• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: no viz. silk roaf
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Tak jakykoliv scenar je mozny. Tvuj popsany me taky napadl. Ty proste hledas problemy :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: a na zaklade ceho myslis, ze policie vysetri? :-) A vysetrovani trestne cinnosti je... ehm... taky byrokracie :D Uz se tesim, az pujdes na PCR podavat vysvetleni a obhajovat, zes NZP dostal jen jednou...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG:
    Ne, určitě je to případ od případu, ale hezký věci to nejsou, už proto, že v extrémech různý pitomý situace, nápady a postupy tak nějak nezakrytý okolnim hlaholem jsou taky extrémně viditelný.
    Ono chodit k nim extra nebudou, vybudujou si něco jako uliční vejbory, pohunky a navíc při vidině toho jak někoho práskne sousd že neodevzdal a následovat bude nějaká hrůza, každej to odevzdá rychle a "dobrovolně". Zrovna tam by se jim prostředník, teda nezkorumpovanej, dost hodil.
    Potratová klinika je pro ně možná řešením, lepší by teda byla antikoncepce, ale to se navíc určitě pere s jejich tradicema a vírou, takže asi osvěta nezabírá, konečně jakkoliv je to krutý, je asi lepší se nenarodit než pak chcípat hlady.
    Výhody v našem kontextu nějak nevidím, ačkoliv chápu, že jsou lidi který by přímo přišlý peníze využili dobře, čimž teda myslím třeba toho, kdo by je vrazil do sebe, a to teda ne ve formě alkoholu a jinejch radovánek, ale třeba vyhrabání se ze stavu je využije třeba k vzdělání se, zvýšení mobility nebo jiný libý činnosti, kdy se to pak tomu, kdo mu je poslal, vrátí (to zní optimisticky, takže je to asi blbost, ale je hezký to pro jednou vidět růžovejma brejlema). Jinak jsou to vyhozený prachy, funkce ala "držhubný" to jest dáme prachy někomu, doufaje že nebude dělat bordel zvaný sociální bouře ba revoluce, nebo se polepší a přestane krást či aspoň na chvíli zavře hubu a nebude ječet, že je chudej, nefunguje. Konečně, vyjednávání s vyděračem nikdy dobře nedopadlo.
    Taky mi to silně připomíná experimenty s plošným rozdáváním chleba, konané v sojuzu jako pokus s formou komunismu, co pamatuju skončilo to krmenim prasat a kvašenim na samohonku, protože jak je něco zadarmo, včetně peněz, nikdo si toho neváží. Logický, s lepším pocitem u srdce se směňuje třeba za cigára bankovka, kterou poslal stát, než ta, kterou si člověk vydělal prací (vcelku úspěšně se to používalo u dětí, teda než se zjistilo, že jednodušší je smradovi dát prachy jen tak, aby od něj byl aspoň na chvíli pokoj a nerušil při čučení na bednu).
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Urcite budes mit na kazdou platbu asi 30 papirovych formularu s padesati kolonkama :)

    hele jakoze tohle je spis problem pro policii. Ted mas byrokracii az na pudu, a pritom naopak skoro stoprocentni korupci, tak k cemu tedy to vsechno! :-)

    Policie nakonec prolomila i Silk road, kde snaha o anonymitu byla dokonce resena novou technologii. Kdy se chce, tak to jde imho
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: mit paragraf je jedna vec, zjistit konkretniho pachatele je vec... ponekud slozitejsi :)

    Srovnavat provoz statu o par milionech lidi s provozem NYXu o par desitkach tisic... ehm... tos me fakt rozesmal :D Nejaky dalsi podobny vtip bys tam nemel?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: nejakou mene zakernejsi otazku bys nedokazal vymyslet... ?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    a je to tady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    na vyplácení NZP imho nepotřebuješ prakticky žádnou lidskou administrativu.

    otazka je, jestli se prakticky najde par idiotu, kteri by makali pro nemakacenka....

    ja jdu na ulici se hlasite vysmat, aby si v kanclu nemysleli, ze sem se zblaznil...
    GORG
    GORG --- ---
    na vyplácení NZP imho nepotřebuješ prakticky žádnou lidskou administrativu.

    Ze své podstaty nepotřebuje podmínky a pokud by snad došlo k nějakým podvodům, tak na tohle už jsou paragrafy definované obecně. Pak potrestáš toho konkrétního (kdo by řekněme vytvářel nějaké falešné identity, a tam si pumpovaly prachy) - dnešní trend je myslím nesmyslně opačný - na vše mít paragraf a kontrolní úřad, přestože podvod, zpronevěra a jiné trestné činy na věc dostatečně postačují.

    Kolik lidí je potřeba na provoz nyxu? :) S tímhle přístupem (kontrolovat a vše komplexně administrovat, aby byl pořádek) bys na Nyx potřeboval možná celý úřad o stovkách zaměstnacích. Deset lidí by třeba mohlo kontrolovat, jestli na ikonce není něco nevhodného či přímo trestného. atd. :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: kontrolovat pocitacem, ze ti nekdo nezaplatil jeste asi jde (ale rozhodne to neni v rovine ano/ne striktne - jako spise impuls pro dalsi kontrolu)...
    Ale vazne me zajima, jak si pocitacem odkontrolujes, ze z tech peti milionu odchozich plateb neni tri sta tisic transakci podvodne vyplacenych :) Presneji, jak rozlisis co je pravda a co podvod... na tuhle inteligenci jsem vazne zvedav ;)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    genialni perla
    Ja se treba zdraham dat penize charite, ze ta to da potrebnym. Pak za ty prachy koupi potratovy kliniky jako "reseni" jejich problemu - v lepsim pripade. V horsim si ji prostrednik necha a neudela vubec nic. Nevim. U nepodmineneho zivotniho minima jsou ty vyhody myslim zrejme u v nasem kontextu.

    uzivatel se snazi rici, ze nicemu a nikomu neveri, pouze predpoklada, ze v ramci systemu NZP bude ten, kdo bude penize rozdelovat spravedlivy a poctivejsi nez tlustej vudce africky smecky.

    dale take autor myslenky predpoklada, ze vsichni prijemci NZP v dane vesnici budou financne gramotni a ze rozhodne nenahazi svuj NZP do automatu :P
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Podle toho, jak velkou ji chces :-)

    Dost veci se da myslim resit pocitacem ale i treba nechat na moznost zpetne kontroly. Tedy podobne jako u dani.
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Dojemny pribeh ale skutecne tak relevantni? :)
    Tohle jiste neplati na kazdou vesnici. Podobne muzes pracovat s generalizacemi v ruznych oblastech.

    A v pripade, kdy zjistis, ze si mafie prijde ke kazdemu osobne pro vypalne, asi nema smysl tam ty penize posilat v jakekoliv forme. Tohle bude ale asi spis nase stereotypy o africe.

    Kazdopadne je pro mafiana jednodussi, kdyz jemu - mistnimu vladci - posilas prachy primo jemu (ze on to pak snad rozdeli lidem, jak slibil), nez aby musel chodit za kazdym zvlast.

    Kdyz to promitneme na staty (ne chaos mafii chodici dum od domu), tak jsou myslim vyhody zjevnejsi - vyskrtnes aparat prostrednika - tedy potencial pro korupci ("my jim koupime deky jidlo, slibujem" viz. Bakala kupr.) ..

    Ja se treba zdraham dat penize charite, ze ta to da potrebnym. Pak za ty prachy koupi potratovy kliniky jako "reseni" jejich problemu - v lepsim pripade. V horsim si ji prostrednik necha a neudela vubec nic. Nevim. U nepodmineneho zivotniho minima jsou ty vyhody myslim zrejme u v nasem kontextu. viz. jak psal Commodor, ktereho se to zjevne profesne primo tyka
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: popripadne pokud jsi podnikatel, tak taky je lepsi kolikrat do ty banky zajit osobne... napriklad muj zamestnavatel, kdyz potrebuje preklenovaci uver, jde do svy banky a nic neresi emailem...

    on je totiz problem, a ten je videt i tady na nyxech, ze proste spousta lidi (nejen alternativnich) neni schopna se zamyslet nad tim, ze jini lide muzou mit jine pozadavky, takze to dopada nakonec tak, ze nejaci joudove bez zkusenosti a praxe ze zivota vymejsli nepodmineny prijmy a ruzny revoluce, pricemz vo zivote vedej hovno, ale hlavne ze banky sou zly a farmakologicky firmy zaslouzi zanik... ale hlavne ze je to populisticky socialni...
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    VYHULENY_UFO: Okay, asi jsem rarita, že neřeším půjčky ani hypotéku. Tím by se to mohlo vysvětlovat.
    Takové věci bych asi taky chtěl řešit osobně. Ty dálkové komunikace vytváří nepřesnosti a hůř poznáš, jestli se tě někdo snaží napálit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZARREMGREGARROK: pro me je pridanou hodnotou to, ze se bavim tvari v tvar zivemu cloveku...

    mam mentalni problem s komunikaci po telefonu a emailu a dulezity veci rad resim z oci do oci.
    ne ze bych ty veci nezaridil elektronicky, ale preci jen pujcky a hypoteku radeji resim s zivym clovekem.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    VYHULENY_UFO: Jasné, mám účet u banky, se kterou se bavím jen přes internetové bankovnictví.

    To mě zaujalo. Co za přidanou hodnotu dostáváš návštěvou na pobočce?
    (Neber to jako kritiku, spíš zvědavost. Překvapilo mě, že někdo mimo důchodců je ochoten chodit na pobočku.)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: nebud cynik, nebo budou mit kluci piratsky spatny spani...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: jojo... bezpecny bude asi jako openssl, bash... etc :) Aneb nazorne dukazy toho, ze v otevrenem kodu muze byt chyba cele roky a nepozorovana... vsichni to akorat vyuzivaj.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: nene, to bude opensource robot, ktery budou vyvijet experti z piratsky strany a bude tudiz NEHACKOVATELNY a na Solarni energii diky levnym cinskym solarnim panelum :P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam