• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OMNIHASH: smejdi jsou produktem a symbolem tehle doby.
    Jinak stacilo rict, ze Keller je podle tebe smejd, nemusis kvuli tomu prznit vyznam slova ekvivalent, a vymyslet trapne slovni konstrukce
    Nebo vazne chces rict, ze Keller ozebracuje duchodce nebo snad neco prodava statu? Co Keller prodava a na cem bohatne?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JUNIPETRUS: ano rozumí. Keller je totiž politickej ekvivalent inženýra, co zjistil, že než dělat poctivě svojí práci je daleko lepší obcházet důchodce a prodávat jim magický patentovaný prostěradla, co tě zbavěj elektromagnetickýho smogu, jenom za 40.000,- za kus. Momentálně se podobnejm jedincům říká šmejdi. Zatímco průměrnej šmejd ožebračí pár důchodců, tak Keller do toho naveze celej stát. A stejně jako průměrnýho šmejda budou jeho důchodci obhajovat, tak tu je skupina lidí, který ze stejný neznalosti obhajujou Kellera.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Na to je lék: Malá ikonka s košem vedle příspěvku.
    GORG
    GORG --- ---
    uff do ceho jsem se to pustil.

    komunisticka svine
    mel by viset

    tu hrozi debata na urovni
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: A pak kdo tu chce potirat disent :)
    Tohle veseni je hlavne lidech.
    Smrt za nazor je bozi.

    No nezaznel tu ale zadny argument nez povesit...
    Imho to shrnul dobre
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JUNIPETRUS: ne, ja jsem kapitalista a nacista.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OTAVA: nebudes ty nahodou pravdolaskar?:-))
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OMNIHASH: matematika hlasa veseni lidi na kandelabru?
    Jaky rozdil mezi tebou a fasistou?

    Sam pritom pises, ze problematice rozumi. Tak prave proto rika tyhle veci.
    Jinak v demokraticke spolecnosti se tvrzeni vyvraci argumenty
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    JUNIPETRUS: Kolik třešní, tolik višní...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JUNIPETRUS: Jak říkám - když podobný nesmysly hlášeš ty, je to smutný, ale pochopitelný. Když tyhle věci hlásá někdo, kdo problematice rozumí, tak je to zmrd prvního řádu a měl by v rámci udržitelnýho vývoje viset. Je pro vývoj státu daleko nebezpečnější, než všichni náckové, komouši a muslimové dohromady.


    JUNIPETRUS: selský rozum a matematika
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OMNIHASH: jak se jmenuje ideologie, kterou vyznavas?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OMNIHASH: Keller rika jenom pravdu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    OTAVA: je to daleko horší. Keller přesně ví, co jak a proč říká. Tohle je případ, kterej už se měl dávno houpat na kandelábru, pátá kolona neuvěřitelnýho levelu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Keller je prodejna komunisticka kurva.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    „Víte, že za Nečase to bylo velice oblíbené rčení, že u nás v České republice v chudobě žije méně lidí než v jiných zemích Evropy. Statisticky je to pravda. Ovšem tyto řeči pouze zastírají skutečnost, že naše společnost je, s výjimkou privilegované elity, chudá jako celek. Když nemáte společnost ve tvaru jablka, ale ve tvaru hrušky, tak vám zároveň s tím, jak poklesnou střední vrstvy, procentuálně ubude podíl lidí žijících pod prahem chudoby. Čím více ochudíte střední vrstvy, čím níže klesnou, tím více vám ubude chudáků, kteří jsou statisticky vykazovaní. Nečas si to nespočítal, někdy ho ale podezírám, že si to spočítal,“ řekl Keller.


    U nás by to podle něj byla jiná kapitola. „Když střední vrstvy vymezíme podle západoevropských kritérií, tak jsou velice slabé, jejich odstup od nižších vrstev není výrazný. Prostě jsme hruška, nejsme jablko,“ upřesnil.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Profesor Keller se smál Moravcovi: Odmítl jsem jeho debatu o Havlovi, nejsem pokrytec | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...Moravcovi-Odmitl-jsem-jeho-debatu-o-Havlovi-nejsem-pokrytec-345109
    " „Naše země byla během uplynulých dvaceti pěti let zadlužena částkou ve výši téměř dva biliony korun. A to přesto, že byly osekány systémy sociálního zabezpečení a že platy našich zaměstnanců trvale zaostávají za platy zemí centra kapitalistického systému. Přitom v těch zemích už dvacet až třicet let stagnují, přesto, že došlo k výprodeji národního majetku,“ uvedl Keller.

    „Málokdy si uvědomíme, že pokud bychom nevyprodali prakticky za hubičku, chtěl jsem říct za babku…majetek za stovky miliard, tak bychom dnes byli patrně zadluženější než Řecko. Jak k tomuto ekonomickému zázraku došlo? Je to výsledek dobře promyšlených reforem. Ve skutečnosti to vůbec nejsou zpackané reformy, jsou to reformy velice dobře promyšlené a mají naprosto jasný cíl,“ je přesvědčen europoslanec.

    Cílem reforem je podle něj snížit daňovou zátěž velkým firmám a nejbohatšímu zlomku obyvatelstva a umožnit těmto bohatým, kterým se sníží daňová zátěž, zprivatizovat lukrativní části veřejného sektoru a nasměrovat peníze obyvatel do takto vzniklých privatizovaných služeb, aby se bohatým peníze investované na rozebrání veřejného sektoru co nejvíce zúročily. Nic dalšího prý nemusíme za reformami hledat.

    „Výsledkem reforem je proces, který třeba ve Francii někteří sociologové nazývají rozebírání státu. Pravice se totiž nespokojuje s osekáváním sociálního státu a se zatlačováním veřejného sektoru, ale se stejnou silou útočí proti státní moci obecně. Přitom je tady jeden velký paradox. Víme, že pravicoví politici neustále dokola opakují, že stát je tím nejhorším možným hospodářem. Zároveň lákají majetné lidi, aby si kupovali státní dluhopisy, protože u nejhoršího ze všech hospodářů mají své peníze uloženy zdaleka nejspolehlivěji. Mnohem spolehlivěji, než u vysoce efektivních soukromých hospodářů,“ kroutil hlavou Keller.

    S naší zemí provádějí podle Kellera neoliberální politici přesně to, co jejich kolegové činí s jinými zeměmi. „Na jednu stranu nadávají na stát, ale zároveň ho potřebují ovládat proto, aby mohli zajistit, že daně se budou přesunovat z firem na jednotlivce a z bohatých jednotlivců na chudé jednotlivce. A proto reformy postihují především střední vrstvy a chudší část populace,“ prohlásil.
    "
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KANG_KEK: a kolik uz si toho naprogramoval ty ?
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Doporučuji na sobě začít pracovat kuci, roboti už pošilhávaj po vašich místech

    A third of UK jobs to be replaced by robots and computers in next 20 years - Gadgets and Tech - Life and Style - The Independent
    http://www.independent.co.uk/...to-be-replaced-by-robots-and-computers-in-next-20-years-9851119.html
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Jsou špatně placení a naštvaní dělníci připraveni vrátit ránu?
    http://blisty.cz/art/75412.html
    Mzdy jako podíl z HDP od roku 1973 klesly o zhruba deset procentních bodů. A nyní zažíváme sedmý rok nepřetržitého poklesu reálných mezd. To znamená, že když řeknete mladým lidem "hněte zadkem", mají silný motiv vstoupit do šedé ekonomiky. Pakliže mzdy stagnují, ale každý zazobanec může demonstrativně vydělávat peníze ve finančním a realitním systému - je-li vám osmnáct a žijete v ulicích britského města - je logické provádět riskantní věci, napsal ekonomický editor Channel 4 News Paul Mason. - See more at: http://blisty.cz/art/75412.html#sthash.FYdlIyIY.dpuf
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Mám jiné informace. Na druhou stranu v jednotlivých státech mohou být dílčí odlišnosti. Nic to nemění na tom, že výdobytky jako třeba placená dovolená nejsou ani zdaleka obvyklé.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: 8,5-9 hodin denně, pětkrát tejdně. Pokud se nestýkáš s low-end manuálníma dělníkama, co maj dvě part-time zaměstnání. A to to ještě hodně rostlo za posledních pár let krize.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam