• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: jinsk vezenstvi mi prijee na palici samo o sobe.pochybny pocit, ze je potreba nekoho trestat.

    Takže sériového vraha necháme v klidu vraždit dál, nebo jak to myslíš?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MANFRED: pro me to nebyla zadna revoluce, karierni komousi proti fundamentalistum. Karierni vyuzili mezinarodni situace, odstavili fundamentalisty. vzdyt ridit fabriku neni takovy terno jako ji vlastnit.
    ovsem davat je pak za vzor pracovitosti a schopnosti, to uz mi prave moc nevoni.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: No přijít ta změna musela, už kvůli komunistum. Kdyby nepřišlo něco jako pokojný předání moci, vzhledem k tomu že socialismus se odporoučel do pekel v okolních zemích, co jinýho než to pustit a vyhandlovat za beztrestnost jim zbejvalo, teda mimo rozvoje vztahů s Kubou a Kimovcema? Daní za ten obchod s mocí ale bylo to, co se stalo potom, to jest přerod zapálených bolševiků v podnikatelsko privatizační party(zrádci revoluce, soudruzi bijte je:-) a další nepěkný jevy, který by se ale po nějaký době srovnaly.
    Což se díky tomu, do jakýho stavu se přivedlo právní prostředí, nepovedlo. S tim se svezla i politická kultura. V životě by mne nenapadlo, že zjevy ala Semelová nám tu budou strašit ještě 25 let po 89 tym.
    Politika u nás byla napojená na zločin vždycky, řekl bych že dneska v soft verzi, protože člověka sice vokradou, ale aspoň nezavřou. I když ví pánbu, kam nás ta nová cesta k socialismu přivede....
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Nevim, o cem mluvis. Ja resil ty dny nemocenske. Dan to je, ikdyz se u privatnich zrejme muzes pripojistit?

    Ad revoluce..to nebylo ani tak o cloveku, ale ze cela ta zmena rezimu byla sehrana. No theory. Mrkni treba na Kdyby me zabili, dokument.

    K moci se proste dostali lidi s kontakty na vychodni a zapadni mafii, a zameteno bylo i za zlociny minulyho rezimu. Ze poradne nikdo nesel sedet, nebyla zjevne nahoda.

    Ze bezny "Pepik" se necha zkorumpovat, je jen mala cast skladanky systemu, kde je vysoka politika uz od 1990 napojena na organizovany zlocin. Ten dokument myslim i dobre doklada, jak bylo detektivum braneno mafii vysetrovat.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PHAILO: Připomíná to podnik s odborovým bossem, kdy nejde přidat výkonným a dobrým zaměstnancům, neboť odbory, primárně zastupující ten zbytek, se horempádem snaží aby přidáno dostal každej. Tudíž jsme se dostali do situace, kdy onen zmíněný typ je de facto jejich nepřítel :-) i když zrovna díky těmto lidem je z čeho tomu zbytku přisypat.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MANFRED: Přesně tak.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PHAILO: Jo, ono otázkou je, proč omezovat ty, kteří být omezování nechtějí kvůlivá těm, kteří to vyžadují.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: V ČR jsou jich jednotky tisíc.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: miliardaru u nas zas tolik neni. kdyz budu mit cas, tak zkusim najit jejich seznam. i kdyz ti nepoctivi se skryvaji v anonymite hodne.
    tech co to ziskali opravdu poctive je zlomek. ze je generalizace spatna je pravda jak kdy.
    ok nebudeme rikat vsichni kradli, ale vetsina. ovsem davat je jako vzor, s tim souhlasit nebudu. maximalne jen ty konkretni jedince...
    a to stalo u zrodu teto konverzace.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: Nesmysl. Řekl jsi, ať ti dám jednoho. Dal jsem ti dva. To neznamená, že jsou jen dva. Stejně tak to neznamená, že poctivě k majetku přišli všichni. Celé to bylo o tom, že takto generalizovat prostě není možné.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LUBOB: precti si zacatek toho vlakna. slo o to, ze kdyz mame podezreni, tak to mame hlasit atd atd. jen sem poznamenal, ze vzhledem k porevolucni situaci je toto nesmysl. zbytek uz je balast. to ze nekdo najde dva miliardare z x, ktery to maji poctive nemeni na situaci nic.je to kapka v mori. davat pak za priklad pracovitosti lidi, kteri byt v ramci deravych zakonu, ale zjevne zcela nepoctive, ziskali velky majetek, je bych rekl hodne divny.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MANFRED: Nemyslím, že by to vedlo k nějak tragickým závěrům. Myslím, že by si to trh dokázal srovnat. Ale nikdo neříká, že by se trh práce musel automaticky zcela uvolnit ze dne na den.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PHAILO: Chytrejm co něco umí by to určitě prospělo (trhu práce určitě).
    Problém je ten, že většina populace není to první ani druhý. Tudíž by šli pracovat někam, kde by se dělalo 25 hodin denně za minimální plat, bez dovolený a víkendů.
    ANDY_WARHOL: Já bych řekl, že žaludek by na to měla spousta lidí, co neměli byly schopnosti, známosti a postavení. Já tenhle argument často slyšim od lidí jako třeba parta před zapomněnkou s pivem v ruce a podobnejch typů, který se nepostaraj ani sami o sebe a nemyslim, že zrovna problémy se svědomím jim zabránily řádně se napakovat.
    Nemělo by to, co se nám tu zrodilo za elity vliv, kdyby u nás po tý popisovaný době nastoupil čas, kdy by zákony platily, dodržovaly se etc., což se nějak, ačkoli se u koryt vystřídalo až na komára celý politický spektrum, nestalo.
    GORG: Napsání se marod, to se jeden čas docela prosazovalo..teda ne, slibovalo, ale skutek utek. Možná to bylo tim, že to patřilo do koncepce zdravotního pojištění, kde by každý jedinec vlastnil vlastní účet zdravotního pojištění (ze kterýho se uvažovalo v případě nečerpání poslat šetřílkovi nějakej bonus).
    Dohromady to bylo naprosto neprosaditelný, přišlo se na to, že mnohem lepší a nepřehlednější bude jedna velká černá díra bez rozlišování jak kdo čerpe a kolik dává. Tak se zdravotní pojištění změnilo ve zdravotní daň.
    FIONOR: Jo, pamatuju časy, kdy se z krasličáku vyhrnul dav důchodců z bejvalý NDR, složili si fofrklacky a vzali útokem místní obchody. Dneska přijíždí vlak prázdnej. Už se sem nejezděj ani nažrat.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ANDY_WARHOL: ovsem to ze ty ho mas delsi, to z toho jeste nedela logicky nesmysl, ze?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: dobre, nasel si hned dva. blahopreju. muzu ti napsat seznam podvodniku, ktery bude mnohem delsi....
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Nerusil bych dovolenou, pouze bych uvolnil zakonik prace. Tzn. aby bylo ciste veci dohody mezi zamestnavatelem a zamestnancem kolik dovolene bude nebo nebude mit. Max. bych si dokazal predstavit, ze by do urcite miry dovolenou zvyhodnil stat danove. A to se netyka jen dovolene, obecne mam za to, ze vetsi smluvni volnost v pracovnepravnich vztazich by trhu prace vyznamne prospela.
    ANDY_WARHOL: Treba Tomas Brezina. Ivo Lukacovic.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: jmenuj mi jedineho miliardare v cr, ktery dle tveho ke svemu majetku prisel poctive.
    logicky je to nesmysl, protoze aby to nekdo dokazal za dvacet let je proste nesmysl, vetsina velkych majetku tohoto typu vznika po generace nebo zlocinem.
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: Zrušil by si teda institut dovolené jako takový?

    Na to koukáme evidentně dost jinak - já bych naopak otěže uvolnil. S dovolenou je spojena povinnost docházet pravidelně do práce po zbytek roku. Asi na to koukáš z pozice zaměstnavatele, ale syndrom vyhoření je poměrně běžná věc, stres, rozšiřování nemoci na pracovišti (než si brát dovolenou), úzkosti.. to v konečném důsledku nepřispívá ani zaměstnavateli. Nevím, nějak se mi v tomhle směru nechce ani argumentovat, že na celou věc opět doplácí jen ti poctiví pracanti.

    Vstřícný krok některých firem jsou naopak sickdays, kdy člověk může na den dva bezdůvodně se hodit do nepracovna. Některá nachlazení se dají zvládnout za den dva a lidi mají tendenci i třeba ne úplně vyléčení jít do práce to doléčit (a dlouhodobě si ničit zdraví přecházením nemoci), než se hodit na týden dva marodi do úplného vyléčení, jak předepisuje doktor. Na tenhle vstřícný krok ze strany zaměstnanců stát v mém pohledu plivl tím, že si na to musí vzít dovolenou, protože nemocenské někdo zneužívá.

    Ad 2) To ti asi nebudu tedy vyvracet, jak jsou ti superbohatí relativně v poho dříči. Nebo že ti pomůže zajít na policejní služebnu.
    Osobně teda nikoho takového neznám, a tady to radši nebudu psát, jaký zla tyhle lidi dělají. S těmi penězi, co si vydělali na obchodu s drogama, dětma,.-..Ti někteří bohatí myslím potřebují pomoc, protože se jejich duše zhostily hraním zlých postav. Od vydělávání peněz zločinem, tak jejich použití na další zločiny.Nenávist nemá smysl, ale schvalovat to nebudu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: Ano, urcite by se takovi nasli. Ale zdaleka ne vsech bohatych se to tyka.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Jen tak k tématu...studuju Winstona a co na mě nevyskočí za citát...hned jsem si tu na Junipetra vzpoměl :o)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam