GORG: Když se mluví o stádu, každej přirozeně mezi ovečky nepočítá sebe :-).
to, že se vyrábí věci, který nepotřebujem, by v systému kapitalismu bez deformací typu dotace a regulace nešlo, prodělat je sice taky kšeft, ale blbej a nikdo vyrábět věci na smeťák nevydrží dlouho, to jde jen za cizí, neboli státní a nadstátní prachy. Jestli to myslíš tak, že lidi si kupujou krávoviny, plýtvají a podobně, tak je to asi blbě ( jedna teze praví, že všechno už máme) a z mýho pohledu někoho, kdo v tomhle nejede, mi to přijde špatně. Ale je to jejich právo, nechci se dočkat doby kdy jim bude někdo řikat co si smi nebo mohou pořídit, aby byl svět krásnější ( momentálně na tom usilovně pracuje EU), protože pak začne řikat, co máme a nemáme dělat a co myslet a nemyslet.
S tou televizí a zprávama máš pravdu, akorát já jsem se tim dostal k hnusnému poznání že je docela fuk koho si lidi navolej, posuzováno z věcí kolem mý profese a pohledu do sockashopu je to pořád dolu s kopce.
S reformama je to složitý, jak v poslední době reformujem vše a stále, tak třeba v daních apod by to občas chtělo se zastavit a počkat a koukat, co to dělá, takhle je už docela binec ( stejně jako v legislativě, soustavně měnit veškerou dokumentaci, předpisy a podobně dle momentálně platných zákonů, vyhlášek apod. v situaci kdy to platí rok a pak se změní je docela opruz).