• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    JUNIPETRUS: Hm hm.. tak ja denne chodim do prace 12km (a to len v ramci mesta), povazujem to za uplne ok. A zvazujem prechod na bike (ok zvazujem to celel leto, takze to asi nehrozi ale to je o inom).

    Poznam ludi co robia denne 20km, dokonca aj 40km. A jeden extrem (a to bol manager) ten robil BA - BB na dennej baze.

    Večer rozesílám životopis i na práce s dojížděním do okruhu cca 15 km. Dál se mi fakt už jezdit nechce.

    jj.. radsej pol roka sediet doma, ako jazdit viac ako 15km.. Teraz tomu dame NZP a nikdy sa to nezamestna.. Ze ty si tie clanky vyberas tak, aby zodpovedali presne tomu co tu cely cas tvrdime a trollujes o 106?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MANFRED: navic ty aktivni casto krat ani volit nestihaj, aby to pak nejak vyrovnali
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak spoustu z nich nevyburcuje nic ani takhle, myslel jsem že postupem doby budou ubejvat, místo toho se maximálně zvyšuje jejich drzost v domáhání se pomoci od zbytku obyvatel, což mne sere už jen proto. že si volej toho, kdo jim pomáhání slíbí.
    Což je strašnej průšvih, protože někomu nedošlo, že člověk rozhodnuvší se žít za prostředky ostatních připuštěnej k volební urně je nápad blbej.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FIONOR:
    Oh, why you look so sad?
    Tears are in your eyes
    Come on and come to me now.
    Don't be ashamed to cry,
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KAI: tim vubec nejsi otravna, osobni priklad je jediny na co nemuze nikdo nic rict.
    proste je jasny ze to je zcela pruchodna cesta.
    KAI
    KAI --- ---
    JUNIPETRUS: chodim po meste a co par baraku vidim ve vyloze restauraci a obchodu papir s rucnim napisem "HLEDAME VYPOMOC", tecka, zadnej email, poslete elektronicke CV. Takze ano, bez ohlaseni tam vlezu, vyzadam si manazera ci vedouciho, vrazim mu vytistene CV, mile se usmeju, necham na sebe kontakt a idealne se domluvim, kdy se muzu zastavit na zkusebni den a pohovor.

    Ze jsem tak otravna s temi vlastnimi priklady ze zivota - svoji prvni dlouhodobou brigadu jsem si jako studentka nasla tak, ze jsem vlezla do Ikey a zeptala se, jestli je mozny tam delat brigadu. Poslali me na informace, dali mi dotaznik k vyplneni, zavolali mi a bylo. Kdyz jsem tam pak pracovala, tak se tam takhle chodil ptat na praci porad nekdo - chodit neohlasene z ulice je fakt normalni.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja nechci aby nekdo kdo nema praci umrel hladem, ale to ze se nejaky skupine lidi cpou prachy zbuhdarma se ukazalo jako nefuncni model. to snad vidi i slepej
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MANFRED: proto s tim nzp taky dost nesouhlasim, protoze co jinyho by ty lidi z tech zabehnutejch stereotypu vlastne pak mohlo vyburcovat ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: v ty dobe se na internetu dalo najit hovno a par textu kapel. jen tak pro informaci, dneska uz bych to pochopitelne resil jednim tabletem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PHAILO: Zpívat? Já tam čet že hulit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja sem byl na tom kdysi velmi blbe, odesel sem v 18 z domova v moste z holym zadkem, jenze sem nebrecel a o pauzach mezi pochuzkama, kdyz sem delal nocniho hlidace, sem se ucil a ucil a ucil. za ty knihy sem vyhazoval tenkrat deset procent platu jednu dobu a vyplatilo se mi to velmi.
    ani sem nepotreboval vejsku.
    takze podobny brecenicka mi prijdou fakt trapny
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JUNIPETRUS: Jo, tim že pružně přesouvá prostředky od "otroků systému" k těm co " netouží po nějaké zamrdané práci " ale chtěj jen prostě aby dostali " prachy na živobyti ".
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    bohuzel lidi jako JUNIPETRUS maji zamestnaneckou mentalitu, a k tomu zamestnavatelske manyry
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JUNIPETRUS: pokud by jeji priklad odradil nejakoho jineho od kariery sekretarky nebo co to chce delat, studia obchodni akademie ci neceho v cem je podobny pretlak a lidi trochu vic zacnou premyslet o tom co vlastne chteji skutecne delat, tak bude dobre.
    prace muze byt konicek, ale kdyz na to seres, des na nejakou skolu aby si mel teda maturitu a pak se divis, ze o tvoji praci nikdo nestoji, tak to je pak smutnej pribeh
    pritom by se dotycny clovek treba uzivil jako remeslnik mnohem lepe a jeste by ho to mohlo bavit, ale to by jit na ucnak nesmelo byt tak stigmatizujici...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Neresi. NZP by ji uvrhlo do naprosto neresitelne situace, protoze by znamenalo ekonomicky kolaps. To za prve.

    Za druhe. Zije v tomto systemu, nema co jist a misto shaneni prace chodi do lesa zpivat?!

    Za treti. Prace je spousta, ale najit nekoho kdo nehleda jen zamestnani je obrovsky problem. A to jak u kvalifikovanych, tak nekvalifikovanych pozic. Bohuzel me to uz za par tydnu zase ceka, sehnat par novych lidi. A uz ted je to nocni mura.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: protoze ta hojnost, kterou okolo sebe vidis, nepatri tobe. ty ses o ni nezaslouzil, takze s ni nemas co zachazet jako bys na ni mel byt zlomek nejakeho naroku.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO:no ten problem je to,ze v podstate nema z ceho jist, i jeji deti, tedy ze nema prachy na zivobyti, ne ze touzi po nejake zkurvene praci.
    Proc ve spolecnosti hojnosti ma mit clovek na vyber, byt otrokem systemu, nebo nuzakem?

    A NZP to prave tohle resi.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PHAILO: ono, uprimne receno, taky by mi prace prisla ponizujici, kdybych byl retard, ktery vubec nic neumi
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Tedy jinymi slovy - prace je podle tebe ponizujici?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JUNIPETRUS: No v tom je ta svoboda, muže ale nemusí ( pak se ale nesmí divit ).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam