MANFRED: 90 Kč/hod..? Tak to v každém případě popírá
XCHAOSovu verzi o práci bez tržní hodnoty... Takoví sekuriťáci mají většinou jen 55 Kč/hod...
Ovšem tím jsme opět u toho, že práce je, ale zdejším lidem se do ní nechce a tak importují cizince z laciných krajů. (Kteří však, pokud zde zůstanou, tak budou mít nejspíš děti, co to už taky nebudou chtít dělat...)
"už dneska se ty geny docela prosazujou, bestie."
Protože systém je nastaven tak, že je v tom podporuje (narozdíl od střední třídy).
BLOODRAT: Tak Junipetros je celkově....takový zvláštní chlapec... :-D
Nicméně on samotný dotaz
"Kde se na to vezme ?" má jeden celkem zásadní háček:
"Kde se na CO vezme ?"
Totiž já jsem tu poměrně krátce, nejdřív jsem chvíli pozoroval a když jsem viděl, co se tu píše za voloviny z obou stran, tak jsem do toho vstoupil s vlastní zkušeností a racionálnějším přístupem založeným na reálné praxi s nemakačenky a chudými...
Základní problém je v tom, že:
1) Je zjevné, že každý (na obou stranách barikády) má skálopevnou představu, kolik má ZP být a tuto částku buď podporuje, nebo odmítá. Takže já jsem například uvedl částku 4.000,- Kč pro dospělého, ale DANYSEK se mi snažil vnutit částku 11.000,- Kč, proti které zapáleně bojoval...
(Což dost mění výši očekávaných nákladů i nutných zdrojů financování.)
2) Minimálně část diskutérů si neuvědomuje/odmítá připustit, že ZP většina občanů pobírá již dnes, ale pod různými jmény, v různé výši a zaměstnaní mají menší ZP než nemakačenka.
3) Debata se ani příliš nevede o "detailech" - tj. jak například omezit možnou snahu cizinců získat občanství kvůli ZP, případně dalších mechanismech, které mohou tu "nepodmíněnost" nějak rozumně podmínit... ;)
(A tím i třeba dost dramaticky změnit výši nákladů - koneckonců, bylo tu zmíněno
Slovensko. V ČR se první pokus nepovedl, protože byl nedomyšlený a přepálený, nicméně už je v běhu spuštění pokusu č. 2)