• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: ...a jaky je rozdil mezi clovekem, co obchazi system pro vyplatu NZP tak, aby ziskal castku vicekrat... a treba dealerem drog? :-) Oboji v konecnem dusledku zajisti slusny zivot, ne jen prezivani...
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Jestli ti stačí přežívat... :)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Dokud máš majetek, tak nejsi ve finanční tísni.
    To by sis pak mohl nakoupit hromadu kravin a tvrdit, že nemáš žádné peníze a máš nárok na životní minimum.
    Trochu nonsense, ne?
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Tak je to životní minimum podmíněné, nebo nepodmíněné? Máš v tom dost bordel.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: Nic ti nebrani si penize normalne vypujcit jinde a nasledne pujcku splatit. Pokud si chces drive ziskany majetek teda stuj co stuj ponechat a jsi zrovna v nouzi. Moznosti je vzdy vice ;-) Je potreba se zamyslet nad tim, jake jsou priciny tve financni tisne - pricinou muze byt tve nezodpovedne utraceni... ty jen chces, aby nekdo za tebe resil dusledek toho, ze ty utracis bez rozmyslu :-)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    DANYSEK: S utracením peněz v řádu miliard bych asi měl problém.
    Chvíli.
    Než bych nastudoval, jaké věci jsou možné s takovými částkami.
    Takže máš v zásadě pravdu. :)
    HUGO
    HUGO --- ---
    GORG: nepodléhejme šálivé touze přesně si vzpomenout co bylo napsáno před chvílí, radši si to dohledejme

    "...Už když jsem tu psal, že nepodmíněné životní minimum, tak to prý prý taky nešlo ani finančně utáhnout to dávat nepodmíněně. Spočítal jsem, že by stačilo zrušit jeden úřad, který vznikl v roce 2011 - tedy to bez něj šlo i předtím, ne? (Konkrétně mi jde o Generální finanční ředitelství založené v roce 2011). Popsal jsem, kde na to vzít peníze, spočítal jsem to. [ GORG @ Nepodmíněný Základní Příjem ]

    to mi vyslo na nejakych 20 mld. Kc [ GORG @ Nepodmíněný Základní Příjem ]

    takže nepodmíněně (tj. bez nějakých podmínek, třeba absence příjmů) v celkových nákladech 20 mld. saturovaných (rozpočtem jednoho úřadu) ve výši 9 mld.
    hele jediné co mě zajímá je ten vzorec :)
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: To jsou třeba věc, který už si měl.
    Jde o to, že si dočasně ve finanční tísni.
    Nechceš se kvůli tomu stěhovat, rozprodávat majetek, a čekat až si úřad všimne, že si už v absolutní prdeli, aby ti už konečně ty prachy dal.
    Ty možná už totiž během pár měsíců už tu pomoc potřebovat nebudeš, ale v tý chvíli přestože to třeba neutáhne ani níjem, ti může těch pár tisíc rozhodně pomoct.
    )
    Ty mluvíš myslím úplně o něčem jiném. Kdo jednou utrácel, ať to nejdřív pěkně všechno rozprodá. (a) ať jde aspoň zametat, a prokáže snahu, a pak mu ty peníze možná na ten další měsíc dáme. Kolik jen se utratí na tohle posuzování by mě zajímalo. Mám obavu, že ta částka je v těch nákladech na úředníka možná vyšší než, o kterou se jedná.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: a proc by pak chodili do prace? :) Nebude lepsi drepet doma a vymejslet, jak se systemem vic vyjebat? ;-)
    GORG
    GORG --- ---
    HUGO: ano já si to dobře vzpomínám, že to bylo kolem 10 mld. Můžeš si tu ten výpočet dohledat.
    Psal jsem, že zrušíš GFŘ a plus ještě nějakou jinou pitomost. (myslím tím úřad)

    Vycházel jsem z počtu nezaměstnaných myslím. Částka těch 3500 nebo kolik. Proč počítáš do výpočtu celou populaci ČR mi uniká? Jakože celý zbytek populace ČR dá výpověď, aby mohli pobírat životní minimum? :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: kurva chlape, tesat do kamene a do zahlavi... OBJEV STOLETI! :P
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: no kdyz chces utracet prachy (za auto, audioaparaturu), tak si je taky musis vydelat :) Utratit libovolne mnozstvi penez neni zadne umeni.
    GORG
    GORG --- ---
    PETER_PAN: Jo. Přesně tak.
    Takže bych na něj měl nárok třeba já předloni :) Aniž bych musel rozprodávat svou audioaparaturu nebo já nevim auto. Já jsem teda zažádat nezkoušel.
    HUGO
    HUGO --- ---
    GORG: tak NŽM :) roční náklady na NŽM ve výši 20mld.? GFŘ má na letošek schválený rozpočet na straně výdajů ve výši 9 mld. nechybí někde 11 mld.?
    http://www.financnisprava.cz/...s/cs/prilohy/fs-financni-sprava-cr/Rozpocet-prijmu-a-vydaju-2015.xls
    tedy ne, že by mi pět korun padesát haléřů na den (=20 000 000 000/ 365 /10 000 000) přišlo jako životní minimum; pokud ho pojímáme jako něco, co má člověka udržet na životě

    podělil by ses prosím o ten svůj výpočet, aby bylo jasné cos počítal?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GORG: PayPal ale nefunguje vsude :) Zkus si s nim zaplatit treba v Pakistanu, na Kube atd... mimoto PayPal je drzitelem bankovni licence (nejen v USA, treba i v Evrope). Takze ano, u PayPalu mas jiste zaruky - ze musi dodrzet nejake standardy, pravidla, ze data nezneuziji, ze fakticky nesou zodpovednost za zneuziti vlozenych dat o platebnich kartach atd. Rozhodne nejde o nejaky "na kolene" spichnuty system, kde nikdo za nic neruci...

    Kupodivu i kdyz zadas cislo kreditky na nejake podvrzene strance, porad existuje obrana a je velka sance, ze sve penize uvidis. Nektere banky toto zneuziti detekuji automaticky a postizene karty rovnou blokuji, nebo alespon kontaktuji postizeneho pro overeni transakce - a samozrejme jeji drzitel o nic neprijde - neb provozovatele elektronickych systemu jsou si vedomi i moznych nedostatku. Trosku rozdil proti bitcoin pristupu - kde neexistuje sance, ze ukradene penize uvidis zpet, nemyslis? ;-) V podstate je bitcoin totez, co penize v polstari doma. Ano, muzu si postavit zelezobetonovou pevnost a sve penize chranit :D Ale asi to nebude zrovna bezny use-case...

    Bezny Franta Uzivatel sice ma mozek - ale to, ze je to vyborny konstrukter mechanickych soucasti nebo spickovy lekar jeste neimplikuje, ze je prebornikem v oblasti IT. Veda je dnes tak komplexni a obsahla, ze neni v silach jednotlivce umet vse dokonale. Ergo predpokladat, ze lekar bude zkoumat, jak aplikace uklada data v pocitaci je... projev neskonale blbosti :-) A vyvojari jsou samozrejme casto egoiste, kdy kazdy zvlast je presvedcen o dokonalosti zrovna toho sveho reseni, zatimco ti vsichni kolem to delaji blbe... :) Laik snadno muze temto recem podlehnout, potazmo i orientace je z jeho pohledu velmi slozita sama o sobe, kdyz tech aplikaci delajicich totez jsou tuny.

    Je videt, ze bezpecnost moc nesledujes - jinak bys vedel, ze existuji pripady, kdy doslo ke kompromitaci celych certifikacnich autorit, a koncovy uzivatel ani prakticky nemel sanci zjistit, ze je obeti podvodu. Protoze se to na jeho pocitaci tvarilo cele duveryhodne...
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    V diskusii o az moc alternativnej medicine som nasiel vcelku zaujimavy clanok.

    Sám bol konšpirátorom, dnes proti nim bojuje: Sú len obete
    https://dennikn.sk/34211/matus-ritomsky-aj-konspiratori-su-len-obete/?ref=hlv

    Netyka sa priamo ZP, ale mnohe z popisovanych javov mozeme uplne bezne pozorovat v tejto diskusii, co je myslim vcelku zaujimave. :)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    GORG: Abych si to ujasnil - "nepodminene zivotni minimum" je tedy ve zkratce zivotni minimum podle soucasneho chapani, ale s tim ze kdyz nemas zdanitelny (lepe "oficialni") prijem, tak by sis jen zazadal a dostaval aniz by nekdo resil opravnenost/potrebnost a tvoji realnou ekonimickou situaci ?
    GORG
    GORG --- ---
    ZARREMGREGARROK: ne to je zivotni minimum. to je podminena davka. nestaci prokazat, ze nemas prijmy
    GORG
    GORG --- ---
    DANYSEK: Bezny Franta User ma mozek. Jestli nema, ma smulu. Co ti zarucuje, ze kdyz das PayPalu cisla sve kreditky/plat.karty, ze to nezneuziji? Nic.

    Takze nez nekdo zada kreditku nejake webstrance, mel by zvazit, jestli ji muze duverovat. Podobne jaky si na to zvoli soft. Nektere mohou byt rovnou ten trojan :-)

    To neznamena, ze se bude hrabat v implementacnich detailech :) To jsem uvedl ja jako moznosti pro vyvojare.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: To je jen NZP s jiným číslem za měsíc?
    GORG
    GORG --- ---
    to mi vyslo na nejakych 20 mld. Kc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam