SEAMON: Urcite.. i kdyz to mi pripomina dojem jakoby prababicky, jak stroje nenahradi praci na poli a jsou ztratou casu.
Mezitim je asi mzik okamziku, kdy stroj nerozeznas od manzelky a zaverecny znelky Krajnich mezi....
Neboli neco o tom, co neni ale bude, a pravdepodobne spis velmi brzo nez pozde nebo nikdy.
Tady byla rec o tom, ze mlady a neklidny delnik kapitalismu ma pocitat se zmenou poptavky, a pritom je mi tu do krve vysvetlivano, ze jsem upkne naivni blazen ocekavat, ze stroje budou mit jakoukoliv vetsi roli v profesich tehle generace.
Jako clovek zivici se IT se tomu tak trochu smeju. Ne ani tak znalostmi o trendech ale tady staci i trochu vic slunecmiho zareni, aby prestala fungovat elektrika kompletne.. a stejne tak se furt neco deje ve vyzkumu. Hmotu menici se z boty na telefon jsem tu uz linkoval (katomy).Pravdepodobne nas ceka par dalsich technologickych revoluci a, co pises, je obdoba skepse unzenyru, co staveli salove pocitace... a jak se ti Logicky salovy pocitac nevejde do kapsy a nikdy to tak nebude. Ted od toho nemuzes odtrhnout deti.
Jinak myslim rikal, ze niva vlna profesi bude o lidech pravujicich s lidma a ne lidech pracujicich na svych techno portalech zobrazujicich jin lidi. To je ted :-)
Ale dik tedy za dojmy.. zajimalo me, co o tom teda soudi jini...
Ono se jiste neda byt zarucene prorokem a hezky uvahy o budoucnosti zastrivat muzou soucasnost a akutnejsi veci... na druhou stranu .. je tu tez nemala debata o technoligicky singilarite jdouci daleko vic dal nez jestli nas nahradi stroje v praci. 2050 se mame nahrat do pocutace vsichni. Onehda ctouc to rikam servirce a jestlibby to chtela, a shidli jsme se, ze nikoliv. Pritom je tu banda i v mem okoli transhumanistu, co se na to vsechno kolem clovek-stroj tesi (implantaty,...)