• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MANFRED: Viděl jsem film že za "minulého režimu" nějaký architekt plánoval město kde bude zboží (včetně jídla atd..) doručovat potrubní pošta.. Dost by se tím ušetřilo na energiích a bylo by to asi rychlé.. :)) Ten koncept byl šílený ale zajímavý.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ZARREMGREGARROK: Je to i v jiných médiích.. Pokud nevěříš článku csaf .. :) Ale dříve nějací zatčení squateři byly určitě.. (a dříve myslím v minulém desetiletí né století :D)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ZARREMGREGARROK: Tak sorry.. moje chyba.. dostal "jen" přes hubu od těžkooděnce..: http://www.csaf.cz/index.php?clanok=1740
    Ale tak třeba hnutí occupy bylo také ve všech zemích násilně vyklizeno policií.. Pak je na místě se ptát, komu patří veřejný prostor.. :)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    NEKROMANT: Zdroj?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: To mě mrzí že cítíš z mého příspěvku že něco někomu chci diktovat.
    Ale nemyslím si věcí že je to věcí každého.. Všechno co děláme má nějaký přesah a dopad i na ostatní (né jen lidi).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: Arnošt Novák - myslím že anarchista je tuším čerstvě zavřený v souvislost s protestem a vyjadřováním názoru ..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: myslim, ze je na rozhodnuti kazdeho, jak bude travit svuj volny cas. dospely clovek je za sebe zodpovedny. takze at klidne kouri, chlasta a nebo hraje konzolovy hry.

    citim z tveho prispevku, ze chces pekne po bolsevicku diktovat jak by to melo byt, protoze podle tebe je to lepsi...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ALMAD: Kdžy tohle budete dělat každý den, delší dobu tak váš vaše tělo donutí začít dělat i něco jiného. Protože se to podepíše i na zdraví..
    Pro zdraví a dobrou náladu je hrozně potřeba: čerstvý vzduch, sluníčko atd.. :) O kaprálních tunelech, a problémy se zády a celou pohybovou soustavou (možná konzle Wi nebo DDR je na tom lépe..) se rozepisovat nebudu :)
    Hezká vize takového světa je v sci-fi filmu walli-e (neřeší tam ty nemoci, ale ukázka té kultury atd..).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: no lagry zustaly, ale uz te nikdo nezavre za to, ze nechces makat (dneska mas totiz pravo nemakat a stat se bezdomovcem), nikdo te nezavre za poslech zapadni muziky, ba dokonce te nikdo nezavre, ze jsi anarchista, protoze ti se od socialisticke spolecnosti take odlisovali a komunisti nemeli radi odlisovani.

    co se tyce minulych rezimu, vse bylo spatne, jen ovcim to vyhovovalo, protoze nemuseli mit za sebe odpovednost...

    takze ano, jedine co te omlouva, ze ti jeste nebylo tricet let... podle pravidla "kdo je komunistou ve dvaceti, je idealista. kdo je komunistou ve triceti, je idiot."
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: Vadí mi současné poměry, rozdělení a rozdělování bohatství a moci. Pokud mě proto chcete nazývat komunistou, nebo že mám rád komunisty, tak mi to nevadí.
    Jsem proti cenzuře a pro velkou míru vertikální moci.. Prostě demokracii (tím nemylsím že chodit k volbám jendou za 4 roky.. ale participativní rozočty, skutečný vliv každého na rozhodování a diskusi o tom co je nejlepší atd..). Začínat by se mohlo třeba tímhle typem škol: http://youtu.be/MSsVrO4oyxg

    Anarchisté jsou mi sympatičtí, stejně jako P2P sítě a samospráva.. Družstva (člen= hlas) která bývala socdem programem mi také připadají lepší než akciovky (množství akcií= vliv).
    Minulý režim (vláda SSSR) byla v mnoha ohledech horší než ta současné, ale v jiných ohledech zas lepší. Putin mi sympatický není.. :)

    Šikana je i za současného režimu.
    Lágry zůstali ale říká se jim jinak..
    Pokud nevíte o čem mluvím, tak si můžete přečíst například knížku Naomi Klain - no logo. Naomi používala termíny jako "sklady lidí" nebo "sklad na lidi" nebo se podívat na nějaká videjka: http://youtu.be/v5UbCGWpv0A mrknout na web amnesty: http://www.amnesty.cz/tema/2 Či se prostě zajímat o to, v jakých podmínkách vznikají produkty které denně užíváte..
    Já osobně mám nějakou osobní zkušenost z fabrik která byla otřesná ale věřím že jinde to je i horší..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SYLVAEN: no ja nevim, ja bych tedy cekal vice robotu....
    GORG
    GORG --- ---
    The bill easily passed committee and was unanimously passed by the house. Representatives received it favorably, with one gushing that "The case is perfectly simple. If we pass this bill which establishes a new and correct value of pi, the author offers our state without cost the use of his discovery and its free publication in our school textbooks, while everyone else must pay him a royalty."

    celý to má dost ještě komickou dimenzi, že ten matematik si měl jeho objev nárokovat na autorská práva, kdy stát Indiana měl mít díky zákonu vyjímku možnost užít tuto znalost v učebnicích zcela zdarma. :-) Ti ho schválili jednohlasně, jak se dočteme.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    ZARREMGREGARROK: Inu, co taky očekávat v auditku na takové téma. :)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    SYLVAEN: To se v tomhle auditku bohužel stává často. Od začátku do konce se to opakuje co měsíc/dva.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    Tak tomuhle (GORG) stačilo hodně málo.. Inu, kde nejsou argumenty, nastupuje agrese a sprosťáctví (GORG), a když se oponent nezalekne toho jak je ten dotyčný strašlivě ramenatý a drsný, nezbývá než kapitulovat. :D
    GORG
    GORG --- ---
    tohle je typická ukázka trolingu (třeba poukáže, že troll se píše s dvěma "l"), a přitom celá debata samozřejmě s tématem už nesouvisí ani vzdáleně.
    budou se do krve bít nepřiznat svůj fail, čí záměrně provokovat (vědomý trollíng), a přitom že poslanci schválí dementní zákon není rozhodně nic na lehkou váhu. v ČR se něco takovýho stalo asi před dvěma lety, kdy poslanci schválili jakýsi přílepek zakazující porno na internetu. (vypadala to, že omylem.. přehlídli údajně jakýsi přílepek)....

    nicméně MALFRED tu přišel s tím, že poslanci jsou kokoti a já mu teda spíš kontroval, že to tak zlý není. tohle je teď už úplně OT . Já se ani nestavěl do pozice, že jsou vůdci až takový blbci :) to spíš tu..
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    VYHULENY_UFO: A jejich společnost by na svatou trojici by mohl doplnit Ing. Navratil se svou dvouvelicinovou teorii... :D
    GORG
    GORG --- ---
    SYLVAEN: hrle a googluje za tebe kdo? maminka?
    ignore na tebe
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SYLVAEN: a ty vole, zrovna sem ti to psal, ze tihle dva by si sedli dobre :P
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    VYHULENY_UFO: Mel by se skamaradit s JTD.. Vyborne by si rozumeli ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam