• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Slováci v exekuci odcházejí za prací do České republiky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kariera/353786-slovaci-v-exekuci-odchazeji-za-praci-do-ceske-republiky.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PHAILO: Ale tak blbý to není, tady když se přišlo na to, že se dá někoho zaměstnat ofiko na zkrácenej úvazek, ve skutečnosti je v práci normál vosum protože se bojí že vemou jinýho, docela si libujou (teda zaměstnavatelé).
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Takže:

    Co je na prodejných hajzlech, jako Klaus a Zeman milého? Nic, to co předvádí není pohled rozumného euroskeptika, to je jen demence.

    Maďarsko zkouší, kam může zajít s osekáváním lidských práv. Nic překvapivého, že se do něj sousedi a dokonce i místní lidi opřou.

    S tím co Zeman předvedl za buranství nemá politická korektnost nic společného. To prostě není člověk na morální úrovni, který by měl být hlavou státu. Jen mu na jeho předvolební vykalkulované lži hodně lidí skočilo.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    GORG: překonal si rychlost 1 Mach
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    FIONOR: Ale, ty nejsi daleko od pravdy, si vzpomínám, že kolega Gorg před léty chodil na srazy Aštara a jeho přátel, očekávali přílet flotily. Zde jenom krapet pro osvěžení paměti.

    redakčně kráceno

    GORG --- --- 0:07:57 21.2.2009

    Jinak po práci jsem se o tom odposlouchávání vypnutým mobilem bavil dnes pak s kolegou z práce u piva a on mi říkal, že to tak podle něj tak určitě je.. že má prý kamaráda, proti kterému bylo použito u soudu právě nahrávka z vypnutého mobilu (ten kamarád prý tvrdil, že měl mobil vypnutý)..byl to jinak prý trošku podivín.. a šlo o nějaké krádeže. U soudu pak pouštěli tu nahrávku. (Taky to bylo prý pikantní, protože tam zrovna mluvil o nějaké nevěře své na té nahrávce a u soudu byla jeho manželka, tak to slyšela. a pak se s nim rozešla.. život asi opravdu umí malovat,)))
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    GORG: Děkujeme
    GORG
    GORG --- ---
    ANDY_WARHOL: Jo EU je socialistická tím způsobem, jako bylo totalitní ČSSR. I bývalý sovětský disidenti před EU varují.
    Když si člověk rozebere ten název, tak je stejně jako Soviet Union je to přesněji Evropský svaz, ale to slovo "svaz" se teď už asi nenosí.

    Na půdě Evropského parlamentu například zakázali slovo "slečna". To je opravdu přesně ten typ centralistické totality.
    A náklady na boj proti CO2 byly vyčísleny na bambilion biliard EUR - víc peněz než existuje, a přesto se seriozně bojuje proti emisím oxidu uhličitého, který je přitom základní složka vzduchu. Na emisních povolenkách propíraj peníze, a celé je to postavené na podpoře velkých korporací a likvidaci malých firem, které si nebudou moct dovolit dražší benzín či platit emisní poplatky.
    Už pár let se připravuje daň za uhlík. Úlet je, že EU má v plánu zdanit i jaderné elektrárny, které žádný uhlík neprodukují, že. Přesto to má podléhat uhlíkové dani. Francie se bouří, ale těžko říct, jestli je ji to něco platné. To je přesně ta totalitní centralistická mentalita - zákazy, absence demokracie (když je referendum a dopadne špatně, obyvatelé si ho musí zopakovat :D) atd.
    Už samotná posedlost eurosymboly, vlajkou a eurohymnou... je to prostě svazáctví.

    Mně je třeba relativně milej Zeman nebo Klaus, že jako jedni z mála jsou proti té hypnotoad imunní a měli výhrady. Média pro nim pořádají štvavou kampaň, ale přitom jsou stejně populární mezi veřejností, ikdyž se to z médií nezdá.

    Teď to vypadá, že Maďarsko začíná dělat problémy a vzdorovat EU, a bum je tu štvavá kampň proti Orbánovi, že je to nacista a proruský extrémista. Prostě výplach dnes a denně a všichni se tváří, že je to normální, a že skutečnej problém jsou nějaký sprostý slova nebo že dokonce pussy nelze přeložit jako kunda. Ani nejsou schopni to pokrytecky vyslovit v médiích kvůli politické korektnosti. A tvrdit, že se to dá přeložit i jako kočička nebo že to i přeložil špatně? :) Občas si trochu přijdu jak v nějaký totalitě, akorát v téhle to vypadá, že většina má pocit, že žije ve svobodě. Takhle asi začínal komunismus(socialismus) imho. To nejdřív asi nebyly nějaký jasný rysy tvrdého totalitního režimu.. až pak. A tak imho může dopadnout i náš kvazi-kapitalistický režim vedený EU.

