• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    JUNIPETRUS: ve francii se plati skolne? To je nejaka novinka, nebo Keller jen tak placa, protoze, (asi celkem spravne) predpoklada, ze ctenari halo novin, to nemaji sanci zjistit?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Tak jsem si to přečetl. Na Kellera dost slabota. Namátkou:
    - Základní předpoklad, že 90 % společnosti je závislých na sociálních dávkách je podle mě zcela mylný. Rozhodně tomu neodpovídá stávající situace (čísla).
    - Stejně tak nepovažuji za správný úsudek, že většina VŠ studentů je proti placení školného. Tento údaj je nevyzdrojovaný. Věřím, že tomu tak je možná (možná!) v Ostravě, ale mé osobní zkušenosti jsou jiné (z veřejné VŠ, samozřejmě).
    - Argumentace situací ve Francii je podle mě úplně mimo, protože tamější podmínky, systém i socialismus jsou s naší situací neporovnatelné.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Jan Keller: Dva druhy pravicových voličů - Czech Free Press
    http://www.czechfreepress.cz/politika/jan-keller-dva-druhy-pravicovych-volicu.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KANG_KEK: Bylo by krásný kdyby uspěli..a jen duch neplacení by se vznášel nad vodami....
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT: kdyby se nedokázala, nejsem si jistá jestli by se o tom někdo dozvěděl. Je ještě mnoho socíkovských dramat, která nebyla odkryta, nebo jen tak napůl, a než se stihla odkrýt, tak se zapomenou.

    Rozhodně to že se to děje v pořádku není.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ANDY_WARHOL: Když se vede spor o to který systém je horší jestli tento nebo ten minulý tak je těžké se vyhnout nářku a brečení.
    Můžeme soutěžit dál: Myslíte si že by to ta samá chudá rodina v minulém režimu o děti na rozdíl od tohoto postarat nedokázala?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Tady něco ke starší debatě o justýných - téma sebeobětování...
    21.10.2014 20:10 V cyklu Vzkazy české demokracie se Ivan Štern zamyslí nad esejem filozofa Karla Kosíka. Text s názvem Jinoch a smrt pochází z 90. let minulého století a autor ho věnoval úvahám nad otázkou oběti. Jaký je pravý význam slova oběť?

    V cyklu Vzkazy české demokracie se Ivan Štern zamyslí nad esejem filozofa Karla Kosíka. Text s názvem Jinoch a smrt pochází z 90. let minulého století a autor ho věnoval úvahám nad otázkou oběti. Jaký je pravý význam slova oběť?
    http://media.rozhlas.cz/_download/3233789.mp3

    Zamyšlení nad esejem filozofa Karla Kosíka. Text s názvem Jinoch a smrt pochází z 90. let minulého století. Autor ho věnoval úvahám nad otázkou oběti. Jaký je pravý význam slova oběť? Kolik má kategorií? Připravil Ivan Štern.
    http://media.rozhlas.cz/_download/3243552.mp3

    Abrahamovská oběť a dnešek. Autor Ivan Štern a filosof Karel Kosík přemýšlejí nad smyslem abrahamovské oběti a nad jejím významem pro naši současnost.
    http://media.rozhlas.cz/_download/3248725.mp3
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NEKROMANT: zase takovy breceni, ale mam nastesti priklad ze zivota, chuda rodina se stara o dite lepe nez bohata, dohromady maji pomerne nizky prijem, presto dite nestrada ani v zadne oblasti. proste dokazou usetrit a dokazou se postarat tak aby na to dulezite pro dite zbylo...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    OTAVA: „Dnes už si to málokdo uvědomuje, ale když za socialismu rodina takzvaně neměla peníze, neměla je na jídlo,“
    Děti prý nemají na obědy. Skutečnost je ještě mnohem horší... | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...y/Deti-pry-nemaji-na-obedy-Skutecnost-je-jeste-mnohem-horsi-269108
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Chtě jsem ten obrázek ukázat mámě která učí v ZUŠ. A dostal jsem vynadáno, že jsem nebyl na úřadu (já jsem tam ale byl - jsou tam pondělky a středy na oddělení dávek v hmotné nouzi a v pondělí tam právě nejsou protože se právě slaví ten boj za tu svobodu..) a že nerším existencionální starosti. Prý to jsou zase nějaké blbosti. Tak jsme se pohádaly, protože já toto považuji za existencionální starost :) Jinak byl jsem tento týden třebas i na pohovoru security a nechtěli mě kvůli mému vystupování a malým zkušenostem. Ale dada revoluce mi nejde stejně jako shánění práce. Možná by mě mohli rozemlít a mými kostmi nakrmit kuřata která prodávají v KFC :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ZARREMGREGARROK: pravidlo DADA manifestu číslo jedna je řád a pořádek.. takže bych jim mohl napsat ať to jejich ústřední výbor kolektivně uvede do souladu se surreální realitou :)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    NEKROMANT: Díky, pobavilo.
    Na jejich stránkách prý: Nestavíme se do pozice revoluční avantgardy.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    NEKROMANT: Ano krásné, o tom není pochyb, v první řadě doporučuji video.

    "Stop exekucím a šéfům!"

    Doufám, že sem někdo pošle fotoreport, rád bych se pokochal krásým to lidem.

    Pozvánka na demonstraci 17.11.
    https://vimeo.com/111364195
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Fionro, Andy - a co jste vy? Do jake skatulky se zarazujete?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FIONOR: a co to znamena levicovy anarchismus?

    Tak zkousel jsem hledat pojem "levicovy anarchismus", a nasel jsem jen toto:
    Levicový tržní anarchismus

    Druhá definice se odvolává na Velkou francouzskou revoluci[zdroj?], kdy pojem levice představoval odpůrce starého režimu (Ancien Régime) (což byl například i Frédéric Bastiat, představitel klasického liberalismu). V tomto případě se ideologie zakládá na minarchismu[zdroj?], gradualismu a reformismu[zdroj?], tedy orientaci, která bývá často brána jako pravicová.

    Výrazný vliv na pozdější zastánce těchto směrů měl Murray Rothbard. Mezi jejich hlavní představitele patří Samuel Edward Konkin III. (autor agoristického Nového libertariánského manifestu [7], zakladatel Hnutí libertariánské levice[8]) a Roderick Long. Ti se sblížili s představiteli Nové levice nad otázkami, jako pacifismus nebo práva menšin.


    a pojem anarchismus:
    Navzdory velké různorodosti uvnitř anarchistického hnutí sdílejí všichni anarchisté přesvědčení, že „společnost by měla být organizována bez donucovací autority státu“.1 „Anarchismus očekává společnost, v níž bude dosaženo maximální osobní svobody, v níž budou spravedlivě rozdělovány hmotné statky a společné úkoly řešeny na základě dobrovolného souhlasu. “2Významný italský anarchista Errico Malatesta označil anarchizmus za „úplné osvobození lidstva… z trojího zotročení: ekonomického, politického a morálního“.

    Anarchisté jsou tedy proti jakémukoliv ovládání člověka, ať již mocenskému, ekonomickému nebo třeba v důsledku výchovy k poslušnosti a respektování autorit či výchovy k institucionalizovanému náboženství (naopak jim nevadí např. taoizmus či buddhizmus). Jakákoliv donucovací autorita je podle anarchistů špatná, neboť znásilňuje člověka, který je v podstatě dobrý. Anarchisté odmítají státu přisoudit nezastupitelnou roli v uspořádání společnosti,4 a mnozí jsou přesvědčeni, že tuto roli navíc vykonává neefektivně (především anarchokapitalisté)


    Viz http://www.distance.cz/anarchizmus-zakladni-teze
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: co dodat :)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ANDY_WARHOL: ja jsem tedy taky komunista?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Keller nejenže byl kariérní komunista, ale je minimálně rétoricky komunista dodnes. To, co hlásá dnes není nic jiného, než výzvy k rozpoutání třídního boje. Ale je fakt, že to provozuje trochu víc skrytě, než komunisté.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JUNIPETRUS: jiste ono byt vic jak 15 let v ksc je docela v pohode, mladicka nerozvaznost by se dalo rict :)
    ty z toho svyho bludu treba taky jednou vyrostes a pak se k tomu nebudes znat a budes rikat, ale ja uz 25 let sem v pohode :))))))))))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam