium. A hlavne...jak podle tebe vypada nekurveni systemu? Ze ho nechas na pokoji a nebudes menit nic? ;)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    SHEALA: Ale text by byl zase nevhodný pro ty kterým dělá problém text a i tak ho mají kolem sebe až až.. (hold člověk je rád že je kniha přeložená do ČR chtít jí mít namluvenou už by bylo asi moc).
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    SHEALA: Ale ted me vlastne napada ze asi jo, on to vlastne cetl ze sve prezentace a ta by mela byt na jeho strankach
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TILOPA:chjo, to je diskriminace lidí, co mají problém zprocesovat audio informace :(
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    SHEALA: Jako to co povida estli je nekde v pisemnem forme ? to fakt netusim

    GORG: Tak moc nevim jak to myslis.) ale urco je to takovy nasmerovani spolecnosti k urcitemu balancu, vyvazenosti, me se ta myslenka libi, spolecnost bez pouzivani penez, zni to i logicky, ony zas tolik potrebne uz nejsou, uz svoji roli splnily, ted uz jejich fungovani degeneruje a vede do pekla.)) Podobnou zmenu spolecnosti ukazuje i projekt Venus, ten tam taky predstavovali, co sem koukal na dalsi videa z te akce
    GORG
    GORG --- ---
    TILOPA: Teda nevím, jestli zrušit peníze (myšlenka Zeitgeist movement), možná, ale jak jsem poslouchal, jak povídal o té harmonii, tak mi to připomnělo rakovinu. Orgány lidského těla žijí v harmonii (podobně živočišné systémy), ale může dojít k rakovinnému bujení, kdy si některé buňky hromadí víc, než potřebují. Vzniká nádor. Napadla mě paralela k superbohatým :-)
    Viz. toaletní papír ze zlata, který byl nedávno představen - možná jak jako luxusní zboží tak i jako umělecké upozornění na tu disbalanci bohatství (materiálního).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TILOPA: Přepis by nebyl?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TILOPA: mrknu na to
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Pekne video, zhodnoceni soucasneho stavu, a ukazani jedne z mozne cesty jak dal .)
    Z-Day 2014 / Ing. Petr Taubinger - Od peněžního a měnového systému k ...
    https://www.youtube.com/watch?v=iRw7-twVzEo#t=121
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    FIONOR: ze sou v anglictine?
    GORG
    GORG --- ---
    haters gonna hate
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BLOODRAT: fajn, to myslím zústane u tý osobní asistence, občasnýho stěhování a oprav, teda co se týče toho svařování. (Nevím vůbec co dělá nástrojař a stydím se :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam