GORG: To su pekne dojmy a teraz nam skus ukazat, ze to tak je. Poznam kopec aktivnych ludi z klasickych skol, co si svoj potencial uspesne rozvijaju. Skoly su rozne, tak ako su aj deti.
A dnes - ako som uz pisal, je kvantum moznosti, takze ak ma rodic pocit, ze jeho dieta nie je na standardnej skole stastne. Tak moze skusit alternativu.
Z historickeho hladiska boli predosle vzdelavacie systemy ovela menej materialne vybavene a ovela striktnejsie. A vyprodukovali ludi, ktori vytvorili svet aky pozname. Tj. pocitace, telefony a vsetky tieto technologie vymysleli a vytvorili ludia, ktori mali k dispozicii papier, ceruzku, pravitko a tabulky a vzdelavanie kde ich niekto dost casto nakopal do zadnice.
Dnes maju ziaci k dispozicii kvantum modernych technologii a uplne ine podmienky - mame radovo viacej kvalitnych odbornikov?
Ty nejako predpokladas, ze kazdy ma nejaky uzasny vnutorny potencial - len neviem na zaklade coho. Ano zla skola moze nejaky potencial zmarit - len ten tam najprv musi byt. Osobne si myslim, ze zaklady takeho niecoho vznikaju davno predtym, nez dieta prekroci prah skoly.
Ale ok - zla skola, dokaze zabit potencial, ktory by sa mohol rozvijat - napr. aj v ZP. Ak to je cela suvislost, tak ok.