    Uf.. toliko k EU asi zatím .)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: A právě proto se tady zavádějí socialistické výdobytky jako kurzarbeit.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tady zadnej kapitalismus neni. eu zacina bejt rvhp...
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    JUNIPETRUS: Zopakuj si rozdíly mezi kapitalismem a socialismem.
    Dotování dělá socialismus, ne kapitalismus.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO: souhlasim, az na to, ze to je kapitalisticky vydobytek.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Jsem proti kurzarbeitu. Podle mě je to další nesmyslný socialistický vydobytek, který jen dál pokřiví trh. Stejně jako (v podstatě všechny) dotace.
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: Že tu vládne mafie. Podobně jako v mnoha jiných zemích. Tady asi víc.
    No nebezpečná je každá velká změna, ale nemyslím, že by ZP mělo už v počátku záměr zavádět nějakou totalitu nebo se na tom napakovat. Snad leda příliš snílkovské nebo naivní.
    GORG
    GORG --- ---
    Kurztaibait(zde vychvalovaný) evidentně je jen další dávkou pro korprorace, nikoliv pro zaměstnance (viz ta zpověď zaměstnanců Amazonu). Tahle mafie není blbá. Potřebuje tlustý stát, aby z něj mohla sát peníze.

    A když politici začnou dělat problémy, obviní je z korupce. Je to asi opravdu až tak jednoduché.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GORG: Asi úplně nechápu co jsi tím chtěl říct. V každém případě naše realita je diametrálně odlišná. U nás to mnohem spíš směřuje k progresivní dani, než k daňovým úlevám. A to je pochopitelně špatně, protože i ta naše slavná "rovná" daň je ve skutečnosti progresivní a nespravedlivá. ZP je sice hezká teorie, ale v našich podmínkách je prostě utopií. V praxi by byla velmi nebezpečná.
    GORG
    GORG --- ---
    Studie Kongresu: Daňové úlevy pro bohaté růst nepodporují - Patria.cz
    http://www.patria.cz/...ajstvi/2152098/studie-kongresu-danove-ulevy-pro-bohate-rust-nepodporuji.html

    Snižování daní bohatší části obyvatelstva nepřispívá k rychlejšímu hospodářskému růstu a může vést k rozvírání nůžek mezi nejbohatšími a zbytkem populace, tvrdí nová studie nezávislého výzkumného střediska při americkém Kongresu. Její autoři nalezli „velmi málo důkazů toho, že mírnější zdanění nejvyšších příjmů v posledních 65 letech urychlovalo růst úspor, investic či produktivity.“

    // Jakože ta argumentace, jak chudí chtějí okrádat bohaté, kterým nikdo nepomohl a hlásí klacky pod nohy a zároveň ignorovat či souhlasit s daňovými úlevami pro bohaté, daňovými prázdninami pro korporace.. pokrytectví pražské kavárny? :-) Speak about morality...
    GORG
    GORG --- ---
    Neni opravdu zadny duvod, aby bohati meli ulevy na dani apod.
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: Spolubydlici by tyhle lidi vesel.
    Ja treba nevim, jestli je ZP dobry napad, ale neco by to chtelo. Ale to i ZP asi nemuze byt zavedeno samo o sobe bez uvazeni dusledku a souvislosti.
    Je to vsechno ale konstruktivni pristup nez nasili. To ale opravdu hrozi. Byvaly slovensky politik Vasky to ma dost ve sve retorice, i kdyz spis jako provokaci. Take mluvi o genocide. Ze je politika nechat lidi vyhladovet.
    Nebezpecne jsou taky kamery. Natacet si uredniky nebo jednani zastupitelu. Je snaha tomu zabranit. Evidentne neni vsechno cajk.

    Buffet tim v mych ocich dost stoupl. Socialne mimo?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Buffetovi už z toho staří evidentně trochu hrabe. Ale on byl vždy trochu sociálně mimo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NEKROMANT: mozna jses jenom lempl a budizknicemu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam