• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZARREMGREGARROK: sorry, ale to je hovadina, svedcici o tom, ze si podlehl propagande. zkus studenou sprchu
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Snaha obchodovat s dnešním Ruskem je podobná snaze obchodovat s Německem 1936-1939.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GORG: tezko soudit co je dobro a co zlo. vem si treba, ze by nekdo v rusku pred vrsr zabil milion komunistu, ty reinkarnovany v te dobe by si pak v novinach psal fejetony o zlu. uz nikdo by se nedozvedel, ze ten milion umucenych zachranil 60 milionu umucenych, popravenych a na nucenych pracech k smrti upracovanych.
    GORG
    GORG --- ---
    Ekonomický problém tam dle toho dokumentu nastál tím, že Indonésie tehdy příchodem MMF (Suharto po nástupu zjednal půjčky od MMF) ztratila vládu nad svými nerostnými surovinami. Jejich měna následně několikanásobně oslabila, a přestože Indonézie už do dneška veškerý dluh splatila, mezitím narostly úroky, a bez vlády nad svým přírodním bohatstvím, se obtížně splácí, takže nekonečná spirála dluhu...
    Dokument se též zabývá rozhovorem s lidmi z MMF, jestli a proč jim zbytek dluhu neodpustit. Prý by to samo o sobě nepomohlo tamější chudobě, říkají z MMF.

    No a teď vidíme podobný scénáře s Řeckem a spol. Ale taky Irákem.
    A tohle běžný občas v těch zemích neovlivnil. V případě vojenských převratů ani volbami, pokud je u moci někdo vládnoucí proti zájmům své země. Např. předchozí ČR prezidenti myslím naopak na ochranu ČR mysleli, ať už si kdo myslí o euromach rychlosti, co chce. V petici proti Zemanovi bylo, že Zemanova polittika je "proti zájmům ČR". Ale mi přijde, že naopak snaha obchodovat s Ruskem, a nebýt úplně eurofilní, i když je Zeman spíš zastáncem Eura, je v zájmu ekonomiky ČR, a tedy i svobody vezdejší. Protože peníze = svoboda.
    GORG
    GORG --- ---
    Docela ad globalizace pomohlo otevřít oči dokument
    The New Rulers Of The World
    http://johnpilger.com/videos/the-new-rulers-of-the-world

    <pink_glasses_off>
    Například podporou diktátora Suharta pučem k moci vytvořili dnešní situaci Indonésie, kde lidé jsou rádi, když mají jakoukoliv (levnou) práci. Tohle se rádo zapomíná. I to že Suharto zabil 1 milion indonézanů v koncentračních táborech (vyhlazovacích). Proč ho Západ podporoval? Suharto vyhlazoval komunisty, takže Západ dokonce spolupracoval a udával Indonézany (poskytoval seznamy lidí - komunistů).
    </pink_glasses_off>
    GORG
    GORG --- ---
    NEKROMANT: No když jsem zjistil, že bylo zakázáno proti globalizaci demonstrovat, si o ni myslím své. Následují pendreky, pepřový náboje... v lepším případě

    Tady nejde o to, že se svět propojuje, a já můžu používat počítač US firmy vyrobený v Číně, jak šíří propaganda kavárenských intelektuálů.
    Podobně jako EU na myšlence sjednocení není nic špatného, ale ve formě.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Pointu v tom každý může jistě hledat jakou chce. Ale mě na tom zaujalo že, sice kapitál je pohiblivější než lidé, ale už také "hlad vyhání vlky"

    --------
    Globalizace je nám servírována jako všelék, jako jediná, možná dokonce jako nejlepší myslitelná perspektiva. Někteří dokonce zaměňují globalizaci s tím, čemu se kdysi říkalo mezinárodní dělba práce. Že stačí globalizaci jenom dodat určitá sociální hlediska a že už by to byl skoro program podobný přechodu k socialismu nebo k nějaké jiné, prý spravedlivější formě společnosti, že globalizace bude schopna racionálními způsoby vyřešit například i demografickou problematiku, že jednou ze stránek globalizačního procesu by bylo i ekologické hospodaření s planetou, že vytvoří opravdu globální trh, takže všichni budeme zahrnuti dostatkem zboží, že to bude oživení ekonomiky s volností pohybu obyvatel kdekoliv, kamkoliv, kdykoliv.

    Nic z toho není pravda. Mezinárodní dělba práce znamená rovnoměrné rozmístění pracovních příležitostí ve všech oblastech, aby právě nebyly nutné migrace obyvatelstva - to mimo jiné znamená i víceméně přirozené podstatné snížení rizik etnických i sociálních napětí. Mezinárodní dělba práce skutečně pomáhá řešit celou řadu otázek, ale globalizace je něco jiného.

    Egon Bondy - Rozhovory
    http://egonbondy.info/31-rozhovory/38-pavelka-zdenko-bondy-o-globalizaci/Rozhovory
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: nevim jeslti to jde zobrazit, je to clanek o piratech a je tam zminka o tom, ze prosazuji nzp. nedal sem to sem kvuli tomu ze s tim sympatizuju, ale protoze je to k tematu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    FIONOR: pointa je v tom, ze vsechno, uplne sechno je spatne, & ze vsechno, uplne vsechno vyresi NZP :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    _BENNY: pak by tady stejne makali a doma by brali nzp :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FIONOR: pritom by stacilo ojebat duchodce, dat kazdemu 1000 euro NZP a bylo by po problemu!
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Slováci v exekuci odcházejí za prací do České republiky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kariera/353786-slovaci-v-exekuci-odchazeji-za-praci-do-ceske-republiky.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PHAILO: Ale tak blbý to není, tady když se přišlo na to, že se dá někoho zaměstnat ofiko na zkrácenej úvazek, ve skutečnosti je v práci normál vosum protože se bojí že vemou jinýho, docela si libujou (teda zaměstnavatelé).
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Takže:

    Co je na prodejných hajzlech, jako Klaus a Zeman milého? Nic, to co předvádí není pohled rozumného euroskeptika, to je jen demence.

    Maďarsko zkouší, kam může zajít s osekáváním lidských práv. Nic překvapivého, že se do něj sousedi a dokonce i místní lidi opřou.

    S tím co Zeman předvedl za buranství nemá politická korektnost nic společného. To prostě není člověk na morální úrovni, který by měl být hlavou státu. Jen mu na jeho předvolební vykalkulované lži hodně lidí skočilo.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    GORG: překonal si rychlost 1 Mach
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    FIONOR: Ale, ty nejsi daleko od pravdy, si vzpomínám, že kolega Gorg před léty chodil na srazy Aštara a jeho přátel, očekávali přílet flotily. Zde jenom krapet pro osvěžení paměti.

    redakčně kráceno

    GORG --- --- 0:07:57 21.2.2009

    Jinak po práci jsem se o tom odposlouchávání vypnutým mobilem bavil dnes pak s kolegou z práce u piva a on mi říkal, že to tak podle něj tak určitě je.. že má prý kamaráda, proti kterému bylo použito u soudu právě nahrávka z vypnutého mobilu (ten kamarád prý tvrdil, že měl mobil vypnutý)..byl to jinak prý trošku podivín.. a šlo o nějaké krádeže. U soudu pak pouštěli tu nahrávku. (Taky to bylo prý pikantní, protože tam zrovna mluvil o nějaké nevěře své na té nahrávce a u soudu byla jeho manželka, tak to slyšela. a pak se s nim rozešla.. život asi opravdu umí malovat,)))
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    GORG: Děkujeme
    GORG
    GORG --- ---
    ANDY_WARHOL: Jo EU je socialistická tím způsobem, jako bylo totalitní ČSSR. I bývalý sovětský disidenti před EU varují.
    Když si člověk rozebere ten název, tak je stejně jako Soviet Union je to přesněji Evropský svaz, ale to slovo "svaz" se teď už asi nenosí.

    Na půdě Evropského parlamentu například zakázali slovo "slečna". To je opravdu přesně ten typ centralistické totality.
    A náklady na boj proti CO2 byly vyčísleny na bambilion biliard EUR - víc peněz než existuje, a přesto se seriozně bojuje proti emisím oxidu uhličitého, který je přitom základní složka vzduchu. Na emisních povolenkách propíraj peníze, a celé je to postavené na podpoře velkých korporací a likvidaci malých firem, které si nebudou moct dovolit dražší benzín či platit emisní poplatky.
    Už pár let se připravuje daň za uhlík. Úlet je, že EU má v plánu zdanit i jaderné elektrárny, které žádný uhlík neprodukují, že. Přesto to má podléhat uhlíkové dani. Francie se bouří, ale těžko říct, jestli je ji to něco platné. To je přesně ta totalitní centralistická mentalita - zákazy, absence demokracie (když je referendum a dopadne špatně, obyvatelé si ho musí zopakovat :D) atd.
    Už samotná posedlost eurosymboly, vlajkou a eurohymnou... je to prostě svazáctví.

    Mně je třeba relativně milej Zeman nebo Klaus, že jako jedni z mála jsou proti té hypnotoad imunní a měli výhrady. Média pro nim pořádají štvavou kampaň, ale přitom jsou stejně populární mezi veřejností, ikdyž se to z médií nezdá.

    Teď to vypadá, že Maďarsko začíná dělat problémy a vzdorovat EU, a bum je tu štvavá kampň proti Orbánovi, že je to nacista a proruský extrémista. Prostě výplach dnes a denně a všichni se tváří, že je to normální, a že skutečnej problém jsou nějaký sprostý slova nebo že dokonce pussy nelze přeložit jako kunda. Ani nejsou schopni to pokrytecky vyslovit v médiích kvůli politické korektnosti. A tvrdit, že se to dá přeložit i jako kočička nebo že to i přeložil špatně? :) Občas si trochu přijdu jak v nějaký totalitě, akorát v téhle to vypadá, že většina má pocit, že žije ve svobodě. Takhle asi začínal komunismus(socialismus) imho. To nejdřív asi nebyly nějaký jasný rysy tvrdého totalitního režimu.. až pak. A tak imho může dopadnout i náš kvazi-kapitalistický režim vedený EU.

    Uf.. toliko k EU asi zatím .)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: A právě proto se tady zavádějí socialistické výdobytky jako kurzarbeit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tady zadnej kapitalismus neni. eu zacina bejt rvhp...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam