DANYSEK: Tyjo s tím, co píšeš, si jdu asi zrušit internetové bankovnictví...to přece nemůže fungovat :)
Proti byrokracii jako takové jsem tu nutně snad nikdy nevystupoval. Nějaká míra je v organizované společnosti asi nutná. Jen je asi rozdíl mezi "byrokracií" policie vyšetřující zločin (není rutitnní vyšetřovat každého) a byrokracií toho, když se někdo bude chodit ptát všech tvých známých a rodiny atd. jestli tě zná, a co jsi zač, a jaký máš číslo bot atd. a na dotaz "Proč se ptáte?" odpovědět "Nic, jen si tak chceme udělat pořádek v informací. Ověřujem si a tak, jestli je vše v pohodě."
Ad bitcony jsem pak mel rozepsane, že jistě někdo vytáhne, že tam nějaký vlámání bylo. :-) Pokud vím, to se netýkalo vůbec bitcoinu jako takového. (A jak koukám ani ten tvůj link se samotný bitcoin technologie netýká). Stejně tak tě takhle může podělat i PayPal (apod.), ne? Co linkuješ je opět případ burzy, kde se zaregistruješ (na bitcoin se nikde neregistruješ, a máš peníze u sebe v kompu nebo na papírku svým privátním klíčem). Prostě tohle směšovat se samotným systémem bitcoinu je nesmysl. A znovu můžu dodat - jej, pojďmě zrušit i internetové bankovnictví a choďme do banky pěšky, protože je riziko vloupání na účet. :-)
Prostě se zdá, že ty námitky jsou takové , žeprostě nechápu, co přesně je tedy ten problém.. než ho chtít někde vidět :) Chci zrušit nadměrnou byrokracii, tak tím mám chtít jakoby odebrat policii možnost mít na člověka vůbec složku :) A IT se na spravování peněz nedá používat, ačkoliv se tak používá už desítky let na správu peněz, a to i navzdory opravdu nějakým vloupáním na účet.