• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: na kahanku mas predevsim ty
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    tak skladnici, brusici, slevaci atd maj taky na kahanku
    KUKA – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/KUKA
    pozor, tenhle robot umi dokonce hrat pingpong

    https://www.youtube.com/channel/UC6HrPPoLdjNynZCvUrJbmBw
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OMNIHASH: ta se rozrusta rekl bych z jineho duvodu. jedna vec je vedomy umysl a druha vec nezamysleny dusledek. spousta spatnych veci se da mnohem snaz vysvetlit nedomyslenosti a hlouposti nez nejakou konspiracni teorii (coz teorie, ze statni sprava vedome a schvalne buji vyhradne pro to, aby lidi drzeli hubu, je).
    MAZA
    MAZA --- ---
    JUNIPETRUS: Většina... Zatím jsi nepřesvědčil ani většinu tohohle klubu (lidí, kteří asi mají nějaký zájem o NZP se alespoň bavit), jak chceš přesvědčit většinu lidí? Nemáte vyřešené ani základní otázky.

    Jsem si jistý, že lidi, kteří budou muset NZP ekonomiku táhnout, to vyřeší tím, že prostě odejdou tam, kde se nebudou muset obtěžovat odvádět většinu příjmů někomu, kdo pracovat nechtěl, nechce a nebude. Stejně, jako emigrovala elita z jakékoli totality. Dneska dělám 12 hodin denně 6 dní v týdnu, protože z toho má moje rodina užitek v podobě finanční kompenzace. Proč bych měl po zavedení NZP dobrovolně třeba 10 hodin denně z dvanácti dřít na někoho, kdo natahuje ruku, protože sám obětovat svůj čas/se naučit něco nového apod., nechce? Co by mě motivovalo k tomu, abych makal dál stejným tempem?

    Žádný člověk ze své podstaty není altruista. Ale, jak už jsem ti napsal, můžeš jít příkladem, že se mýlím. Seber 180 tisíc, a pošli je na umoření státního dluhu - pokud chceš, aby tak společnost fungovala, musíš pro to něco udělat. Dokud tohle neudělá každý zastánce NZP, nebudu ho brát vážně, a v mých očích nárok na NZP = "dividendu z občanství" nemá.
    FESTER
    FESTER --- ---
    tak v e virtualnim state Shulinie to slape jak na dratkach... jedina z company ktera byla v Shulinii se rozhodla z duvodu vysokych dani k takzvane inversion, se sloucila se sousednim statem archenemy konkurecni firmou a odstehovala se do sousedniho statu z duvodu nizzsich dani... :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    _BENNY: ehm...státní správa?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ANDY_WARHOL: pravda je, že až se zautomatizují manuální práce, tak příjde řada i na složitější - automatický samořiditelný auta už fungujou a jenom se čeká na jejich dotestování a schválení do provozu - to máme hned pár milionů nezaměstnanejch řidičů a taxikářů jenom v EU.
    FESTER
    FESTER --- ---
    _BENNY: rekl bych ze i ten hurvinek uz mel lepsi predstavu :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    presne tomuto se rika "predstavovat si neco jako Hurvinek valku"
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    MAZA: no uvidime, kolik lidi odejde.
    A kam odejdes? Nemecko, svycarsko budou mit NZP, a pokud je budou mit oni, evropa bude nasledovat.
    A brzy muzou je muzou nasledovat dalsi zeme.

    Pokud bude Nzp, tak proto, ze si to bude prat vetsina lidi. Takze vetsina neodejde
    Pokud se bude produkovat v dostatecne mire, nemuze byt ani problem s financovanim. Penize slouzi jako nastroj distribuce.
    A znova, aby se produkovalo v dostacne mire neni dnes nutne, aby vsichni pracovali, dokonce ani polovina, jak tomu je dnes pokud pocitame vsechno obyvatelstvo.
    Takze bude stacit 20-30procent aby byli tzv. ekonomicky produktivni. Ti budou samozrejme podle toho nalezite odmeneni podle pravidla nabidky a poptavky.
    Presto si myslim, ze bude prevazovat poptavka po placene praci nad nabidkou, tak je mozne,ze se lide muzou po nejakem casem prostridat, snad bude beznejsi 4hodine prac doby a podobne, ale to je otazka prirozeneho vyvoje.

    A pokud bude problem s financovanim? No tak s castka NZP snizi
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tady nekdo umyslne vytvari umela a nepotrebna pracovni mista, aby se lid nebouril? muzu vedet kde? ze bych si taky trosku podojil...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    me je myslenka nzp velmi nesympaticka. ale je tu jedno velke ale.
    pravda je ze v pokracujici automatizaci zacnou mizet nabidka mist pro nekvalifikovane pracovniky. jak se tohle resi v soucasnosti? zivime armady naprosto neuzitecnych uredniku. jestli by nakonec nebylo efektivnejsi prenechat vyrobu robotum, byrokratickou chatru maximalne eliminovat a platit tem zbytnym lidem nejakou zakladni rentu a aby neotravovali cinorode tak je ubavit. chlep a hry verze x...
    nejsem socialista, ale nez vymejslet povolani, ktere vykonavaji a tim hazi pak klacky pod nohy nam, kteri se o neco snazime, to budu rad, kdyz od nich bude pokoj.
    dnes jsou stale levnejsi asiati nez totalni automatizace, ale to se brzy zmeni. a co potom? ubavit je k smrti bude docela pohodlna cesta jak je odstinit od mesiasu ruznych revoluci. jenze aby meli co zrat a kde bydlet je proste nutnost...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    pracovat bude ten koho to bavi, ale JUNIPETRUS to nebude. jeho prijmova stranka rozpoctu nezajima a jako typicky komous kalkuluje s tim, ze na nej budou ostatni radi pracovat a ani neceknou, v cemz se samozrejme plete. rozkosna je taky, navzdory jeho odbornym znalostem ohledne problematiky bankovnich a financnich systemu, jeho neschopnost pochopit rozdil mezi nominalni hodnotou a realnou hodnotou. tak nevim, neni to tak trosku... retard?
    FESTER
    FESTER --- ---
    JUNIPETRUS: udelame virtualni narod SHULINIE. v tomto virtualni narode zije 100 lidi vsichni tito lide jsou jsou na NPZ. ted mi predved jak to v tomto narode vsecko bude fungovat aby kazdy z tech lidi dostalo svoje NPZ rekneme 10000 ( jejich mena je shulin) shulinu
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Robot Farming and the Future of Food: Hard Work on Wheels
    https://www.youtube.com/watch?v=HIpelnM1NBE
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    a kdo na bude varit a roznaset jidlo?
    A Chinese restaurant where robots cook and serve food !
    https://www.youtube.com/watch?v=-cidUUAhJ0s
    FESTER
    FESTER --- ---
    Zadny z tech automatu a robotu nefunguje pac je to porouchane a vsichni jsou na NPZ !!! nechapes to ? tez cim je to pohanene ?? veskery energeticky sektor je na NPZ
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Robot chefs taking over China's noodle bars
    https://www.youtube.com/watch?v=ukNkCnNJuR8
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Mysteries of the Book Depository REVEALED
    https://www.youtube.com/watch?v=uwyekriJ0ww
    FESTER
    FESTER --- ---
    JUNIPETRUS: kdo to spravi a kdo doda energy? nic nefunguje pac udrzbar je na NPZ a hornici nejsou pac jsou na NPZ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam