• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Doporučuji na sobě začít pracovat kuci, roboti už pošilhávaj po vašich místech

    A third of UK jobs to be replaced by robots and computers in next 20 years - Gadgets and Tech - Life and Style - The Independent
    http://www.independent.co.uk/...to-be-replaced-by-robots-and-computers-in-next-20-years-9851119.html
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Jsou špatně placení a naštvaní dělníci připraveni vrátit ránu?
    http://blisty.cz/art/75412.html
    Mzdy jako podíl z HDP od roku 1973 klesly o zhruba deset procentních bodů. A nyní zažíváme sedmý rok nepřetržitého poklesu reálných mezd. To znamená, že když řeknete mladým lidem "hněte zadkem", mají silný motiv vstoupit do šedé ekonomiky. Pakliže mzdy stagnují, ale každý zazobanec může demonstrativně vydělávat peníze ve finančním a realitním systému - je-li vám osmnáct a žijete v ulicích britského města - je logické provádět riskantní věci, napsal ekonomický editor Channel 4 News Paul Mason. - See more at: http://blisty.cz/art/75412.html#sthash.FYdlIyIY.dpuf
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Mám jiné informace. Na druhou stranu v jednotlivých státech mohou být dílčí odlišnosti. Nic to nemění na tom, že výdobytky jako třeba placená dovolená nejsou ani zdaleka obvyklé.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: 8,5-9 hodin denně, pětkrát tejdně. Pokud se nestýkáš s low-end manuálníma dělníkama, co maj dvě part-time zaměstnání. A to to ještě hodně rostlo za posledních pár let krize.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    OMNIHASH: Ne, je asi měsíc starý.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: Šestidenní pracovní týden s desetihodinovou pracovní dobou? Doporučuju aktualizovat databáze, tvůj poslední update musí bejt tak z roku 1952.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SHEALA: Nemusí být řeč jen o chudších oblastech. Místním socialistům by mělo stačit i přesunout se na chvíli do USA. Jejich standardní šestidenní prac. týden s asi 10 hod. denně bez zákonného nároku na dovolenou by se jim jistě líbil. Z čeho by je asi vyndalo by bylo, že i přesto si tam většina lidí váží práce a přistupuje k ní mnohem svědomitěji, než tady.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FIONOR: Milý fionore, přeju ti tvůj sluníčkovej svět, ale 100/hodinu je pořád víceméně průměr, mimo Prahu možná i víc. Hrubýho.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    FIONOR: U OSVČ je to pořád stejné.
    Co ročně přistane na účtě bez toho, co zaplatíš za socko,zdrávko,daně,náklady na podnikání.
    Možná do těch odečtených patří ještě něco, ale řekl bych, že toho už moc nebude.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Zase nějaký ad hoc blábol. Průměrnému českému nezaměstnanému na sociálce se dostává takového luxusu, o jakém si mohou nechat chudší oblasti planety zdát. Nemluvím jen o potravinové bezpečnosti, ale i o systému veřejného zdravotního pojištění, pokrytí oblastní policií a hasiči, fungující infrastruktura ve smyslu dopravní obslužnosti, pravděpodobně zažil dětství mimo válečný konflikt...
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    FIONOR: Neblbni, na první procento podle toho kalkulátoru, který jsi sem dával:
    Global Rich List
    http://www.globalrichlist.com/
    Potřebuješ víc než 40k Kč měsíční čistý příjem.
    Na první 3% podle toho kalkulátoru potřebuješ měsíční čistý příjem 26,6k Kč.

    I těch 26,6k čistého je hodně vysoko nad průměrným platem.
    Nevím, jestli bych 35k hrubého měsíčně říkal almužna.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ANDY_WARHOL: tohle by mohly řešit různé ty exoskeletony, nebo drony řízené na dálku... je mnohem jednoduší koukat co má robot dělat a ovládat ho, než učit robota vidět.

    Byla jsem na přednášce ligy vozíčkářů, kde představili robota pečujícího o seniora. Robot uměl např donést léky, nebo jídlo, ale pokud se změnilo osvětlení a na láhev mléka svítílo silné světlo, nenašel ji. Navíc toho podle mě neuměl mnoho, co zvládne lidský počovatel, polohovat, přenést seniora na vozík, odasistovat při tělesné potřebě a koupeli... ani aktivizovat jako člověk nezvládne.

    A donést léky a mlíko je z asistence asi ta nejjednoduší věc, pokud se člověk dostane na vozejk a bydlí někde kde je to bezbar, tak si to obstará sám, mobilita rukou zústává zachovaná dýl než schopnost vstát a chodit.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Koukám, že je tady další fištrón do místní kohorty mongoloidů. Jen si povídej panáčku, od toho to tu je
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALMAD: co se kuti v laboratorich, nic z toho neni scifi
    1, germaniove chipy - lepsi vlastnosti nez kremik
    2, grafitove chipy - jeste lepsi vlastnosti. hlavne v kombinaci s nanotechnologiemy
    3, laserove chipy - tohle uz docela slusne brejkuje omezeni v elektromagnetickem spektru
    4, kvantove pocitace - dnes jeste ne moc pouzitelne ale smer je jasny

    tohle vsechno nas v blizke budoucnosti ceka. reseni tedy je
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ANDY_WARHOL FIONOR: Ja teda uz rychlejsi procak par let nevidel, a i kdyz se okolo toho hackuje, tak myslim, ze urcity problemy jsou zjevny.

    Asi je prorazime, ale otazka je za jakou cenu a co bude trade-off, AFAIK to ted resis spis tak ze vsechno vyhodis do cloudu a ty mas v podstate jenom terminal, coz si nejsem jistej, jak moc to bude pro robotiku pouzitelny.

    Takze ano, za pet let si povime ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: hele povime si to za pet let na jaky sme narazili limity ju?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: promin. ale neco si o tom zjisti...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FIONOR: Fascinuje mě tahle jistota, naposled sem jí slyšel někdy před deseti rokama, když začaly bejtběžný vysoký frekvence procesorů - 3,4Ghz. Počítače dosáhlz svýho vrcholu, jenom můžeme lehce měnit architekturu a zvyšovat účinost o pár promilí.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: tak mooruv zakon kupodivu funguje dobre a kdyz vidim na jedny strane salovy pocitac, ktery dokaze uz hodne zajimave veci, na dalsi strane pokrok v roboticky rizenych autech a na treti strane docela schopne telo. tak je jen otazkou casu, nez miniaturizace umozni to vse skloubit do celku, a financni stranka se vyresi masovou vyrobou jako obvykle
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: podle me, ackoliv se ti to muze zdat jako nevyzadana rada, bys mel poslouchat co ti tvuj psychiatr rika a dodrzovat pravidelnou medikaci. tady to zase zacina smrdet nejakym relapsem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam